Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Olimpiskās komitejas vadītājs: Stokholmai ir labas izredzes iegūt 2026. gada OS

Olimpiskās komitejas vadītājs: Stokholmai ir labas izredzes iegūt 2026. gada OS
Olimpiskie apļi
Foto: Charlie Riedel/AP/TT

Stokholmai ir "labas izredzes" iegūt tiesības rīkot 2026. gada Ziemas olimpiskās spēles, paudis Zviedrijas Olimpiskās komitejas vadītājs Pēters Reinebo, tomēr kandidatūra joprojām saskaras ar nepietiekamu politisko atbalstu pilsētas mērijā.

Stokholmas kandidatūra ir ļoti svarīga arī Latvijai, jo tās uzvaras gadījumā bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensības risināsies Siguldā.

Kā Reibeno izteicies Zviedrijas televīzijas kanālam SVT, ir ļoti ticams, ka spēļu rīkošana nākamgad tiks piešķirta kādai no Eiropas pilsētām. Viņš paudis, ka Saporo "ir vairāk ieinteresēta 2030. gadā", kamēr Kalgari būtu nepieciešams "renovēt daudzas vecās spēļu norises vietas".

Tāpat viņš pauda, ka Erzuruma "nav mūsu galvenais konkurents", kamēr Grācas pilsētu nosauca par "spēcīgu" pretendenti.

Tiesa, portāls "insidethegames.biz" atzīst, ka ar šādu atklātību par konkurentiem Reibeno varētu būt pārkāpis Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) noteikumus.

Zviedrijas galvaspilsēta ir viena no septiņām pretendentēm, kas līdz 31. martam SOK oficiāli pieteicās pretendēt olimpisko spēļu rīkošanu. Par to cīnīsies arī Sjona Šveicē, Grāca Austrijā, Kagari Kanādā, Saporo Japānā, Erzuruma Turcijā, kā arī Milāna, Turīna vai Kortīna d'Ampeco Itālijā. Stokholma, lai samazinātu rīkošanas izmaksas, plāno daudzus pasākumus rīkot ārpus pilsētas, bet "renes" sporta veidu sacensības aizvadīt Latvijā.

Nesen Phjončhanas paraolimpisko spēļu laikā "Stockholm 2026" kandidatūras izpilddirektors Rikards Brisiuss pauda, ka tie, kas iepriekš Zviedrijā bija kategoriski pret pilsētas pieteikšanos olimpisko spēļu rīkošanai, lēnām maina savu nostāju. Tomēr pagaidām joprojām esot maz skaidru signālu, ka politiskā situācija mainoties - Stokholmas mēre Kārina Vangorda arī pēdējā laikā uzsvērusi, ka pilsētas vadībā kandidatūrai nav vairākuma atbalsta.

Iepriekš nepietiekama politiskā atbalsta dēļ izjuka Stokholmas pretendēšana uz 2022. gada olimpisko spēļu rīkošanu.

2026. gada Spēļu rīkotāji tiks noskaidroti nākamgad.

Izmantotie resursi:
https://www.insidethegames.biz/arti...


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.