Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Krievijas antidopinga aģentūras vadītājs lūdz Putina palīdzību

Krievijas antidopinga aģentūras vadītājs lūdz Putina palīdzību
Vladimirs Putins un Aleksandrs Zubkovs. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AP. Jaunās Krievijas Antidopinga aģentūras vadītājs Jurijs Ganuss lūdzis valsts prezidenta Vladimira Putina palīdzību, lai nodrošinātu, ka lielvalsts atlēti nākamgad tiek pie iespējas startēt Olimpiādē.

Ganuss pie palīdzības pie prezidenta vērsās trešdien, kad uzstājās Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) konferencē, kurā iepriekš "netīru" sportu asi kritizēja Polijas prezidents Andžejs Duda. "Mēs gaidām mūsu prezidenta atbalstu, jo šajā konferencē jūs jau redzējāt, cik ļoti Polijas prezidents atbalsta savas valsts Antidopinga aģentūru un sportu kopumā," savā uzrunā teica Ganuss. "Mums ir nepieciešams šāds pats atbalsts."

Pagājušajā mēnesī Putins atklāja, ka ir pienācis pēdējais laiks teikt ardievas esošajai krīzei, tāpēc uzsākta aktīva sadarbība ar WADA. WADA aizvien vēl izmeklē, kāpēc Maskavas laboratorijas iesniegtajos datos tika veikta manipulācijas.

Jau ziņots, ka Krievija janvārī iesniedza vairāk nekā tūkstoti Maskavas antidopinga laboratorijas failu un analīžu paraugu, kas 2018. gadā bija WADA pamatnoteikums, lai valstij tiktu atjaunotas tās tiesības sporta jomā. Tomēr septembrī izrādījās, ka ar dažiem no failiem ir manipulēts. Un tas radīja jaunu sankciju draudus pret Krievijas atlētiem.

WADA jau uzdevusi Krievijas pusei jautājumus šajā sakarā un atbildi uz tiem gaidīs līdz 7. decembrim, kad vēlreiz tiks lemts par to, vai atkārtoti pagarināt sankcijas pret Ganusa vadīto laboratoriju.

Ja WADA lēmums nebūs pozitīvs, Krievijai draud aizliegums piedalīties Olimpiādē, kas nozīmētu, ka šīs valsts sportisti atkal startētu zem olimpiskā karoga.

"Manuprāt, viens no šī brīža galvenajiem uzdevumiem ir mainīt savu attieksmi - mēs aizbildināmies. Mums ir jāmaina cilvēki, kuri piekopj šo metodi, jo Krievijas sports ir nonācis piecus gadus ilgā dopinga krīzē. Tā tas nevar turpināties, jo mēs varam zaudēt savus nākotnes sportistus," teica Ganuss.

WADA pērnā gada septembrī atjaunoja Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbību, izsaucot sašutumu daļā sporta sabiedrības. Tiesa, tai pat laikā tika noteikts, ka līdz gada pēdējai dienai Krievijai ir jānodrošina pieeja Maskavas antidopinga laboratorijai. Tomēr tas netika izdarīts, tāpēc sekoja papildus sankcijas.

Krievija aizvien vēl nav atguvusi arī Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) biedra statusu, jo pret tā piešķiršanu septembrī balsoja 164 IAAF biedri, kamēr atbalstu lielvalstij pauda vien 30 biedri.


, 2019-11-06 15:52, pirms 4 gadiem
Ko tad bijušais čekists Putins var palīdzēt? Visā pasaulē ir zināmas viņa netīrās metodes un meli, pat Krievijā viņam cilvēki vairs netic.
, 2019-11-06 16:10, pirms 4 gadiem
Varu iedomāties kā tā saruna varetu notikt, kautkas Nasha rusha stilaa..
Bet sakiet ko gribat olimpiskas bez rusnjas nav īsti olimpiskās..
, 2019-11-06 16:11, pirms 4 gadiem
Sc.com jums puse reklāmu tā bremzë mobilo versiju ka vairs nav kur..
, 2019-11-06 16:55, pirms 4 gadiem
kārtējais dzimtcilvēks lūdz cara palīdzību
, 2019-11-06 16:58, pirms 4 gadiem
ko tad tur viņam prasīt ... viņš ielidoja .. lai labāk uzprasa Tretjakovam, jo viņš normāli asinis laistīja un mugļīja, maisīja un tik un tā cauri izspruka ...
, 2019-11-06 17:27, pirms 4 gadiem
PraporšiksPingvins3 rakstīja: Varu iedomāties kā tā saruna varetu notikt, kautkas Nasha rusha stilaa..
Bet sakiet ko gribat olimpiskas bez rusnjas nav īsti olimpiskās..
Rusņas sportisti tak var piedalīties tikai bez sava karoga.
, 2019-11-06 18:59, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Rusņas sportisti tak var piedalīties tikai bez sava karoga.
Ja viss atbilst WADA prasībām ,lai piedalās ar savu
, 2019-11-06 20:03, pirms 4 gadiem
Ja dzīvo godīgi, tad nevienam palīdzība nav jālūdz. Bet bidlām jau to nesaprast.
, 2019-11-06 21:59, pirms 4 gadiem
norcha 172 rakstīja: Ja dzīvo godīgi, tad nevienam palīdzība nav jālūdz. Bet bidlām jau to nesaprast.
Labā valstī ne jau Latvijā
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.