Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Par Latvijas junioru kērlinga čempioniem kļūst Bremanes un Vonda komandas

Krišs Upenieks

Par Latvijas junioru kērlinga čempioniem kļūst Bremanes un Vonda komandas
"TKK/Bremane"
Publicitātes foto

Latvijas čempionāts junioriem norisinājās no 6. līdz 8.aprīlim. Pirmo reizi vēsturē tajā startēja kopumā deviņas komandas. Četru meiteņu komandu konkurencē čempionu godu aizstāvēja TKK/Bremanes komanda, bet puišu konkurencē pirmo reizi uzvarēja KKR/Vonda.

8.aprīlī pusfināla spēles pirmās aizvadīja meiteņu komandas. Vienā no pāriem tikās pagājušā čempionāta uzvarētāja TKK/Bremane ar VKK/Salmiņas komandu. Spēles pirmo endu Talsu kērlinga kluba pārstāves iesāka ar pēdējā akmens tiesībām, kuras tika izmantotas veiksmīgi, iegūstot trīs punktus. Rezultāts vēl vairāk tika palielināts trešajā endā, kurā viņām izdevās izcīnīt piecus punktus un uzvirzīties vadībā ar 8:1. Lai gan nākamajos divos endos ventspilnieces pietuvojās līdz -4, tomēr sestais ends bija liktenīgs. Tajā TKK/Bremanei izdodas iegūt četrus punktus (12:4), kas pārvilka strīpu VKK/Salmiņas komandas centieniem atspēlēties. Līdz ar to TKK/Bremanes komanda iekļuva sacensību fināla spēlē, bet VKK/Salmiņa cīnīsies par 3.vietu.

Uz blakus celiņa otrajā pusfinālā tikās divas Rīgas meiteņu komandas. Ar pēdējā akmens tiesībām pirmajā endā SK OB/Stabulnieces komanda izcīnīja divus punktus. Savukārt SK OB/Ieviņa otrajā endā paņēma trīs, panākot 3:2 savā labā. Toties nākamie divi endi aizritēja SK OB/Stabulnieces komandas labā. Ceturtajā endā nozogot vienu punktu, tik panākts 5:3. SK OB/Ieviņas komanda nedomāja piekāpties un jau sestā enda noslēgumā, ar nozagtu vienu punktu, panāca neizšķirtu 5:5. Saspringta spēle līdz pēdējam endam, kad SK OB/Ieviņas komandai neizdodas ar savu pēdējo metienu iegūt punktu. Līdz ar to SK OB/Stabulnieces nozagtais viens punkts atnes viņām uzvaru ar 7:5 un vietu finālā.

Spēlē par 3.vietu cīnījās VKK/Salmiņa ar SK OB/Ieviņas komandu. Pirmais ends ventspilniecēm padevās veiksmīgs, kas atspoguļojās rezultātā, nozagti trīs punkti. Nākamajos divos komandas apmainījās ar punkta guvumu, bet ceturtajā atkal VKK/Salmiņas komanda nozog, panākot jau 5:1. Pēc pārtraukuma SK OB/Ieviņas komandai nekādi neizdodas izlīdzināt spēli, kas ļauj VKK/Salmiņas komandai izcīnīt uzvaru ar 7:4 un 3.vietu čempionātā.

Finālspēle meiteņu konkurencē norisinājās starp TKK/Bremanes un SK OB/Stabulnieces komandām. Spēle aizritēja punkts punktā, ar punkta pārsvaru te vienai, te otrai komandai līdz septītajam endam, kad 5:4 bija TKK/Bremanes komandas labā. Pagājušā gada čempionēm izdevās veiksmīgas metienu sērijas septītajā endā, kas lika pretiniecēm izdarīt pēdējo enda metienu pret vairākiem TKK/Bremanes komandas akmeņiem. Diemžēl šis metiens bija par stipru. Nozagtie pieci punkti (10:4) arī atnesa sesto čempionu titulu pēc kārtas TKK/Bremanes komandai.

Pēcspēles intervijā TKK/Bremane komandas skips Madara Bremane norādīja, lai arī dažās spēlēs izskatījās, ka bija gūtas vieglas uzvaras, tomēr spēles gaita bija krietni vien savādāka, kur daži metieni izšķīra endos gūto punktu skaitu. „Pirms čempionāta uztraukums bija, jo mērķis bija aizstāvēt pagājušajā gadā iegūto titulu. Komanda ir apņēmības pilna turpināt spēlēt kopā tādā pašā sastāvā, izņemot Megija Anna Graumani, kurai drīzumā paliks 21 gads, kas vairs neskaitās junioru vecuma grupā.” Līdz ar šī čempionāta beigām komandai 2017./2018.gada sezona praktiski ir beigusies.

Puišu konkurencē vienā no pusfināliem sacentās pamatturnīrā nepārspētā KKR/Vondas komanda ar TKK/Zass. Tā pat kā apļa turnīra kārtā, arī šajā spēlē KKR/Vondas komanda dominēja. Jau pēc trim endiem iegūta vadība 6:0. Tik vien kā vienu punktu viņi pretiniekiem atļāva iegūt ceturtajā endā. Pēc tā punktu birums KKR/Vondas komandai turpinājās. Spēle noslēdzās pēc sešiem endiem pie rezultāta 12:1.

Otrs pusfināls starp TKK/Vilka un VKK/Salmiņa komandām izvērtās krietni vien spraigāks. Pēc četriem endiem, kad komandas devās pārtraukumā, uz tablo bija neizšķirts 4:4. Tad divu endu zagšanas sēriju sāka ventspilnieki, panākot 5:3 savā labā. Septītajā endā tik vien kā viens punkts TKK/Vilka komandai. Astotajā endā pagājušā gada čempioniem neizdevās pēdējais metiens, lai izlīdzinātu spēli, līdz ar to uzvaru ar 6:5 ieguva un finālā iekļuva VKK/Salmiņa komanda, bet talsiniekiem nāksies samierināties ar spēli par trešo vietu.

