Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Rīgā notiks devītais starptautiskais “Riga Open” kērlinga turnīrs

Linda Mangale
Linda Mangale

Tradicionāli sezonas sākumā pirmās starptautiskās kērlinga sacensības Rīgā ir “Riga Open” turnīrs. Šogad tas norisināsies no 7. līdz 9.septembrim. Kamēr vairums Latvijas komandu savā starpā cīnīsies te par Rīgā, tikmēr Rudzīšu kērlinga kluba sieviešu komanda ar Elēnu Kāpostiņu priekšgalā startēs “Gentofte Cup 2018” turnīrā Dānijā. Savukārt šajos pašos datumos savu sezonas pirmo pasaules kērlinga tūres jaukto pāru turnīru uz Vāciju dosies izspēlēt Sporta kluba “OB” Daces Regžas/Anša Regžas komanda.

Tā pat kā iepriekšējos astoņus gadus, arī šogad “Riga Open 2018” komandu skaits sasniedz 12, kuru vidū komandas šoreiz tikai no Baltijas valstīm. Lielāko daļu sastāda pašmāju dalībnieki – gan junioru, gan sieviešu, gan vīriešu, gan jauktās komandas, kā arī Latvijas ratiņkērlinga izlase. Savukārt no kaimiņu valstīm pie mums ieradušās divas Igaunijas un viena Lietuvas komanda.

Sacensības tiks uzsāks trijās apakšgrupās, tajās aizvadot savstarpējās spēles. Pēc iegūtajiem rezultātiem grupu turnīra kārtā komandas tiks sarindotas no 1. līdz 12.vietai. Pēc šis pārgrupēšanas katra komanda izspēlēs vēl pa divām spēlēm, lai galarezultātā noskaidrotu devītā “Riga Open” turnīra titula ieguvēju.

Uzsākot šo sezonu visas sacensības, ieskaitot arī “Riga Open 2018”, tiks aizvadītas pēc jaunā Pasaules kērlinga federācijas noteikuma – piecu akmeņu brīvo sargu zona, līdz ar to padarot sacensības vēl aizraujošākas.

Pēdējos četrus gadus “Riga Open” turnīru uzvarējušas Latvijas kērlingistu komandas. Pagājušajās gadā tas izdevās Jelgavas kērlinga kluba Ievas Rudzītes vadītajai sieviešu komandai. Vai latviešiem izdosies uzvaru sēriju pagarināt? To noskaidrosim jau pavisam drīz.

Spēļu rezultātiem būs iespējams sekot līdzi Latvijas Kērlinga asociācijas mājas lapā, savukārt interesenti spēles klātienē Kērlinga hallē, Biķernieku ielā 121H var nākt skatīties bez maksas. Fināla spēle un spēle par bronzas medaļām notiks 9.septembrī plkst. 14:00.

“Riga Open 2018” turnīru organizē Latvijas Kērlinga asociācija, ar Latvijas Sporta federāciju padomes, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

Pasaules kērlinga tūres (WCT) ietvaros “Oberstdorf Intermational Mixed Doubles Cup” ir sezonas trešais jaukto pāru posms, bet kā pirmais, kas norisināsies Eiropā. Sacensībās kopumā piedalīsies 20 komandas no Čehijas, Francijas, Itālijas, Polijas, Skotijas, Somijas, Šveices, Ungārijas, Vācijas, Zviedrijas un arī Latvijas jauktā pāra komanda D.Regža/A.Regža.

Komandas sadalītas četrās grupās pa piecām, kur vispirms aizvadīs apļa turnīra kārtu. Pēc tās katras grupas divas labākās komandas turpinās cīņu par otrā “Oberstdorf Intermational Mixed Doubles Cup” turnīra titulu. Pagājušajā gadā uzvarēja Suzanna Paulova/Tomašs Pauls no Čehijas, kuri startēs arī šogad.

Mūsu komanda vienā grupā sacentīsies ar komandām no Čehijas, Šveices, Vācijas un Zviedrijas.
Turnīra finālspēle un spēle par 3.vietu tiks izspēlēta 9.septembrī plkst. 14:00 pēc Latvijas laika.

Gentofte kērlinga klubs, kas uz “Gentofte Cup 2018” turnīru pulcēs 18 komandas, atrodas Kopenhāgenas priekšpilsētā. Dalībnieku vidū atrodamas tikai divas ārzemju komandas, pārējās 16 ir Dānijas kērlinga klubu komandas. Viena viesu komanda ieradīsies no Ukrainas, bet otra būs mūsu RKK/Kāpostiņas komanda.

Komandas sadalītas divās grupās – vienā astoņas, bet otrā 10 komandas. Pirmās spēles pretinieks tiks noteikts izlozes rezultātā, bet nākamās divas grupas spēles tiks aizvadītas pēc iepriekšējo spēļu rezultātiem, kopumā grupā izspēlējot trīs spēles.

Pēc grupu turnīra komandas tiks sakārtotas secībā 1. – 12.vieta un svētdien tiks izspēlētās izšķirošās spēles, lai noskaidrotu “Gentofte Cup 2018” turnīra uzvarētāju.

RKK/Kāpostiņas komandas pirmās spēles pretinieks pagaidām nav zināms, bet ir zināms, ka tā norisināsies 7.septembrī plkst. 20:30 pēc Latvijas laika. Savukārt otrā un trešā mūsu komandas grupas spēle notiks attiecīgi 8.septembrī plkst. 11:30 un plkst. 17:00 pēc Latvijas laika.

Turnīra finālspēle, spēle par 3.vietu un spēles par vietu sadalījumu līdz 10.vietai norisināsies 9.septembrī plkst. 15:00 pēc Latvijas laika.

Komandas sastāvs: Elēna Kāpostiņa (skips), Dace Zīle, Dace Spilnere-Pūciņa, Maija Prozoroviča.

D.Regžas/A.Regžas komandas spēļu grafiks:

07.09. (pēc Latvijas laika)
11:15 – J.Safarikova/R.Bohac (Čehija)
15:45 – L.Kappa/B.Kapps (Vācija)
20:15 – Dž.Heldina/K.Lindstrēms (Zviedrija)
08.09. (pēc Latvijas laika)
11:15 – J.Devo/M.Devo (Šveice)

“Riga Open 2018” spēļu rezultātiem varēs sekot līdzi: Curling.Lv
“Riga Open 2018” spēļu tiešraides būs pieejamas Latvijas Kērlinga asociācijas YouTube kanālā: https://www.youtube.com/channel/UC5...
“Oberstdorf Intermational Mixed Doubles Cup” spēļu rezultātiem varēs sekot līdzi: Oberstdorf International Mixed Doubles Cup