Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas kērlingisti pasaules rangā otrajā desmitniekā

Latvijas kērlingisti pasaules rangā otrajā desmitniekā
Latvijas sieviešu kērlinga izlase
Foto: curling.ca

Pasaules Kērlinga federācijas publicētajā jaunākajā valstu rangā Latvijas vīriešu izlase pakāpusies uz 17. vietu un sieviešu izlase saglabājusi 15. vietu.

Pateicoties astotajai vietai Eiropas čempionātā, mūsu vīriešu izlase šajā sezonā palielinājusi punktu skaitu no 109 uz 117, kas ļāva pakāpties no 18. vietas uz 17. vietu. Mums garām aizsteidzās Japānas izlase, bet esam apsteiguši Koreju un Austrāliju. Koreja no Latvijas puišiem atpaliek par četriem punktiem, bet Latvija no Itālijas atpaliek arī tikai 4 punktus.

Savukārt sieviešu izlase Eiropas čempionātā ieņēma septīto vietu un pasaules čempionātā 12. vietu, kas ļāva saglabāt 15. vietu kopvērtējumā, palielinot punktu skaitu no 138 uz 151. Līdz priekšā esošajai Norvēģijai trūkst vien trīs punkti, bet Somija atpaliek jau par 32 punktiem.

Pasaules kērlinga valstu rangs tiek veidots, ņemot vērā pēdējo 6 gadu rezultātus kontinentālajos čempionātos, pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs un tiek publicēts reizi gadā. Pēc dubultuzvaras 2014. gada olimpiskajās spēlēs, ranga pirmajās ailītēs gan vīriešiem, gan sievietēm atrodas Kanāda, tām seko abas Zviedrijas komandas. Trešo vietu vīriešiem ieņem Skotija/Lielbritānija, savukārt sievietēm pēc uzvaras pasaules čempionātā trešo vietu saglabājusi Šveice.

Informāciju sagatavoja:
Artis Zentelis,
Latvijas Kērlinga Asociācijas ģenerālsekretārs

     [+] [-]

, 2014-04-08 18:08, pirms 10 gadiem
Kur var redzēt visas vietas?

     [+] [-]

, 2014-04-08 23:28, pirms 10 gadiem