Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Iedzīvotāji referendumā nobalso "Pret" Sjonas referendumā saistībā ar 2026. gada OS

Ints Megnis
Ints Megnis

Iedzīvotāji referendumā nobalso "Pret" Sjonas referendumā saistībā ar 2026. gada OS
Foto: insidethegames.biz

Valē kantona iedzīvotāji Šveicē referendumā nobalsojuši "Pret" referendumā saistībā ar Sjonas pilsētas kandidēšanu uz 2026. gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanu, palielinot Stokholmas un Siguldas apvienotās kandidatūras cerības uzvarēt cīņā.

54% kantona ietvaros rīkotajā referendumā nobalsoja pret piedāvājumu saistībā ar finansējumu, kurā arī tika iekļauts punkts, ka daļa no viņu nodokļos samaksātās naudas tiktu izmantota infrastruktūras un drošības finansēšanā.

Kā vēsta Šveices mediji, pašas Sjonas pilsētas iedzīvotāju vidū 61% nobalsojis pret. Tāpat plānu noraidījuši arī vairāku lielāko kalnu slēpošanas kūrortu iedzīvotāji. Federālā valdība bija garantējusi aptuveni vienu miljardu franku (860 miljonus eiro), lai palīdzētu nosegt izmaksas, ja referendums būtu veiksmīgs.

Zīmīgi, ka interesi pārņemt rīkošanu no Sjonas izrādījušas citas Valē kantona pilsētas. Netiek izslēgta iespēja, ka kandidatūra joprojām varētu saukties "Sjona 2026", bet bez galvenās kantona pilsētas turpmākas līdzdalības.

Eiropā negatīvi noslēgušies visi referendumi par olimpisko spēļu rīkošanu kopš 2013. gadā "Jā" pateica Oslo iedzīvotāji, kaut vēlāk mēģinājums pretendēt tāpat neizdevās. Vēl tikai pērn oktobrī pret kandidēšanu uz 2026. gada olimpiskajām spēlēm nobalsoja Insbrukas pilsētā Austrijā.

Paredzams, ka referendumu par 2026. gada olimpiskajām spēlēm rīkos arī Kanādas pilsēta Kalgari, kamēr Stokholmai, kā arī Milānas, Turīnas un Kortinas d'Ampeco kandidatūrai Itālijā nav garantēts politiskais atbalsts. Ja šīs pilsētas atkristu, kā vienīgās kandidātes paliktu Erzuruma Turcijā, kas pašlaik tiek uzskatīta par pastarīti, Grāca Austrijā jeb valstī, kur viens referendums jau izgāzās, un Saporo Japānā, kas labāk vēlētos kandidēt uz 2030. gada Olimpiādi.

Oficiāli kandidātes tiks nosauktas Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) Sesijā oktobrī Buenosairesā, bet rīkotāji tiks izvēlēti 2019. gada septembrī.

Stokholma un Sigulda iepriekš ziņoja, ka jūnijā plānots parakstīt sadarbības memorandu starp pilsētām.

Izmantotie resursi:
https://www.insidethegames.biz/arti...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-06-10 18:11, pirms 6 gadiem
Sjona

  +5 [+] [-]

, 2018-06-10 18:27, pirms 6 gadiem
SC ir sava valoda...gan uzvārdiem, gan pisētām....SJONA....nu psc...🤣🤣🤣
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-06-10 19:26, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: ļoti ceru ka arī Latvijā referendumā tiks nobalsots Pret Siguldas iesaisti un simtu miljonu tērēšanu no valsts budžeta dažu renistu izklaidēm
tev kā jau pe ģikam, tās vēlmes ir tādas nesaprotamas un dīvainas!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-06-10 19:47, pirms 6 gadiem
Neatkarīgi no tā, cik reizes pārlasu virsrakstu - tāpat nesaprotu.. ļoti neloģisks virsraksts... loģiskāk būtu: "Iedzīvotāji referendumā nobalso "Pret" Sionas (vai Sjonas, ja tā vēlas rakstīt) kandidatūru uz 2026. gada OS"

     [+] [-]

, 2018-06-10 21:29, pirms 6 gadiem
Kadiem tikai klauniem te netiek ljauts kljuut par " autoriem"...