Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Aija Ambrasa otro reizi uzvarējusi pasaulē lielākajās ziemas kaitborda sacensībās

Aija Ambrasa otro reizi uzvarējusi pasaulē lielākajās ziemas kaitborda sacensībās
Aija Ambrasa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Red Bull

Latvijas kaitbordiste Aija Ambrasa sestdien Norvēģijā uzvarējusi pasaulē lielākajās ziemas kaitborda sacensībās "Red Bull Ragnarok", sekojot 2017. gadā gūtajam panākumam.

"Red Bull Ragnarok" ir pasaulē lielākais un grūtākais ziemas kaitborda maratons, kurā parasti braucējiem jāveic 100 kilometri jeb 5 apļi 5 stundu laikā. Maratons notiek Norvēģijā Hargandervidas reģionā, braucot pa kalniem, lejām un ezeriem. Sacensības nosauktas par godu incidentam skandināvu mitoloģijā, kur aprakstīta izšķirošā cīņa starp labajiem un sliktajiem dieviem, kurā izdzīvo tikai kaujas lauka varoņi. "Red Bull Ragnarok" imitē šo mītu par godu tam, ka tikai daži, paši izturīgākie, ziemas kaitborda varoņi veiksmīgi noslēgs sacensības.

Kā sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja Ambrasa, sacensības viņa sākusi pārliecinoši un bijusi līderu grupā, bet pirmajā kontrolpunktā piedzīvoja sadursmi ar citiem pūķiem. "Kamēr savedu kārtībā pūķi, pazaudēju aptuveni pusstundu un nonācu iedzinējos."

Tomēr jau trešajā aplī latviete izvirzījusies vadībā un ceturtajā līderpozīciju noturēja, tuvāko konkurenti apsteidzot par aptuveni 15 minūtēm. "Man šogad bija rekords - gandrīz četri apļi. Iepriekš maksimāli biju veikusi gandrīz trīs apļus. Trasē šogad bija ļoti maz sniega, daudz akmeņu. Tāpēc pirmajā aplī braucu piesardzīgi, lai neuztriektos kādam no akmeņiem."

Kopējā ieskaitē snovborda kategorijā latviete guva astoto vietu starp 86 dalībniekiem.

Ambrasa "Red Bull Ragnarok" debitēja 2016. gadā ar izcīnītu sesto vietu, gadu vēlāk viņa triumfēja sieviešu ieskaitē, bet pērn bija trešā. Šoreiz kopā ar viņu dāmu konkurencē uz goda pjedestāla kāpa mājinieces Kirsti Henriksena un Sigrīda Gaupa Omonta.

Aija Ambrasa pirms Red Bull Ragnarok (foto: Andris Potašs)


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.