Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Sieviešu kērlinga izlasei pēdējais pārbaudījums pirms Eiropas čempionāta

Linda Mangale
Linda Mangale

Sieviešu kērlinga izlasei pēdējais pārbaudījums pirms Eiropas čempionāta
Latvijas sieviešu kērlinga izlase

Latvijas sieviešu kērlinga izlase turpina gatavoties šī gada svarīgākajām sacensībām Eiropas kērlinga čempionātam un Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Šajā nedēļas nogalē no 10. līdz 12.novembrim komanda piedalīsies „International ZO Women`s Curling Tournament” turnīrā Šveicē. Savukārt Tallinā šajā pašā laikā norisināsies „Wheelchair International” ratiņkrēslu kērlinga turnīrs, kurā piedalīsies divas komandas no Latvijas.

„International ZO Women`s Curling Tournament” turnīra pirmsākumi meklējami jau 1984.gadā. Kopumā šis ir jau 26. turnīrs, nelielu pauzi ieturot no 1993. līdz 2002.gadam. 2005.gadā to iekļāva kērlinga čempionu tūres (CCT) sarakstā, kas tagad pārtapis par vienu no pasaules kērlinga tūres (WCT) posmiem.
Kopumā turnīrā piedalīsies 21 komanda, no kurām piecas (Čehija, Vācija, Krievija, Itālija, Dānija) jau pēc nedēļas pārstāvēs savu valsti Eiropas kērlinga čempionāta A grupā, bet divas (Latvija, Polija) – B grupā. Visaugstāk pasaules rangā no šajā turnīrā startējošām komandām ir A.Petcas komanda no Šveices, kura patlaban ieņem 7.vietu. Pārējās komandas atrodas sākot no 20.vietas un zemāk.
Komandas ir sadalītas trijās grupās pa piecām un vienā grupā pa sešām komandām, kur sākotnēji izspēlēs apļa turnīru. Divas labākās katras grupas komandas tālāk cīnās ceturtdaļfinālā un par galveno balvu 6000 Šveices fraku. Latvijas izlase iedalīta vienā grupā ar tiešo Eiropas kērlinga čempionāta pretinieci M.Šeligas-Frinijas komandu no Polijas, divkārtējo pasaules čempioni B.Feltčeres komandu no Šveices, nepiekāpīgo D.Jenčas komandu no Vācijas un gados jauno Š.Vidmeres komandu no Šveices.

„Wheelchair International” turnīrs ratiņkrēslu kērlinga komandām Tallinā tiek rīkots pirmo reizi. Tajā piedalīsies kopumā sešas komandas no Igaunijas, Lietuvas, Slovēnijas, Somijas un divas komandas no Latvijas - komanda "Alliance" un Latvijas ratiņkrēslu kērlinga izlase.
Visas komandas būs vienā grupā, kurā izspēlēs apļa turnīra kārtu. Pēc iegūtajiem punktiem tās tiks sarindotas no 1. līdz 6.vietai, kur pēdējā spēlē svētdien, 12.novembrī plkst. 14:30 sacentīsies 1.vieta ar 2.vietu, 3.vieta ar 4.vietu un 5.vieta ar 6.vietu.

Latvijas sieviešu kērlinga izlases sastāvs: Iveta Staša-Šaršūne (skips), Ieva Krusta, Santa Blumberga, Evelīna Barone, Madara Bremane, treneris Ritvars Gulbis.

Alliance komandas sastāvs: Aleksandrs Dimbovskis (skips), Aleksandrs Vitohins, Valērijs Asadčijs, Galina Pavlova, treneris – Kirils Savuškins.

Latvijas ratiņkrēslu kērlinga izlases sastāvs: Poļina Rožkova (skips), Ojārs Briedis, Sergejs Djačenko, treneris – Arnis Veidemanis.

„International ZO Women`s Curling Tournament” spēļu rezultātiem var sekot līdz: World Curling Tour - Powered by CurlingZone

Latvijas sieviešu izlases spēles:

10.11. (pēc Latvijas laika)
10:00 – M.Šeliga-Frinija (Polija)
16:00 – D.Jenča (Vācija)
21:30 – B.Feltčere (Šveice)
11.11. (pēc Latvijas laika)
18:15 – Š.Vidmere (Šveice)

Alliance komandas spēļu grafiks:

10.11. (pēc Latvijas laika)
14:00 – V.Vilaste (Igaunija)
18:30 – Ž.Bajde (Slovēnija)
11.11. (pēc Latvijas laika)
10:00 – P.Rožkova (Latvija)
14:30 – T.Ārnika (Somija)
12.11. (pēc Latvijas laika)
10:00 – L.Jonišķis (Lietuva)

Latvijas izlases spēļu grafiks:

10.11. (pēc Latvijas laika)
14:00 – T.Ārnika (Somija)
18:30 – L.Jonišķis (Lietuva)
11.11. (pēc Latvijas laika)
10:00 – A.Dimbovskis (Latvija)
14:30 – Ž.Bajde (Slovēnija)
12.11. (pēc Latvijas laika)
10:00 – V.Vilaste (Igaunija)

Ratiņkrēslu kērlinga komandas sacensībās piedalās ar Latvijas Paralimpiskās komitejas finansiālu atbalstu.