Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Kērlinga hallē norisināsies septītais „Riga Open” turnīrs

Linda Mangale
Linda Mangale

Kērlinga hallē norisināsies septītais „Riga Open” turnīrs
Junkers Bosch/Smilga komanda
„Riga Open 2016” uzvarētājs

Rīgā septīto reizi norisināsies starptautiskais „Riga Open 2017” kērlinga turnīrs. Šogad tas notiks no 8. līdz 10.septembrim. Vēl šajā nedēļas nogalē jauktā pāra komanda no Latvijas startēs kērlinga turnīrā Vācijā, bet sieviešu kērlinga komanda turnīrā Ungārijā.

„Riga Open 2017” turnīrs kā katru gadu, arī šogad pulcēs komandas no Latvijas un kaimiņvalstīm. Turklāt vēl bez Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas „Riga Open 2017” startēs vīriešu komanda no Austrijas. No Latvijas komandām turnīrā piedalīsies pašreiz trīs spēcīgākās Latvijas vīriešu komandas (Junkers Bosch/Smilga, CC Riga, A41/Gulbis), Latvijas čempiones sieviešu konkurencē (JKK/Rudzīte), komanda, kura pārstāvēs Latviju Ziemas Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā (JKK/Staša-Šaršūne), Latvijas jauktā kērlinga izlase (J.Rudzītis) un ratiņkrēslu kērlinga komanda (P. Rožkova).
Grupu turnīra kārtu komandas uzsāks 8.septembrī plkst. 08:00. Izšķirošās cīņas par galīgo vietu sadalījumu „Riga Open 2017” turnīrā sāksies svētdien, 10.septembrī. Pašas galvenās spēles, fināls un spēle par 3.vietu, tiks aizvadītas plkst. 14:00. Divus iepriekšējos gadus par turnīra uzvarētājiem kļuva Junkers Bosch/Smilga komanda. Vai tas viņiem izdosies arī šogad? Spēļu rezultātiem būs iespējams sekot līdzi Latvijas Kērlinga asociācijas mājas lapā Curling.Lv Savukārt interesenti spēles klātienē Kērlinga hallē, Biķernieku ielā 121H var nākt skatīties bez maksas.

Šajā nedēļas nogalē norisināsies vienīgais Eiropā notiekošais pasaules kērlinga tūres (WCT) posms. „International Oberstdorf Mixed Doubles Cup” jaukto pāru kērlinga turnīrs tiks izspēlēts Vācijā, Oberstdorfas pilsētā no 8. līdz 10.septembrim. No Latvijas, kā vienīgā komanda, uz šo turnīru dosies D.Regža/A.Regža.
„International Oberstdorf Mixed Doubles Cup” jaukto pāru kērlinga turnīrs pirmo reizi iekļauts pasaules kērlinga tūrē (WCT). Tajā piedalīsies 18 komandas no septiņām dažādām Eiropas valstīm. Sporta kluba „OB” komandai D.Regžai/A.Regžam šis šosezon ir pirmais ārvalstu turnīrs. Viņiem vispirms jāaizvada grupu turnīra kārta. Lai tiktu ceturtdaļfinālā, viņiem ir jāiekļūst grupas labāko divniekā vai arī jābūt vienai no labākajām divām trešo vietu īpašniecēm. Cīņa par pusfinālu sāksies svētdien, plkst. 9:00 pēc Latvijas laika. Pusfināls notiks 11:30, bet fināls 13:45 pēc Latvijas laika. Rezultātiem varēs sekot līdz Curling Champions Tour

Ar komandas nosaukumu „Ladies Power”, I.Bērziņas komanda nepilnā sastāvā (I.Bērziņa, U.Ģērmane, E.Dompalma-Linuža) piedalīsies „Season`s Opening Curling Cup” turnīrā no 8. – 10.septembrim Budapeštā, Ungārijā, kurā kopumā reģistrējušās 14 komandas. Tās sadalītas pa četrām grupām. Vispirms grupu turnīrā tiks aizvadītas divas spēles. Pēc tam visas komandas pēc iegūtajiem rezultātiem tiks sagrupētas vienā grupā un izspēlēs vēl divas spēles. Savelkot visus rezultātus kopā divas labākās komandas pēc četrām spēlēm cīnīsies par 1.vietu „Season`s Opening Curling Cup” turnīrā, savukārt trešā un ceturtā labākā komanda cīnīsies bronzas spēlē. Finālspēle un spēle par 3.vietu norisināsies plkst. 15:30 (pēc Latvijas laika).