Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Saeima pateicas ziemas sporta pārstāvjiem par sasniegumiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Saeima pateicas ziemas sporta pārstāvjiem par sasniegumiem
Ziemas sportisti Saeimā
Foto: Ernests Dinka, Saeimas Kanceleja

Lai pateiktos Latvijas skeletonistiem, bobslejistiem un kamaniņu braucējiem par augstajiem sasniegumiem aizvadītajā sezonā, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien, 8.martā, uz Saeimas namu bija aicinājusi sportistus, kas pārstāvēja Latviju aizvadītās sezonas pasaules un Eiropas čempionātos, kā arī Pasaules kausa izcīņā ziemas sporta veidos.

"Tas, ko dara ikviens no jums, ir grūts un smags darbs, tie ir sviedri, traumas un pārdzīvojumi. Savukārt kamēr jūs esat čempionātos, mums šeit - mājās - ir citi pārdzīvojumi, gan skatoties televīziju, gan lasot virsrakstus presē. Tad, uzzinot par jūsu sasniegumiem un apzinoties, cik daudz darba esat ieguldījuši, mēs no sirds lepojamies,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja, uzrunājot sportistus un Latvijas Olimpiskās komitejas, kā arī sporta federāciju pārstāvjus.

Šī ir bijusi medaļām bagāta sezona, uzsvēra S.Āboltiņa un pauda cerību, ka tas ir tikai iesildīšanās posms pirms ziemas olimpiskās sezonas. 2014.gada ziemas olimpiskās spēles, kas notiks Sočos, skatīsies ikviens no mums, turot īkšķus par jums - mūsējiem, par Latviju, teica Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa pateicās ikviena sportista ģimenei, uzsverot ģimenes atbalsta nozīmi un sapratni grūtos brīžos, treneriem, kuri, esot līdzās, gan redz sportistu spēku un vājumu, gan uzmundrina un sabar, ikvienam Olimpiskās komitejas un sporta federāciju pārstāvim, uzsverot, ka augsti sasniegumi nav iedomājami bez komandas atbalsta.

Pateicībā par sasniegtajiem augstajiem sportiskajiem rezultātiem S.Āboltiņa pasniedza medaļu ar Saeimas nama attēlu un Saeimas Prezidija atzinības rakstu četrkārtējam Pasaules kausa skeletonā ieguvējam Martinam Dukuram.

Savukārt Latvijas skeletonistiem, bobslejistiem un kamaniņu braucējiem par gūtajiem panākumiem aizvadītās sezonas pasaules un Eiropas čempionātos, kā arī Pasaules kausa izcīņā Saeimas priekšsēdētāja pasniedza Saeimas Prezidija atzinības rakstus un jubilejas monētas. Treneriem un sporta federāciju pārstāvjiem S.Āboltiņa pasniedza Saeimas priekšsēdētājas atzinības rakstus.

Viesojoties Saeimas namā, sportistiem bija iespēja uzzināt vairāk par parlamenta darbu un iejusties deputātu darbavietās Saeimas sēžu zālē.

Izmantotie resursi:
Saeimas Kanceleja, saeima.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-03-09 12:36, pirms 11 gadiem
Un kāds ir saeimas ieguldījums? Atkal guļ uz citu lauriem, es sportistu vietā ignorētu šādus sava tēla spodrināšanas pasākumus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-03-09 12:51, pirms 11 gadiem
Buhanka rakstīja: Un kāds ir saeimas ieguldījums? Atkal guļ uz citu lauriem, es sportistu vietā ignorētu šādus sava tēla spodrināšanas pasākumus
Apsveic - slikti, neapsveic - slikti, cik var vaidēt?

  +5 [+] [-]

, 2013-03-09 12:59, pirms 11 gadiem
Ko dod tas āboltiņas tupais smaids un rokas spiediens? Par to tu neaizbrauksi uz nometni vai uz sačiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-09 14:40, pirms 11 gadiem
Sportisti būtu pelnījuši ne to vien. Tā pat labākie ārsti, skolotāji, policisti u.t.t. Bet tad atliek tik iedomāties, cik šādas pieņemšanas varētu izmaksāt. Vēl atliek atcerēties par nesen lasīto rakstu Kad dzīve apgriežas ar kājām gaisā - aicina... un uzreiz saproti, ka prioritātes valstij ir galīgi aplamas. Praktiski katru nedēļu nākas lasīt par šādām pieņemšanām. Būtu jau labi, ja vien daudz biežāk nenāktos lasīt šādus rakstus par nelaimē nonākušajiem.

