Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Nedēļas nogalē norisināsies "Riga Junior Open" kērlinga turnīrs

No 9. līdz 11. decembrim Rīgā viesosies junioru komandas no Turcijas, Polijas, Lietuvas un Igaunijas, lai kopā ar Latvijas komandām sacenstos trešajā junioru kērlinga turnīrā Riga Junior Open 2016.

Turnīrā piedalīsies desmit komandas, kas ir sadalītas divās grupās. Katras grupas pirmās četras vietas sacentīsies par pirmo vietu, otro vietu ieguvēji - par trešo vietu, trešo vietu ieguvēji - par piekto vietu un ceturto vietu ieguvēji - par septīto vietu.

Raimonds Vaivods, Latvijas junioru vīriešu izlases treneris: "Starptautiskās sacensības "Riga Junior Open" būs vienas no pēdējām junioru sacensībām Eiropā pirms janvāra sākumā notiekošā Pasaules junioru čempionāta B grupā, Esterzundā. Izdevīgo datumu un Latvijas ģeogrāfiskās atrašanās dēļ turnīrs pēdējo gadu laikā sevišķi populārs ir kļuvis Austrumeiropas nacionālo junioru izlašu vidū. Šajā gadā turnīrā startēs astoņas junioru sieviešu un vīriešu izlases no piecām valstīm - pa divām no Polijas, Turcijas un Latvijas, kā arī pa vienai izlasei no Igaunijas un Lietuvas. Turnīrā piedalīsies arī šobrīd Latvijas otrā stiprākā junioru vīriešu komanda K.Vondas vadībā un Ventspils jauktā jauniešu komanda. Sevišķi interesantas ir paredzamas spēles starp Polijas un Turcijas komandām, un Latvijas un Lietuvas junioru vīriešu izlasēm, kuras savstarpēji tiksies arī gaidāmajā Pasaules čempionātā. Lai arī pēc spēku samēra lielākas sacensību favorītes ir abas Turcijas izlases, būtiskās izmaiņas spēlētāju sastāvos var radīt ne vienu vien pārsteigumu sacensībās".

A grupa

TUR boys
LTU boys
POL boys
LAT boys
LAT Riga boys

B grupa

TUR girls
EST girls
POL girls
LAT girls
LAT – Ventspils MIX

Sacensību balvu fonds:

1. vieta: 150 EUR
2. vieta: 100 EUR
3. vieta: 50 EUR

Spēļu rezultāti un kopvērtējums būs pieejams LKA mājaslapā Curling.Lv, kā arī video tiešraides webkamerās Sacensības Kērlinga hallē Rīgā, Biķernieku ielā...

Turnīrs tiek rīkots trešo gadu pēc kārtas un tā organizators ir Latvijas Kērlinga asociācija (LKA).
Spēles tiks aizvadītas Kērlinga hallē Rīgā, Biķernieku iela 121h. Ieeja bez maksas.

Raksta autore: Linda Mangale


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.