Puišu konkurencē 3.vietu sadalīja divas Talsu kērlinga kluba komandas - TKK/Vilks un TKK/Zass. Spēle izvērtās vienkārša TKK/Vilka komandai, kurai uzvaru palīdzēja izcīnīt pretinieku lielais kļūdu daudzums, tāpēc mačs noslēdzās jau pēc sešiem endiem pie rezultāta 17:0.

Puišu finālu KKR/Vondas komanda pret VKK/Salmiņu iesāka ar trīs punktiem otrajā endā, bet nākamajā divus pretinieki viņiem atspēlēja (3:2). Līdz pārtraukumam rezultāts nemainījās. Pēc tā katra komanda guva vēl pa diviem punktiem piektajā un sestajā endā (5:4). Savukārt septītajā KKR/Vondas komandai izdevās vienu nozagt, kas deva +2 pārsvaru pirms astotā enda. Tajā ventspilnieki nespēja nospēlēs uz rezultāta izlīdzināšanu vai uzvaru, līdz ar to spēle noslēdzās ar 6:4 rīdzinieku labā. Bez neviena zaudējuma aizvadīts Latvijas čempionāts KKR/Vondas komandai atnes pirmo Latvijas čempionu titulu.

Pēc uzvaras čempionātā KKR/Vondas spēlētājs Ričards Vonda teica, ka sajūtas par iegūto titulu esot labas. „Cerējām, ka uzvarēsim. Domājām sliktākajā gadījumā otro vietu dabūsim.” Viņš atzina, ka finālā gaidīja citus pretiniekus (TKK/Vilks – aut.peiz.), bet VKK/Salmiņa komandu viņi uzskatīja par sev ļoti neērtu pretinieku. Šādu rezultātu komandai palīdzēja sasniegt gan treniņi, gan starti Darbadienu līgā un Amatieru līgā, gan noderīga izrādījās arī nometne Polijā. Viņš piebilda, ka sezona vēl nav galā. Treniņi turpināsies un Darbadienu līgā jāaizvada vēl pēdējās spēles.

Meiteņu komandu sastāvi:
TKK/Bremane: Zane Ilze Brakovska, Evelīna Barone, Helma Gerda Bidiņa, Madara Bremane, Megija Anna Graumane, trenere Santa Blumberga
SK OB/Ieviņa: Ērika Patrīcija Bitmete, Anna Lasmane, Veronika Apse, Rēzija Ieviņa, treneris Artūrs Gerhards
SK OB/Stabulniece: Betija Gulbe, Katrīna Gaidule, Anna Frančeska Guste, Elīza Stabulniece, Emīlija Tralmaka, treneris Artūrs Gerhards
VKK/Salmiņa: Sonora Salmiņa, Inta Urbanoviča, Kristīne Bulačņikova, Sindija Zviedre, trenere Dace Ābelīte

Puišu komandu sastāvi:
KKR/Vonda: Deivids Jēkabsons, Reinis Jučers, Ričards Vonda, Krišs Vonda, treneris Artūrs Gerhards
TKK/Vilks: Eduards Seļiverstovs, Jānis Bremanis, Anrijs Mikuss Briežkalns, Kristaps Vilks, treneris Raimonds Vaivods
TKK/Zass: Aleksandrs Urbo, Krišjānis Java, Markuss Ozoliņš, Kristaps Zass, treneris Raimonds Vaivods
SK OB/Buncis: Ralfs Varess, Renards Dzalbe, Aleksandrs Baranovskis, Roberts Buncis, Emīls Zvirbulis, treneris Artūrs Gerhards
VKK/Salmiņš: Markuss Salmiņš, Matīss Cirvelis, Fricis Zalmanis, Mārtiņš Caune-Luste, Artūrs Beitāns, trenere Dace Ābelīte

Spēles norisinājās Kērlinga hallē Rīgā, Biķernieku ielā 121H.

Video tiešraides pieejamas: Redirecting, please wait...
Meiteņu komandu spēļu rezultāti: Curling.Lv
Puišu komandu spēļu rezultāti: Curling.Lv

Meiteņu komandu spēļu rezultāti:
SK OB/Stabulniece – SK OB/Ieviņa 7:5
TKK/Bremane – VKK/Salmiņa 12:4
TKK/Bremane – SK OB/Stabulniece 10:4
VKK/Salmiņa – SK OB/Ieviņa 7:4

Puišu komandu spēļu rezultāti:
KKR/Vonda – TKK/Zass 12:1
VKK/Salmiņš – TKK/Vilks 5:4
KKR/Vonda – VKK/Salmiņš 6:4
TKK/Vilks – TKK/Zass 17:0

Meiteņu komandu kopvērtējums:
1.vieta – TKK/Bremane
2.vieta – SK OB/Stabulniece
3.vieta – VKK/Salmiņa
4.vieta – SK OB/Ieviņa

Puišu komandu kopvērtējums:
1.vieta – KKR/Vonda
2.vieta – VKK/Salmiņš
3.vieta – TKK/Vilks
4.vieta – TKK/Zass
5.vieta – SK OB/Buncis

Kērlinga kluba atšifrējums:
KKR – Kērlinga klubs Rīga
SK OB – Sporta klubs „OB”
TKK – Talsu kērlinga klubs
VKK – Ventspils kērlinga klubs

Informāciju sagatavoja:
Linda Mangale