Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti
Tomass Bahs un Vladimirs Putins
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.

Šodienas ziņojuma norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas [varianti], kā arī vienai sudraba medaļniecei. Pierādījumi liecina, ka 12 medaļnieku dopinga testu pudelītes tikušas nesankcionēti atvērtas. Maklarena ziņojuma 2. daļa pilnā apjomā ir ŠEIT.

Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens: "Varam apstiprināt pirmajā daļā izdarītos secinājumus. Dopinga piesegšana Krievijā notika vismaz kopš 2011. gada un turpinājās pēc Soču spēlēm. Nav iespējams noskaidrot, cik tālā pagātnē tas viss sniedzas. Sporta fani un skatītāji ir maldināti. Pienācis laiks to apturēt. Tas viss notika vēl nebijušā mērogā. Manipulācijām ar dopinga kontroli bija organizēta infrastruktūra. Šis process bija vienkārša un efektīva sistēma, lai slēptu dopinga lietošanu. Labi zināmu un elites līmeņa sportistu rezultāti tādā veidā tika viltoti. Situācija ir skaidra, taču nav pilnīga. Mēs varam pārbaudīt tikai nelielu daļu no iespējamiem pierādījumiem."

Valsts atbalstītā dopinga sistēmā 2011.-2015. gadā tika iesaistīti vairāk nekā 1000 krievu sportisti 30 vasaras, ziemas un paralimpiskajos sporta veidos. Uzvārdi pagaidām netiek nosaukti, tiks informētas attiecīgās federācijas.

Kā jau ziņots, 18. jūlijā minētais Ričards Maklarens publiskoja izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu 2014. gada Soču olimpiādē - valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu. Tika lēsts, ka ziņojuma otrajā daļā jau būs konkrētāka informācija. Īsi pirms ziņojuma otrās daļas atklāšanas Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) pagarināja sankcijas pret Krieviju.


Izmantotie resursi:
Maklarena ziņojuma 2. daļa
theguardian.com
insidethegames.biz

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-12-09 13:43, pirms 7 gadiem
Tā, cik un kādas mums medaļas nāk klāt?
, 2016-12-09 13:45, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Tā, cik un kādas mums medaļas nāk klāt?
uzvārdus jau nosauca? nāk klāt jau tikai viena
, 2016-12-09 13:47, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Tā, cik un kādas mums medaļas nāk klāt?
Ja ielido Zubkovs un Kasjanovs, tas lielajam Osim nāk klāt arī bronza divniekos. Tāpat Tomasam bronza ja ielido Treķakovs
, 2016-12-09 13:50, pirms 7 gadiem
Šeit lūk ideāls materiāls ,ko mūsu sporta žurnālistiem papētīt un uzrakstīt palielu apkopojumu ,lai mēs saprastu visu un izvērtētu . Ļoti ceru ,ka nenoslinkos ...
Slēpts komentārs: Tonna
, 2016-12-09 14:02, pirms 7 gadiem
Uzvārdus, UZVĀRDUS! Visi grib redzēt Tretjakova un Zubkova uzvārdus. Vienīgais iemesls, kāpēc šo tik ļoti gaidām.
Slēpts komentārs: Tonna
, 2016-12-09 14:06, pirms 7 gadiem
https://twitter.com/JoelFearon6/sta...

