Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Puišu junioru kērlinga izlase PČ iekļūst ceturtdaļfinālā, meitenēm - pārspēle

Krišs Upenieks

Puišu junioru kērlinga izlase PČ iekļūst ceturtdaļfinālā, meitenēm - pārspēle
Publicitātes foto

8.janvārī pasaules kērlinga junioru čempionātā B grupā Latvijas puišu izlase aizvadīja nozīmīgu spēli pret Austrijas izlasi, kas rezultējās ar pārliecinošu uzvaru (16:5) un iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Savukārt mūsu meitenes spēlēja labu spēli ar Norvēģijas valstsvienību, bet piekāpās vienaudzēm ar rezultātu 8:5.

Puišu izlases treneris Raimonds Vaivods: "Šīs dienas spēlē uz laukuma atradās divas dažāda līmeņa komandas. Par to liecināja arī izpildījuma procents - Latvijai 79,70%, Austrijai 43,85%. Austrijas komandai šajā gadā startēja pilnībā jauns sastāvs ar nelielu sacensību pieredzi. Mūsu puišiem nelielas problēmas sagādāja lielais ledus celiņa kritums, taču kopumā spēle tika aizvadīta stabili un pārliecinoši.

Savu pretinieku ceturtdaļfinālā uzzināsim rīt ap plkst.13:30 pēc Latvijas laika, kad noslēgsies kvalifikācijas spēles. Papildrādītājs šoreiz mums nav no labākajiem, tāpēc nebūsim izsēto komandu vidū. Izskatās, ka ceturtdaļfinālā būs jātiekas ar Vāciju, Ķīnu, Dāniju vai Slovēniju. Izņemot Ķīnu, visas pārējās komandas, kā arī to spēles stils mums ir labi zināms, taču viens ir skaidrs - tā būs cīņa par katru akmeni".

Spēles Latvija / Austrija ierakstu iespējams noskatīties https://www.youtube.com/watch?v=7mG... Latvijas puišu izlases pretiniekus ceturtdaļfinālā uzzināsim pirmdien, 9. janvārī, plkst. 13:30 (pēc Latvijas laika).

Latvijas puišu izlases līdzšinējie rezultāti PČ B grupā:
3. janvāris, plkst. 17.00 LATVIJA / AUSTRĀLIJA 10:2
4. janvāris, plkst. 21.00 LIETUVA / LATVIJA 4:10
5. janvāris, plkst. 17.00 LATVIJA / KRIEVIJA 6:5
6. janvāris, plkst. 17.00 ITĀLIJA / LATVIJA 7:6
7. janvāris, plkst. 17.00 ČEHIJA / LATVIJA 8:5
8. janvāris, plkst. 13.00 LATVIJA / AUSTRIJA 16:1

Meiteņu izlases trenere Santa Blumberga: ''Spēle pret Norvēģijas meitenēm nospēlēta godam. Lai gan zaudējām, prieks, ka meitenes saņēmās un cīnījās līdz galam. Uztraukums un kļūdas tā ietekmē bija jūtams no abām komandām, bet izšķirošajos brīžos varēja redzēt, ka norvēģu meitenes tomēr ir nedaudz pieredzējušākas. Ar šo zaudējumu gan mums vēl nekas nebeidzas un rīt, plkst. 09:00 (pēc Latvijas laika) ir tie-breaker spēle ar Čehiju par 3.vietu grupā. Šovakar atpūšamies un gatavojamies rītdienai.''

Latvijas meiteņu izlases līdzšinējie rezultāti PČ B grupā:
3. janvāris, plkst. 17.00 RUMĀNIJA / LATVIJA 13:5
4. janvāris, plkst. 17.00 SKOTIJA / LATVIJA 6:3
5. janvāris, plkst. 13.00 SPĀNIJA / LATVIJA 1:14
6. janvāris, plkst. 13.00 LATVIJA / ČEHIJA 9:7
7. janvāris, plkst. 13.00 LATVIJA / IGAUNIJA 14:5
8. janvāris, plkst. 17.00 LATVIJA / NORVĒĢIJA 5:8

Rīt, 9. janvārī, plkst. 9:00 (pēc Latvijas laika) meitenes aizvadīs tie–breaker spēli pret Čehijas izlasi par 3. vietu grupā.

Visu spēļu online rezultātiem ir iespēja sekot līdzi čempionāta mājas lapā: Live scores | Curling events Östersund

Izlases sacensībās piedalās ar Latvijas izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas komandu sporta spēļu asociācijas un Latvijas kērlinga asociācijas atbalstu.