Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlande un Skotija uzvar pasaules junioru kērlinga čempionāta B divīzijā

Linda Mangale
Linda Mangale

Jaunzēlande un Skotija uzvar pasaules junioru kērlinga čempionāta B divīzijā
Antons Huds (vice-skips)
Jaunzēlandes junioru izlases spēlētājs
Foto: WCF/ Alina Pavlyuchik

Somijas pilsētā Lohjā no 2. līdz 10.janvārim norisinājās pasaules čempionāts B divīzijā junioru kērlinga komandām, kur startēja arī Latvijas izlases. Par pārsteigumu parūpējās Jaunzēlandes junioru puiši, kas pirmo reizi vēsturē iekļuva pasaules čempionāta A divīzijā. Savukārt meiteņu konkurencē spēcīgākā izrādījās Skotijas izlase.

Šodien ar pusfināla un fināla spēlēm noslēdzās pasaules junioru čempionāts B divīzijā. Šajās sacensībās, piedaloties 21 meiteņu un 25 puišu izlasēm, tika noskaidrotas trīs spēcīgākās nācijas katrā konkurencē, kuras izcīnīja vietu pasaules čempionāta A divīzijā, kas no 16. līdz 23.februārim norisināsies Liverpūlē, Kanādā.

Meiteņu konkurencē vienā no pusfināla spēlēm tikās Skotija ar Japānu. Spraigā cīņā ar viena punkta pārsvaru 6:5 finālā iekļuva Skotija. Viņām pievienojās Krievijas izlase, kas sešos endos tika galā ar Ungāriju (12:3).

Fināla spēlē norisinājās spraiga cīņa jau no paša spēle sākuma. Tikai spēles galotnē, nozogot septīto un astoto endu, skotietes spēja nodrošināt sev zelta medaļas (5:3), bet Krievijas izlasei nācās samierināties ar otro vietu. Cīņā par bronzas medaļām Ungārijas izlase spēles otrajā daļā, nozogot divus endus, spēja izvirzīties vadībā (5:4) pēc Japānas izlases veiksmīgi nospēlētā spēles sākuma. Tomēr pēdējā endā japānietēm izdodas izcīnīt divus punktus, lai uzvarētu spēli ar 6:5 un nodrošinātu savai valstij pēdējo ceļazīmi uz A divīziju.

Puišu konkurencē abi pusfināli noslēdzās tikai pēc ekstra enda. Itālijas izlase ar pēdējo akmeni spēja nodrošināt vienu punktu (7:6), lai pārspētu Koreju un iekļūtu finālā. Savukārt otrajā duelī Ķīna savas pēdēja akmens tiesības ekstra endā nerealizēja, kas, pateicoties nozagtajam punktam (6:5), Jaunzēlandei pirmo reizi vēsturē nodrošināja vietu A divīzijā un arī finālā.

Pēc šī pacilājošā momenta Jaunzēlandes puišu izlase nedomāja apstāties. Finālā, esot tika viena punkta vadībā pēc nospēlētas pus spēles (3:2), piektajā endā viņiem izdevās iegūt četrus punktus (7:2). Tas nodrošināja viņiem komfortablu vadību, ko Itālijai neizdevās atspēlēt, piekāpjoties visā spēlē ar 4:8 un izcīnot sudraba medaļas. Bronzas spēlē dominēja Ķīnas valstsvienība, kas ar 6:4 pieveica vēl vienu Āzijas pārstāvi Koreju.

Kā jau ziņojām iepriekš, tad Latvijas meiteņu junioru izlase čempionātā uzvarēja trīs un zaudēja trīs spēles, kas viņas ierindoja kopvērtējuma 14.vietā. Savukārt puiši ar četrām uzvarām un četriem zaudējumiem noslēdza čempionātu 9.vietā. Jāpiemin, ka desmit mūsu spēlētāju vidū septiņi bija šāda līmeņa sacensību debitanti.

Latvijas junioru meiteņu izlases sastāvs: Evelīna Barone (skisp), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Bitmete, Madara Bremane, trenere Iveta Staša-Šaršūne.
Latvijas junioru puišu izlases sastāvs: Krišs Vonda (skisp), Ričards Vonda, Reinis Jučers, Deivids Jēkabsons, Kristaps Vilks, treneris Ansis Regža.

Spēļu rezultāti: World Junior Curling Championships 2019 -...
Spēļu atkārtojumi: https://www.youtube.com/c/CurlingFi...

Izšķirošo spēļu rezultāti meiteņu konkurencē:

6:5 Skotija – Japāna /pusfināls/
12:3 Krievija – Ungārija /pusfināls/
5:3 Skotija – Krievija /fināls/
6:5 Japāna – Ungārija /spēle par 3.vietu/

Izšķirošo spēļu rezultāti puišu konkurencē:

7:6 Itālija – Koreja /pusfināls/
6:5 Jaunzēlande – Ķīna /pusfināls/
8:4 Jaunzēlande – Itālija /fināls/
6:4 Ķīna – Koreja /spēle par 3.vietu/

Kopvērtējums meiteņu konkurencē:

1.vieta – Skotija (iekļuva A divīzijā)
2.vieta – Krievija (iekļuva A divīzijā)
3.vieta – Japāna (iekļuva A divīzijā)
...
14.vieta – Latvija

Kopvērtējums puišu konkurencē:

1.vieta – Jaunzēlande (iekļuva A divīzijā)
2.vieta – Itālija (iekļuva A divīzijā)
3.vieta – Ķīna (iekļuva A divīzijā)
...
9.vieta – Latvija

Junioru meiteņu izlasi finansiāli atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.