Just to emphasise, this has not happened yet and we have a long way to go before any possible disqualifications would take place. But a good tweet nonetheless by the British sprinter/bobsledder...
, 2016-12-09 14:10, pirms 7 gadiem
Tonna rakstīja: Ja Maklarens varētu nosaukt kaut vienu uzvārdu, tad tas būtu izdarīts un vainīgie saņemtu sodus.
viņam nav pilnvaru saukt uzvārdus un sodīt. tā ir staprtautiskas organizācijas komisija, tur nevar uzvesties kā pagasta pārvaldē
, 2016-12-09 14:11, pirms 7 gadiem
pleesonja rakstīja: viņam nav pilnvaru saukt uzvārdus un sodīt. tā ir staprtautiskas organizācijas komisija, tur nevar uzvesties kā pagasta pārvaldē
Neapgalvoju, ka sodītājs būtu Maklarens.
, 2016-12-09 14:12, pirms 7 gadiem
Krievs tikko biatlona tiešraides laikā jau sāka vaimanāt, ka cik nu šis viss pasākums ir politiski pasūtīts murgs utt. Krievu nostāja ir skaidra - neviens nav vainīgs, padstava.
, 2016-12-09 14:13, pirms 7 gadiem
Patreiz ,cik sapratu, tad tiek pārbaudìta Vankuvera - tur Tomasam Dukuram cerības uz bronzu, ja ielido Tretjakovs..
Un par Sočiem...nevajag sapņot par tàm analīzēm un cerēt uz zeltu skeletonā un 4 bobos, jo tur tak viss viltots un NAV ko analizēt atkārtoti! ...vienīgi ja Zubkovs vai Tretjakovs ielido analīzēs PK pirms Sočiem...tās analīzes tik ilgi glabà? ..nu, no PK 2014?
, 2016-12-09 14:22, pirms 7 gadiem
pag, Sočos jau bija šmaukšanās ar soļu skaitu ieskrējienā. kāds vēl dopings?
, 2016-12-09 14:33, pirms 7 gadiem
Olimpiskās spēles bez krievijas nav olimpiskās spēles.. Wada veic visprastāko "pokazuhu". kamēr Wada būs piesaistīta pie USA food and medicine corportation tikmēr wada nav spriest spējiga manā skatijumā..
Nākamas olimpiskas varetu izversties par kautko smiekligu ..
gaidu kad ķersies klāt ķīnai vai tam rokas par īsu ?
, 2016-12-09 14:34, pirms 7 gadiem
Episka bilde vispār
, 2016-12-09 14:43, pirms 7 gadiem
"Pretkorupcijas dienā uzvārdus pagaidām nesauksim jo gaidam kukuļus no Krievijas. "
, 2016-12-09 14:43, pirms 7 gadiem
PraporšiksPingvins3 rakstīja: Olimpiskās spēles bez krievijas nav olimpiskās spēles.
tieši otrādi -pie šitā razklada tikai bez Krievijas tās tiešām var būt olimpiskās spēles
-tā valsts ir konkrēti aizgājusi pa pieskari ar visiem saviem čuru burciņu speciālajiem dienestiem
, 2016-12-09 14:44, pirms 7 gadiem
Krievijai Sočos bija 13 zelti, no tiem 3 disciplīnās pa 2 zelta medāļiem (Zubkovs, slidošana un snowbords) - attiecīgi viņiem ir tikai 10 čempioni.
Tātad 4 no šiem 10 ir čurājuši garām.

Neticu, ka vismaz pa vienu no mūsu renes draugiem Maklārens netrāpīs. Lieku, ka pat uz abiem, jo lielākā daļa pārējo disciplīnu ir tādas, kurās dopings nav topā.

Domāju, ka pārējās 2 ir biatlons un slēpošana. Turam īkšķus!

https://en.wikipedia.org/wiki/Russi...
, 2016-12-09 15:00, pirms 7 gadiem
Hujņa jau par tām medāļām un lietotājiem.Jāsāk butu ar tiem barotājiem,un kas virs viņiem..
, 2016-12-09 15:18, pirms 7 gadiem
Jebkurā gadījumā, Krievijas paraolimpiešus no sacensībām atstādināja maksimāli negodīgi.
, 2016-12-09 15:27, pirms 7 gadiem
User, mazliet kļūdies, biatlonā vien viņiem ir 4 čempioni dēļ stafetes. Medaļa protams skaitās viena valstu ieskaitē, bet pasniedz visiem un visi ir čempioni.
, 2016-12-09 15:27, pirms 7 gadiem
Pričom te Tretjakovs? Jā, šmaucās ar trasi, bet dopingu nu toč nerija
, 2016-12-09 15:29, pirms 7 gadiem
yankeezulu rakstīja: Krievs tikko biatlona tiešraides laikā jau sāka vaimanāt, ka cik nu šis viss pasākums ir politiski pasūtīts murgs utt. Krievu nostāja ir skaidra - neviens nav vainīgs, padstava.
Vot te tu ned!rs! Krievija atzīst un nosoda savus olimpiešus kuri lietoja dopingu, un tā viņi ir teikuši no paša dopinga skandāla sākuma. Ka tik pasmirdēt bļa..
, 2016-12-09 16:58, pirms 7 gadiem
Tonna rakstīja: Atslēgas teikums visā penterējumā: Mēs varam pārbaudīt tikai nelielu daļu no iespējamiem pierādījumiem.

