Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Biķerniekos darbosies distanču slēpošanas trase

10. decembrī oficiāli tiks atklāta distanču slēpošanas trase Biķerniekos. Trases veidotāju mērķis ir pulcēt aktīvās atpūtas cienītājus un sportistus un veicināt šī sporta veida popularitāti.

"Jau pagājušajā sezonā acīm redzami pieauga distanču slēpotāju skaits; par to liecināja arī milzīgais pieprasījums pēc distanču slēpošanas inventāra. Sporta veida popularitātes celšanās skaidrojama arī ar aizvien pieaugošo vēlmi aktīvi pavadīt brīvo laiku pie dabas ar pēc iespējas zemākām izmaksām. Protams, arī pagājušā sniegotā ziema deva savu artavu un krietni palielināja slēpotgribētāju rindas," par saviem novērojumiem stāsta sporta preču veikala „Burusports“ pārstāvis Mārtiņš Lucāns.

Biķernieku slēpošanas trases garums būs līdz pat 7 km, tā būs apgaismota, slēpot pa to varēs bez maksas un tai līdzās pieejama bezmaksas autostāvvieta. Pagaidām gan ir izdevies sagatavot daļu trases; gājējiem un motorizēto transporta līdzekļu vadītājiem trasi šķērsot nebūs ļauts – tā kalpos tikai vienam mērķim – distanču slēpošanai. Trase tiks marķēta, lai nav pārpratumi slēpotāju vidū, kā arī tiks regulāri kopta un uzturēta.

Drīzumā tiks atklāta arī slidotava un no jaunā gada trasē notiks dažādas aktivitātes, kurās iespēja iesaistīties būs ikvienam interesentam.

Trases sākums ir pie Motormuzeja – turpat arī pieejama „Burusports“ inventāra noma tiem, kuriem savu slēpju nav. Nomā būs pieejamas arī ģērbtuves, kā arī sīkāka informācija par trasi un citām iespējām.

Trases uzturēšanā sadarbībā ar Biķernieku komplekso sporta bāzi iesaistīti gan distanču inventāra tirgotāja "Burusports" pārstāvji, gan tradicionālā un populārākā tautas slēpojuma „Apkārt Alaukstam“ ilkgadējie organizētāji.
„Ceram uz lielu cilvēku pieplūdumu no Mežaparka, Juglas, Biķerniekiem un citiem tuvākiem un tālākiem rajoniem. Distanču slēpošana ir sabiedrību vienojošs sporta veids, kurš attīsta daudzas muskuļu grupas, veicina veselības uzlabošanu un sniedz gandarījumu no lieliski pavadītas ziemas dienas,“ piebilst „Apkārt Alaukstam“ organizators Uvis Avens.

Vairāk informāciju par Biķernieku distanču slēpošanas trasi var atrast mājas lapā burusports.lv


, 2010-12-09 14:32, pirms 13 gadiem
Nez vai Burusports ir samaksājis autortiesības par Cēsu Olimpiskā centra bildes pievienošanu savas trases reklāmai Biķerniekos???
, 2010-12-09 14:39, pirms 13 gadiem
rollertour rakstīja: Nez vai Burusports ir samaksājis autortiesības par Cēsu Olimpiskā centra bildes pievienošanu savas trases reklāmai Biķerniekos???
nez vai tu esi samaksājis par savām nelegāli nolādētajām bildēm, dziesmām utt?
, 2010-12-09 15:19, pirms 13 gadiem
rollertour rakstīja: Nez vai Burusports ir samaksājis autortiesības par Cēsu Olimpiskā centra bildes pievienošanu savas trases reklāmai Biķerniekos???
viņiem galvenais ir nopelnīt, pārējais ir pie pa...as
, 2010-12-09 15:22, pirms 13 gadiem
Scam rakstīja: nez vai tu esi samaksājis par savām nelegāli nolādētajām bildēm, dziesmām utt?
Ak Tava tuvredziga domasana. Tikai zagt un aprunat citus.
, 2010-12-09 17:25, pirms 13 gadiem
Varbūt tomēr arī skrējējiem trasi (apgaismojumu nevajag) atļaus izmantot vai izveidos? No dažām lielajām takām jau ar traķi var nostumt snigu nost. Vēl dažus kilometrus lai penši - sētnieki notīra.
, 2010-12-09 19:13, pirms 13 gadiem
Ideja super, vai tā arī būs dabā, pārbaudīšu sestdien. Biķerniekus parasti mopēdist un suņu mīļi visu sabojā. Apgaismots aplis darba dienu vakaros ļoti noderētu. Vēlu idejas autoriem realizēt savas idejas un cik varēšu atbalstīšu tās. Šonedēļ biju Mežaparka estrādes aplītī. Arī ideja pat ļoti laba, bet izpildījums švaks. Normāli braucami kādi 300m.
, 2010-12-10 18:07, pirms 13 gadiem
rollertour rakstīja: Nez vai Burusports ir samaksājis autortiesības par Cēsu Olimpiskā centra bildes pievienošanu savas trases reklāmai Biķerniekos???
Bildi pievienoja Sportacentrs.com nevis Burusports. Mums relīze atnāca vispār bez bildes, turklāt Burusports lapā ir pavisam cita bilde.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.