Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

“Riga Open 2018” titulu izcīna JKK/Stašas-Šaršūnes kērlinga komanda

Linda Mangale
Linda Mangale

“Riga Open 2018” titulu izcīna JKK/Stašas-Šaršūnes kērlinga komanda
JKK/Staša-Šaršūnes komanda
"Riga Open 2018" uzvarētājas

Nedēļas nogalē no 7. līdz 9.septembrim Rīgā, Kērlinga hallē norisinājās devītais starptautiskais kērlinga turnīrs “Riga Open”. Šogad 12 komandu konkurencē triumfēja Ivetas Stašas-Šaršūnes vadītā Jelgavas kērlinga kluba komanda. Savukārt no jaukto pāru turnīra Vācijā, kas norisinājās šajā pat laikā, bez uzvarām mājās artgriezās Sporta kluba “OB” komanda Dace Regža un Ansis Regža.

“Riga Open 2018” sacensībās startēja komandas tikai no Baltijas valstīm. Starp mūsu junioru, sieviešu, vīriešu, jaukto komandu un Latvijas ratiņkērlinga izlasi piedalījās Lietuvas sieviešu, kā arī Igaunijas vīriešu un jauktā kērlinga komanda.

Pēc grupu turnīra bez zaudējumiem bija tikai šī gada Latvijas čempioni vīriešu komandām – A41/Gulbis (Skips – Ritvars Gulbis) un Latvijas junioru puišu izlase – “LAT junior men” (Skips – Krišs Vonda). Tomēr abām komandām zaudējot pusfinālā, tām bija jātiekas spēlē par 3.vietu. Turklāt slimības dēļ junioru komandai nācās šajā spēlē iztikt bez sava galvenā spēles vadītāja Kriša Vondas, spēlējot trijatā.

Spēles pirmajā endā A41/Gulbja komandai izdevās pirmajā endā nozagt vienu punktu. Juniori rokas nenolaida un turpināja precīzāku spēli otrajā endā. Tomēr enda beigās nelielās neprecizitātes metienos, junioriem ļauj panākt tik vien kā neizšķirtu (1:1). Trešajā endā abas komandas piekopj uzbrūkošā tipa kērlingu. Lai gan junioru kļūdas pēdējos metienos radīja bažas par vairāku punktu zaudēšanu, tomēr beigās viņi zaudē tikai viens punktu (1:2).

Turpmākajā spēles gaitā A41/Gulbja komandai veiksmīgi izdodas veidot savu spēli, liekot centra sargus, aiz kuriem tiek slēpti savi akmeņi. Junioru komanda nekādi nespēj atbrīvot mājas priekšu no šiem sargiem, līdz ar to ceturtajā un piektajā endā zaudējot pa punktam, bet sestajā endā, atrodoties neapskaužamā situācijā, nākas atdot pretiniekiem vēl četrus punktus. Pie rezultāta 8:1 tiek paspiestas rokas un “Riga Open 2018” turnīra 3.vietas kauss nonāk pie A41/Gulbja komandas.

Galvenais mačs – spēle par devīto “Riga Open” titulu notika starp sieviešu komandu JKK/Staša-Šaršūnes (Skips – Iveta Staša-Šaršūne) un vīriešu komandu “Team Rēdlihs” (Skips – Arnis Veidemanis).

Veiksmīgu spēles pirmo endu aizvadīja JKK/Staša-Šaršūnes komanda, kurai ar pēdējā akmens tiesībām izdevās iegūt trīs punktus (3:0). Otrā enda sakums zaudētājiem neveiksmīgs. Toties šī enda beigās, pateicoties pretinieču kļūdām un pašu labajam izpildījumam iegūti divi punkti (2:3).

Lai gan likās, ka vīriešu komanda “Team Rēdlihs” ir atguvusies, tomēr spēles turpinājumā viņu vājais sniegums metienos ļāva pretiniecēm pēc trešā enda iegūt pārsvaru 5:2, ko nākamajos divos endos viņas papildināja ar vēl trim nozagtiem punktiem. Pēc piektā enda pie rezultāta 8:2 tika paspiestas rokas un par “Riga Open 2018” titula ieguvēju kļuva JKK/Staša-Šaršūnes komanda. Kas nozīmē, ka jau piekto gadu pēc kārtas “Riga Open” titulu ir izcīnījusi kāda no Latvijas komandām.

