Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Vairāku valstu nacionālās izlases startēs pasaules kērlinga tūres jaukto pāru turnīrā Rīgā

Linda Mangale
Linda Mangale

Vairāku valstu nacionālās izlases startēs pasaules kērlinga tūres jaukto pāru turnīrā Rīgā
Santa Blumberga/Ritvars Gulbis
Latvijas jauktā pāra izlase

Laika posmā no 11. līdz 14.aprīlim Kērlinga hallē atkal pulcēsies jaukto pāru kērlinga komandas, lai piedalītos “WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup II”. Arī šajā nedēļas nogalē piedalīsies 16 komandas, no kurām četri būs Latvijas jauktie pāri.

"ISS World Mixed Doubles Curling Tour" jaukto pāru sezonas kalendārā atlikuši vairs tikai divi turnīri, viens no tiem norisināsies te pat Rīgā. Salīdzinājumā ar pagājušo nedēļas nogali, kad norisinājās “WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup I”, šajā dalībnieku vidū ir tikai viena pasaules kērlinga tūres ranga pirmā desmitnieka komanda – Zuzanna Paulova/Tomašs Pauls no Čehijas (9.vieta). Toties šoreiz startēs vairākas komandas no mums attālākām valstīm, tādām kā Jaunzēlande, Austrālija, Ķīna, Koreja, Kazahstāna, kā arī būs jauktie pāri no Eiropas – Turcijas, Krievijas, Dānijas un Lietuvas.

Tajā skaitā uz ledus dosies četras Latvijas komandas, kur viena no tām būs Latvijas jauktā pāra izlase – Santa Blumberga/Ritvars Gulbis. Viņiem tā pat kā vairākiem sacensību dalībniekiem šis būs pēdējais sagatavošanās turnīrs pirms došanās uz pasaules jaukto pāru kērlinga čempionātu Stavangerā, Norvēģijā, kas norisināsies no 20. līdz 24.aprīlim. Ne tikai mūsu izlasei, bet arī pārējiem konkurenci sastādīs šīs sezonas Latvijas trešā labākā komanda Evita Regža/Renārs Freidensons, Sanita Saulgrieze/Jānis Rēdlihs un Ieva Rudzīte/Artis Zentelis.

Sacensību 16 komandas sadalītas četrās grupās pa četrām, kur aizvadīs apļa turnīra kārtu. Pēc tās katras grupas divas labākās komandas nodrošina vietu ceturtdaļfinālā, lai tālāk cīnītos par uzvaru turnīrā. Savukārt pārējās komandas izspēlēs spēles par 9. – 16.vietas sadalījumu.

Fināla spēle un spēle par 3.vietu notiks svētdien, 14.aprīlī plkst. 15:45. Visas spēles Kērlinga hallē Rīgā, Biķernieku ielā 121H var apmeklēt bez maksas.

Turnīra mājas lapa: WCT Latvian Mixed Doubles Curling Cup
Spēļu rezultāti: Results & Live Scores | WCT Latvian Mixed...
Tiešraide: https://www.youtube.com/channel/UC5...

Sacensības organizē Sporta klubs "OB" ar Kērlinga halles, Latvijas Kērlinga asociācijas, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālu atbalstu. Turnīra sadarbības partneri Live Riga, Venden, Isostar, RIJA VEF HOTEL.