Un daudzi vēl brīnās, kāpēc Latviju katru dienu pamet tās iedzīvotāji. Tā vien izskatās, ka valsts vadītājiem ir uzdevums "draudzēties" ar stiprajiem un atbrīvoties no vājajiem. Iespējams, pienāks diena, kad arī kāds no bildē redzamajiem sportistiem būs "valsts vājais posms". Kas tad? Mēs Tevi nepazīstam? Ej Nākuma ceļu?

     [+] [-]

, 2013-03-09 16:15, pirms 11 gadiem
Ar pateicību nepietiks. Varēja jau pāris ļimonus piešķirt,zin kā,lai Sočos pavisam reāli būtu medāļus iegūt.

  -1 [+] [-]

, 2013-03-09 16:21, pirms 11 gadiem
eziitis rakstīja: Sportisti būtu pelnījuši ne to vien. Tā pat labākie ārsti, skolotāji, policisti u.t.t. Bet tad atliek tik iedomāties, cik šādas pieņemšanas varētu izmaksāt. Vēl atliek atcerēties par nesen lasīto rakstu Kad dzīve apgriežas ar kājām gaisā - aicina... un uzreiz saproti, ka prioritātes valstij ir galīgi aplamas. Praktiski katru nedēļu nākas lasīt par šādām pieņemšanām. Būtu jau labi, ja vien daudz biežāk nenāktos lasīt šādus rakstus par nelaimē nonākušajiem.

Un daudzi vēl brīnās, kāpēc Latviju katru dienu pamet tās iedzīvotāji. Tā vien izskatās, ka valsts vadītājiem ir uzdevums "draudzēties" ar stiprajiem un atbrīvoties no vājajiem. Iespējams, pienāks diena, kad arī kāds no bildē redzamajiem sportistiem būs "valsts vājais posms". Kas tad? Mēs Tevi nepazīstam? Ej Nākuma ceļu?
Tev emocijas ir pārņēmušas veselo saprātu. Nosauc man valstis, kas finansē eksperimentālas, riskantas operācijas/procedūras pacientiem ar neārstējamām slimībām. Tās ir neproporcionāli lielas izmaksas, kuras nav iespējams nosegt. Tādu gadījumu ir simtiem un tūkstošiem. Paskaiti kopējās izmaksas un paskaties uz VM budžetu.

Žēl cilvēku, protams, taču valstij ar to nekāda sakara nav.

     [+] [-]

, 2013-03-09 16:21, pirms 11 gadiem
Vilis15 rakstīja: Ar pateicību nepietiks. Varēja jau pāris ļimonus piešķirt,zin kā,lai Sočos pavisam reāli būtu medāļus iegūt.
No kurienes ņemsi tos miljonus? Detalizēti, lūdzu.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-09 17:19, pirms 11 gadiem
MachimoI rakstīja: No kurienes ņemsi tos miljonus? Detalizēti, lūdzu.
Ja baigi vajadzētu,tad arī atrastu.

     [+] [-]

, 2013-03-09 18:41, pirms 11 gadiem
Vilis15 rakstīja: Ja baigi vajadzētu,tad arī atrastu.
Tur jau tā lieta, ka skolas, policija, slimnīcas varētu būt drusku svarīgākas par renes šļūcējiem.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-09 21:33, pirms 11 gadiem
MachimoI rakstīja: Tur jau tā lieta, ka skolas, policija, slimnīcas varētu būt drusku svarīgākas par renes šļūcējiem.
Un kāpēc būtu jāķeras klāt nosauktajām profesijām??
Vispārzināms ir fakts, ka pie mums ir ārkārtīgi milzīga un neefektīva birokrātu armija!