Tātad, pierādījumu NAV un viss pārējais ir tikai pieņēmumi, pieļāvumi un izdomājumi, ka tā varētu būt.
Maklarens nav pilnvarots ziņot konkrētus uzvārdus, bet viņa ziņojums ir par shēmām, kā tas viss notika. Un tajā viss ir pat ļoti sīki aprakstīts, kā tas viss notika.
, 2016-12-09 17:07, pirms 7 gadiem
hokejs1un2 rakstīja: Pričom te Tretjakovs? Jā, šmaucās ar trasi, bet dopingu nu toč nerija
Kas tu klāt tam krievelim stāvēji? Asprātis
, 2016-12-09 18:03, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Maklarens nav pilnvarots ziņot konkrētus uzvārdus, bet viņa ziņojums ir par shēmām, kā tas viss notika. Un tajā viss ir pat ļoti sīki aprakstīts, kā tas viss notika.
Namej, Maklarens PATS PERSONĪGI pasaka, ka viņi NEVAR pārbaudīt lielāko daļu no IESPĒJAMAJIEM PIERĀDĪJUMIEM!

Kas, tavuprāt, ir "iespējamie pierādījumi"? Fantāzijas, ka tā varētu būt, nekas cits, jo pierādījumi vai nu ir, vai tādu nav. Tiesu praksē šādos gadījumos lietu izbeidz, jo nav pietiekoši daudz pierādījumu un apsūdzētais tiek attaisnots.

Šeit - mēs domājam, ka Krievija ir šmaukusies, īsti tā pierādīt mēs nevaram, nedaudz kaut ko parakņāsim, pateiksim, ka tā viņi dara jau n-tos gadus un nosauksim viņus par žuļikiem.

Un par to pilnvarojumu - sanāk, ka WADA ir OFICIĀLI PIERĀDĀMI dopinga lietošanas gadījumi (tas vēl no pirmā ziņojuma), ar konkrētiem vārdiem un uzvārdiem, bet viņi ar šo info neko nedara? Tad jājautā - ar ko šis kantoris nodarbojas un kādi ir tā mērķi?
, 2016-12-09 18:41, pirms 7 gadiem
Tonna rakstīja: Namej, Maklarens PATS PERSONĪGI pasaka, ka viņi NEVAR pārbaudīt lielāko daļu no IESPĒJAMAJIEM PIERĀDĪJUMIEM!

Kas, tavuprāt, ir "iespējamie pierādījumi"? Fantāzijas, ka tā varētu būt, nekas cits, jo pierādījumi vai nu ir, vai tādu nav. Tiesu praksē šādos gadījumos lietu izbeidz, jo nav pietiekoši daudz pierādījumu un apsūdzētais tiek attaisnots.

Šeit - mēs domājam, ka Krievija ir šmaukusies, īsti tā pierādīt mēs nevaram, nedaudz kaut ko parakņāsim, pateiksim, ka tā viņi dara jau n-tos gadus un nosauksim viņus par žuļikiem.

Un par to pilnvarojumu - sanāk, ka WADA ir OFICIĀLI PIERĀDĀMI dopinga lietošanas gadījumi (tas vēl no pirmā ziņojuma), ar konkrētiem vārdiem un uzvārdiem, bet viņi ar šo info neko nedara? Tad jājautā - ar ko šis kantoris nodarbojas un kādi ir tā mērķi?
Lai Tev nebūtu jāmuld, tad paņem un pats izlasi Maklarena ziņojumu, lai tas nebūtu jādara pastarpināti no kādu žurnālistu interpretācijas pēc viņu saprašanas. Var just, ka Tu to neesi darījis. Tur viss ir skaidri un nepārprotami uzrakstīts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-12-09 19:08, pirms 7 gadiem
Jau gaidīju, ko tad vatņiku pabira Saxon izdomās parašas aizstāvībai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-12-09 19:16, pirms 7 gadiem
Tad jau šis ir augsta ranga trollis, ja jau parašas sportistus pazīst
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.