Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Līdzīgā spēlē Latvija piekāpjas Ķīnai PČ jauktajām kērlinga komandām

Līdzīgā spēlē Latvija piekāpjas Ķīnai PČ jauktajām kērlinga komandām
Jānis Rudzītis
Latvijas izlases skips
Foto: © WCF / Alina Pavlyuchik 2017

Pēc divām uzvarām piedzīvots pirmais zaudējums pasaules jaukto kērlinga komandu čempionātā, ekstra endā piekāpjoties ar 5:6 Ķīnas izlasei.

Latvijas izlase spēli uzsāka bez pēdējā akmens tiesībām, bet tas neliedza viņiem kā pirmajiem atklāt spēles rezultātu, nozogot pat trīs punktus. Līdz spēles piektajam endam rezultāts izlīdzinās 4:4. Turpinājumā komandas apmainās ar viena punkta gūšanu. Lai noskaidrotu šīs spēles uzvarētāju, bija nepieciešams ekstra ends, kurā pēdējā akmens tiesības Latvijas komandai. Labvēlīga situācija, lai uzvarētu, tomēr Ķīnas izlase nozog punktu un uzvar visā spēlē ar 5:6. Pēc šīs spēles grupā dalām 3.vietu ar ASV izlasi, kurai tā pat kā Latvijas izlasei ir pa divām uzvarām un vienam zaudējumam. Līdz nākamajai spēlei daudz laika, iespēja atpūsties un pārslēgties, jo rīt, 10.oktobrī plkst. 17:00 pēc Latvijas laika pretim stāsies WCF ranga 2.vietas ieguvēja – Zviedrijas izlase.

Komentārs no skipa – Jāņa Rudzīša par spēli pret Ķīnas izlasi:
„Diemžēl par skaistiem zaudējumiem punktus tabulā nedod. Aizvadījām lielisku spēli līdz pēdējam metienam ekstra endā. Spēlējām konstanti savu spēli. Tas pretiniekam nepatika un līdz ar to izvērtās divu līdzīgu komandu spēkošanās. Jau pirmajā endā trīs mūsu akmeņi aiz sargiem. Pretiniekam ir iespēja paņemt vienu punktu, bet metiens uz māju par stipru. Tālākā spēles gaitā apmainījāmies ar daudziem lieliskiem metieniem, kas lika abām komandām vairākos endos ar pēdējiem metieniem glābties no -3, Ķīnai tas izdodas ceturtajā endā, savukārt mums sestajā, kad ar pēdējo metienu sanāk izsist visus trīs akmeņus. Septītajā endā precīzi uzmetam mājas metienu pret -2. Savukārt astotajā endā mums ir pilnīgi noslēpts akmens centrā, bet mazliet aiz laukuma viduslīnijas, diemžēl pretinieks to izmanto. Ekstra endā no tiešiem centra sargiem izdodas izvairīties un pirms pēdējā metiena situācija ir salīdzinoši laba – vai nu mums jānosedz centrs, bet ir kur atdurties, vai arī nedaudz jāpasit pretinieku akmens, kurš ir nedaudz sāņus uz centra līnijas aiz mūsu akmens mājas sākumā. Diemžēl tehniska kļūda pēdējā metienā un sāpīga pēcgarša. Paldies visai komandai par lielisko spēli un visiem, kuri tic mums!”

Latvijas jauktās kērlinga izlases sastāvs: Jānis Rudzītis (skips), Jeļena Rudzīte, Ritvars Graumanis, Dace Spilnere.

Visu spēļu rezultāti pieejami: World Mixed Curling Championship 2017

Latvijas jauktās kērlinga izlases spēļu grafiks (pēc Latvijas laika):

7.10. 17:00 – Brazīlija (10:3)
8.10. 13:00 – Baltkrievija (6:2)
9.10. 09:00 – Ķīna (5:6)
10.10. 17:00 – Zviedrija
11.10. 17:00 – Francija
12.10. 09:00 – ASV

Latvijas jauktās izlases galvenie atbalstītāji - LIVE RīGA (www.liveriga.com), Latvijas Nafta (www.latvijasnafta.lv) un OKS (smērvielas, aerosoli un apkopes materiāli) oficiālais izplatītājs Latvijā (www.okstrade.lv); atbalstītāji – SIA “ALD Automotive”, SIA “Glazūra AG”, SIA “Aquasystems”, SIA “MXV”.


Foto: Emīlija Škapare.

Ābele un Ērenpreisa uzvar LČ junioriem milzu slalomā Itālijā, piedaloties 20 valstu pārstāvjiem

Šodien Itālijas kalnu kūrortā Pocā di Fassā, kur norisinās Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotais Baltijas kausa sestais posms kalnu slēpošanā, FIS sacensībās milzu slalomā uzvarēja pasaules junioru čempionātā divdesmitniekā tikušais japānis Haijata Vakatsuki un itāliete Emma Visere. Savukārt Latvijas junioru čempionāta ieskaitē pirmās vietas ieguva Gustavs Harijs Ābele un Helēna Ērenpreisa.
Patrīcija Eiduka. Ekrānuzņēmums.
2

Eiduku vairāk priecē izcīnītā vieta Pasaules kausa kopvērtējumā, ne sezonas noslēgums

Sezonā pēdējās sacensībās Patrīcijai Eidukai nedēļas nogalē Zviedrijā neizdevās sasniegt rezultātu, kas pašu sportisti iepriecinātu, toties Pasaules kausa kopvērtējumā iegūtā 17. vieta Latvijas labākajai distanču slēpotājai sniedza lielāku gandarījumu, Latvijas radio stāsta Eiduka.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.