Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Vīriešu kērlinga izlasei pēdējā pārbaude Čehijā pirms Eiropas čempionāta

Vīriešu kērlinga izlasei pēdējā pārbaude Čehijā pirms Eiropas čempionāta
No kreisās: Jānis Klīve, Arnis Veidemanis, Sandris Buholcs
Foto: Ansis Ventiņš

Latvijas vīriešu izlase no 7. līdz 10.novembrim Prāgā, Čehijā aizvadīs sagatavošanās turnīru “WCT Prague Classic 2019”, bet te pat Rīgā rekordliels komandu skaits startēs 10. Rīgas atklātajā kērlinga čempionātā.

Pasaules kērlinga tūres (PKT) vīriešu sacensību posmā Prāgā startēs 22 komandas no tādām valstīm kā Beļģijas, Itālijas, Krievijas, Latvijas, Polijas, Skotijas, Slovēnijas, Somijas, Šveices, Ungārijas, Vācijas, Zviedrijas, kā arī astoņas pašmāju komandas.

Komandas sadalītas četrās grupās – divās pa piecām, divās pa sešām, kur aizvadīs apļa turnīra kārtu. Katras grupas divas labākās nodrošinās vietu sacensību ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlase (Mārtiņš Trukšāns – skips, Jānis Klīve, Arnis Veidemanis, Sandris Buholcs) iedalīta grupā ar sešām komandām, kur visspēcīgākā pēc PKT ranga ir Rosa Vaita komanda no Skotijas (28.vieta). Vēl augstāk par mūsējiem (155.vieta) ierindojas Deivida Šika (93.vieta) un Marko Hosli (101.vieta) komandas. Salīdzinājumā ar pārējām apakšgrupām, šī grupa ir visspēcīgākā.

Pēc šī turnīra, jau nākamajā nedēļas nogalē 16.novembrī gan vīriešu, gan sieviešu izlases uzsāks cīņas Eiropas kērlinga čempionātā, kurš šogad norisināsies Helsingborgā, Zviedrijā.

Savukārt vēl šajā pašā nedēļas nogalē no 8. līdz 10.novembrim tiks izspēlēts “Rīgas atklātais kērlinga čempionāts 2019”, startējot 22 komandām no visas Latvijas. Pirmo reizi Rīgas atklātais kērlinga čempionāts notika 2010.gadā, līdz ar to šis būs jau pēc skaita 10. čempionāts. Dāmu konkurencē piedalīsies 10 komandas, bet kungu konkurencē komandu skaits sasniedz 12.

Sieviešu konkurencē zaudējumi nav pieļaujami, lai varētu cīnīties par vietu pusfinālā. Savukārt vīriešu konkurencē komandas ir sadalītas četrās grupās, kurās katra aizvadīs pa divām spēlēm. Tikai grupas viena veiksmīgākā turpinās cīņu pusfinālā.

Dalībnieku vidū šoreiz gan neredzēsim Latvijas sieviešu un vīriešu izlases, toties cīņas ne mazāk spraigas norisināsies starp pieredzes bagātajām komandām un kērlingistiem, junioru komandām un arī šī turnīra debitantiem.

Grupu spēles Kērlinga hallē Rīgā, Biķernieku ielā 121H norisināsies 8. un 9.novembrī, bet pusfināli un fināla cīņas 10.novembrī. Ieeja bez maksas. “Rīgas atklāto čempionātu kērlingā 2019” organizē biedrība Sporta klubs “OB” ar Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

WCT Prague Classic 2019 online rezultāti: https://worldcurl.com/events.php?vi...
WCT Prague Classic 2019 tiešraides (ar komentāriem angļu valodā): https://www.dailymotion.com/video/x...
Rīgas čempionāta online rezultāti sievietēm: Curling.Lv
Rīgas čempionāta online rezultāti vīriešiem: Curling.Lv

Latvijas vīriešu izlases spēļu grafiks (pēc Latvijas laika):

07.11.
18:00 – D.Šiks (Čehija)
08.11.
11:30 – R.Vaits (Skotija)
19:30 – M.Hosli (Šveice)
09.11.
09:00 – T.Vereickens (Beļģija)
19:30 – M.Bukovskijs (Čehija)


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.