Turnīru organizēja Latvijas Kērlinga asociācija, ar Latvijas Sporta federāciju padomes, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

Pasaules kērlinga tūres (WCT) 2018./2019. gada sezonas trešais jaukto pāru posms “Oberstdorf International Mixed Doubles Cup” pulcēja 20 komandas no Eiropas valstīm Čehijas, Francijas, Itālijas, Latvijas, Polijas, Skotijas, Somijas, Šveices, Ungārijas, Vācijas un Zviedrijas. Tieši vienīgā komanda no Zviedrijas izrādījās pārāka par visām pārējām komandām.

Grupu turnīra kārtas pēdējā spēlē Zviedrijas Dž.Heldinas/K.Lindstrēma komanda piedzīvoja savu vienīgo zaudējumu turnīrā. Toties pēc šī zaudējuma sāka uzvaras gājienu izslēgšanas spēlēs, aizcīnoties līdz finālam. Tajā viņi tikās ar pagājušā gada šī turnīra uzvarētājiem Suzannu Paulovu/Tomašu Paulu no Čehijas.

Šī spēle izvērtās ļoti spraiga jau no paša sākuma, pēc četriem nospēlētiem endiem uz tablo neizšķirts 3:3. Lai gan piektajā endā zviedriem izdodas iegūt trīs punktus, tomēr sestajā čehi papildina savu punktu krājumu ar četriem un panāk 7:6 savā labā.

Septītajā endā punktu paņem Dž.Heldina/K.Lindstrēms (7:7), bet astotajā izdodas vienu nozagt, kas viņiem nodrošina uzvaru ar 8:7 un izcīnītu “Oberstdorf International Mixed Doubles Cup” turnīra titulu.

Spēlē par 3.vietu sacentās Jana Safarikova/Radeks Bohacs no Čehijas ar Danielas Ruppas/Kevina Vunderlina komandu no Šveices. Tā pat kā finālspēlē arī šajā pēc četriem endiem 3:3 neizšķirts. Piektajā endā čehiem izdodas paņemt divus punktus, uz ko sestajā endā šveiciešu duets atbild tikai ar vienu (4:5), bet pēc septītā enda viņiem izdodas rezultātu izlīdzināt (5:5). Astotajā endā J.Safarikova/R.Bohacs izcīna trīs punktus (8:5), kā arī 3.vietu šajās sacensībās.

Sporta kluba “OB” komanda D.Regža/A.Regža diemžēl šo turnīru aizvadīja tikai ar zaudējumiem un to noslēdza pēc grupu turnīra kārtas.

"Riga Open 2019" turnīra spēļu rezultāti: Curling.Lv
“Oberstdorf Intermational Mixed Doubles Cup” turnīra spēļu rezultāti: Oberstdorf International Mixed Doubles Cup

"Riga Open 2019" kopvērtējums:

1. JKK/Staša-Šaršūne - Iveta Staša-Šaršūne (Latvija)
2. Team Rēdlihs - Arnis Veidemanis (Latvija)
3. A41/Gulbis - Ritvars Gulbis (Latvija)

4. LAT junior men - Krišs Vonda (Latvija)
5. RKK MIX - Jeļena Rudzīte (Latvija)
6. LTU women - Virginija Paulauskaite (Lietuva)
7. JKK/Rudzīte - Ieva Rudzīte (Latvija)
8. CC Tallinn - Harri Lill (Igaunija)
9. CC Riga - Mārtiņš Trukšāns (Latvija)
10. EST MIX - Andres Jakobson (Igaunija)
11. OPA! - Poļina Rožkova (Latvija)
12. SK OB/Regža - Evita Regža (Latvija)

Kērlinga klubu atšifrējums:

JKK – Jelgavas kērlinga klubs
RKK – Rudzīšu kērlinga klubs
SK OB – Sporta klubs „OB”

D.Regžas/A.Regžas jauktā pāra komandas spēļu rezultāti:

Z 1:10 – J.Safarikova/R.Bohacs (Čehija)
Z 5:7 – L.Kappa/B.Kapps (Vācija)
Z 3:7 – Dž.Heldina/K.Lindstrēms (Zviedrija)
Z 6:7 – J.Devo/M.Devo (Šveice)

/U - uzvara, Z - zaudējums/