Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Ziemas F1 un Montekarlo

Viedoklis: Ziemas F1 un Montekarlo
Foto: AFP/Scanpix

Nedēļu pēc F1 riepu svilinātājiem Montekarlo ieradās par ziemas Pirmo formulu dēvētā bobsleja, kā arī skeletona pasaules kārtības lēmēji. Un ne jau tāpēc, lai namatēvu, princi Albertu apsveiktu ar gaidāmajiem troņa mantiniekiem.

Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) 84. konferencē vēl uz četriem gadiem prezidenta amatu saglabāja itālietis Ivo Ferriāni. Par viņa sīvāko konkurentu tika uzskatīts bijušais FIBT prezidents kanādietis Roberts Storijs, kura laikā attīstījās sieviešu bobslejs un skeletons, taču lepnais vīrs neko vairāk par solījumiem Latvijas politiķu gaumē nespēja piedāvāt. Storijs meta acīs nepietiekamo finanšu resursu, sponsoru un masu mediju piesaisti Ferriāni galmā, taču pats ar reāliem priekšlikumiem nelutināja, sak, ievēliet mani un tad viss būs kārtībā.

FIBT kongresā Latviju pārstāvēja arī LBSF prezidents Jānis Kols, kurš, vaicāts par notikušajām izmaiņām, tās raksturo ar vārdu „pozitīvas”. „Vismaz dotajā brīdī, raugoties uz personālijām. Nākamais solis jau būs solījumu pildīšana. Lai gan amati maina cilvēkus, viņu darbība iepriekšējos amatos nav likusi šaubīties. FIBT valde kļuvusi daudz kvalificētāka un tajā vairs nebūs gadījuma cilvēku, par kādu varēja uzskatīt korejieti Kangu Kvangu-bae, kurš uz konferenci atbrauca kā FIBT viceprezidents, bet prom devās kā nekas.”

Par karjeras beigām paziņoja jaunzēlandiešu skeletonists Bens Senfords, kurš daudziem atmiņā paliks kā viens no slaidākajiem sporta veida pārstāvjiem, kuram atsevišķās trasēs izdevās pacīnīties par pjedestālu. Saprotošais un atsaucīgais sportists ar jurista diplomu turpmāk ieņems federācijas viceprezidenta amatu, atbildot tieši par juridiskajiem jautājumiem.

Starp pozitīvajām pārmaiņām Kols min arī amerikāņa Darina Stīla stāšanos šveicieša Kristiāna Raiha vietā, bet prinča Alberta bijušā stūmēja Davida Tomatisa vietu komunikāciju jomā ieņems Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents George Bedžamovs, kurš uz kopējā nabadzības fona balsis makšķerēja, uz āķa saspraužot banknotes. Federācijas algu (30 000 eiro) viņam nevajagot, šo summiņu varot atvēlēt sporta veidu attīstībai, bet par nokļūšanu uz Pasaules kausa posmu Sočos nav jāraizējas – tiks nodrošināta privātā lidmašīna, kuras izdevumi būs apmaksāti. Nu, kā lai iebilst – mutes ciet un rokas gaisā.

Taču bez teikšanas nepaliks arī latvieši – visticamāk, materiālu tehniskajā komisijā turpinās darboties Dainis Dukurs un Sandis Prūsis, bet Eiropas kausa apritē gana nozīmīgā amatā būs Gatis Gūts. Tikmēr Normunds Kotāns, kurš organizēja bobsleja un skeletona sacensības Soču Olimpiādē, pagaidām dod padomus 2018. gada olimpisko spēļu rīkotājiem korejiešiem, taču viņa amats, visticamāk, mainīsies. Bet viņa brālis Kristaps aktīvi darbojos ar monobobiem un, iespējams, varētu kļūt par FIBT viceprezidentu, kurš atbild par paraolimpiskā virziena attīstību.

     [+] [-]

, 2014-06-10 17:11, pirms 10 gadiem
Daudz jauna uzzināju, paldies! Kaut kas nebijis.