Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Štohs uzvar Bišofshofenā un atkārto Hanevalda sasniegumu

Štohs uzvar Bišofshofenā un atkārto Hanevalda sasniegumu
Kamils Štohs, Vierschanzentournee uzvarētājs

Sestdien Bišofshofenā risinājās pēdējais "Četru Tramplīnu" sērijas posms, kurā vēsturisku panākumu guva polis Kamils Štohs. Divkārtējam Olimpiskajam čempionam ne tikai izdevās uzvarēt posmā, bet triumfēt visā turnejā. Turklāt polis spēj atkārtot pirms 15 gadiem sasniegto Svena Hanevalda rekordu, uzvarot visos četros turnejas posmos.

Pirms pēdējā posma par turnejas uzvarētāju jautājumi īsti neradās. Štohs bija iekrājis pietiekamu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem un uzvaru viņam varēja atņemt paša kļūdas. Jāpiemin, ka viss varētu izvērsties savādāk, ja Ričards Fraitāgs nebūtu iedzīvojies savainojumā Insbrukas posmā. Līdz ar to pirms pēdējā posma vienīgais jautājums bija vai Štoham izdosies sasniegt to, ko tikai pirms viņa bija iespējis viens cilvēks, proti - uzvarēt visos četros turnejas posmos.

Pirmā lēcienu sērija parādīja, ka arī pēdējā posmā Štohs ir lieliskā formā un ar 132,5m tālu lēcienu kļuva par līderi, viņam sekoja komandas biedrs Dāvids Kubacki un mājnieks Štefans Krafts. Jāsaka, ka pirmajā lēcienu sērijā vairāki vadošie sportisti spēja veikt vidējus lēcienus, kas nedaudz atviegloja uzdevumu poļu sportistam.

Otrajā lēcienu sērijā līderiem jau izdevās krietni labāki lēcieni, tā labāko rezultātu ar 140m uzstādot Robertam Johansenam no Norvēģijas, kas beigās ļāva sportistam ieņemt 5.vietu. Arī citi sportisti neatpalika, veicot lēcienu 138-139,5m distancēs. Pirms Štohs devās savā pēdējā lēcienā līderis bija cits norvēģis Fanemels, kurš bija veicis 139 metrus tālu lidojumu. Jāpiemin, ka pirms abi poļu sportisti devās savos lēcienos, komandas treneris nolēma starta barjeru nolaist par pusmetru zemāk, tādējādi samazinot ieskrējienu. Kamils Štohs savā lēcienā bija perfekts, veica 137 metrus tālu lēcienu, kas bija pilnībā pietiekami, lai uzvarētu gan posmā, gan turnejā. Ar šo sasniegumu poļu tramplīnlēcējs iegājis šī sporta vēsturē, kļūstot tikai par otro, kam izdevies uzvarēt visos četros posmos. Tieši pēc lēciena arī vienīgais šī kluba dalībnieks Svens Hanevalds devās apsveikt Štohu.

Pateicoties lieliskajam sniegumam pēdējā posmā norvēģis Anders Fanamels spēja izcīnīt bronzu turnejas kopvērtējumā, par 0,1 punktu apsteidzot Žunširo Kobajaši, bet pie sudraba tika vācu sportists Andreas Velingers.

P.S. Paldies SC, ka šis sporta notikums tika palaists garām, tā vietā tiek rakstīts par esportu. Augstākais līmenis Jums ir sasniegts. Malači, tiešām lepojos.

     [+] [-]

, 2018-01-07 15:34, pirms 6 gadiem
SC par pirmajiem 3 posmiem pat uzrakstīja, 2 rakstus laikam nokopējot no LETAS. Paldies par rakstu, nožēlojami, ka SC neraksta par tik nozīmīgu notikumu ziemas sporta veidos.

Stohs, protams, uzvarēja pelnīti. Tas bija ļoti skaists skats, kad Hanevolds apsveica Stohu, visu cieņu Svenam. Es savukārt ceru, ka visa sezona nepaies viņa zīmē, jo nefanoju par poļiem šajā sporta veidā.

Nedrīkst nepieminēt, ka Austrijas tramplīnlēcēji pirmo reizi kopš 2005./06. gada sezonas nevienā no 4TT posmiem neiekļuva top 3. Pēc pēdējiem 2 posmiem liekas, ka Haibeks sāk pamazām atgūt formu.