Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Kērlinga turnīriem bagāta nedēļas nogale, spēles pieejamas tiešraidē

Linda Mangale
Linda Mangale

Kērlinga turnīriem bagāta nedēļas nogale, spēles pieejamas tiešraidē
Ritvars Gulbis
Latvijas jaukto pāru kērlinga čempions 2017

Jaunā gada otrā nedēļas nogale būs bagāta ar dažāda veida kērlinga turnīriem. Augstas klases sieviešu kērlinga komandas dosies cīņā par „Bernese Ladies Cup” turnīra titulu Bernē, Šveicē. Tajā pašā laikā Nīderlandē, Zutermerā „Dutch Masters Mixed Doubles” tiksies spēcīgas jaukto pāru komandas, piedaloties pašreizējiem Latvijas čempioniem – S.Blumbergai/R.Gulbim un Latvijas trešajai labākajai komandai D.Regžai/A.Regžam. Kaimiņos Igaunijas galvaspilsētā Tallinā kērlinga komandas pulcēsies uz astoto „Jeti Cup” turnīru, bet te pat Rīgā norisināsies individuālais kērlinga čempionāts.

„Bernese Ladies Cup” turnīrs Bernē norisinās jau 50.reizi, bet pasaules kērlinga tūres (WCT) ietvaros astoto reizi. Šogad tajā no 11. līdz 14.janvārim startēs 32 komandas no 13 dažādām valstīm, šo komandu vidū arī olimpisko spēļu dalībnieces – V.Moiseva (Krievija), E.Murheda (Skotija), B.Vanga (Ķīna), kā arī pasaules čempionu A.Petcas un B.Feltčeres komandas no Šveices. Neviena no Latvijas komandām šajā turnīrā nepiedalīsies.
Spēļu tiešraides no „Bernese Ladies Cup” turnīra nodrošina Sportacentrs filmēšanas komanda. Visa turnīrs garumā pieejamas spēles ar komentāriem angļu valodā. Pēc šī turnīra pusfināla un fināla spēles būs iespējams redzēt atkārtojumā, ar komentāriem latviešu valodā Latvijas nacionālajā kanālā Sportacentrs TV.

Pasaules kērlinga tūres (WCT) jaukto pāru turnīrā „Dutch Masters Mixed Doubles”, kas norisināsies no 12. līdz 14.janvārim, 15 komandas tiks pārstāvētas no 10 dažādām valstīm. Divas no šīm komandām A.Brizgalova/A.Krušeļņickijs (Krievija) un K.Skasliene/M.Nedregotens (Norvēģija) ir Phjončhanas olimpisko spēļu dalībnieces, turklāt Krievijas komanda ir pasaules tūres ranga līdere, bet Norvēģijas komanda patlaban ierindojas ranga 3.vietā.
Bez šīm divām pasaules TOP komandām turnīrā piedalīsies spēcīgas Eiropu un Ziemeļameriku pārstāvētas jaukto pāru komandas, tajā skaitā arī no Latvijas. S.Blumbergas/R.Gulbja un D.Regžas/A.Regžas komandas šīs sacensības izmantos kā sagatavošanās posmu Latvijā gaidāmajam kvalifikācijas turnīram (22.-25.februāris), kurā tiks noskaidrota tā jaukto pāru komanda, kura pārstāvēs valsti pasaules čempionātā jaukto pāru komandām Esterzundā, Zviedrijā no 21. līdz 28.aprīlim.

„Jeti Cup 2018” turnīrā no 12. līdz 14.janvārim kopumā par titulu cīnīsies 18 komandas no astoņām dažādām valstīm. Šajās sacensībās startēs ne tikai sieviešu un vīriešu komandas, bet arī junioru, jauktās un ratiņkrēslu kērlinga komandas.
Dalībnieku vidū arī pārstāvji no Latvijas. Pagājušā gadā M.Trukšāna skipotā komanda ar nosaukumu „KRISTAPS PORZINGIS #NBAVote” uzvarēja „Jeti Cup” turnīrā, nezaudējot ne spēli. Sekosim līdzi kā viņiem veiksies šogad.

Saulkrastu novada individuālais čempionāts kērlingā tiks izspēlēts 13.janvārī Kērlinga hallē, Rīgā. Šajās sacensībās startēs 18 kērlingisti, kuri pārbaudīs savu individuālo meistarību, izpildot dažādas kērlinga kombinācijas.

„Bernese Ladies Cup” un „Dutch Masters Mixed Doubles” spēļu rezultāti: World Curling Tour - Powered by CurlingZone

Tiešraides no „Dutch Masters Mixed Doubles”: https://www.youtube.com/user/curlin...

„Jeti Cup 2018” spēļu rezultāti: https://tournaments.jeti.ee/tournam...

S.Blumbergas/R.Gulbja komandas spēļu grafiks:

12.01. (pēc Latvijas laika)
09:00 – K.Mūrsa/L.Vīlers (ASV)
17:00 – I.Šekerezas/G.Nagi (Ungārija)
13.01. (pēc Latvijas laika)
09:00 – I.Garsija/B.Botčers (Spānija/Kanāda) – tiešraide
17:00 – Dž.Stirlinga/F.Kigans (Skotija)

D.Regžas/A.Regžas komandas spēļu grafiks:

12.01. (pēc Latvijas laika)
09:00 – M.Vendela/F.Vingfors (Zviedrija)
17:00 – M.Komarova/D.Gorjačevs (Krievija)
13.01. (pēc Latvijas laika)
09:00 – K.Skasliene/M.Nedregotens (Norvēģija)
17:00 – M.Jēgi/S.Mihels (Šveice)

M.Trukšāna komandas spēļu grafiks:

12.01. (pēc Latvijas laika)
10:40 – M.Tūrmane (Igaunija)
18:40 – pretinieks būs zināms pēc pirmās spēles

„Bernese Ladies Cup” tiešraides ar komentāriem angļu valodā (pēc Latvijas laika):

Ceturtdiena 11.01.
18:30
21:00
Piektdiena 12.01.
11:30
14:00 vai 17:30
21:00
Sestdiena 13.01.
11:30
14:00
17:00
Svētdiena 14.01.
09:00 Ceturtdaļfināls
12:15 Pusfināls
15:30 Fināls