Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: H.E.N.R.Y.

Romorens uzvarējis vēzi!

Bijušais Norvēģijas tramplīnlēcējs Bjerns Einars Romorens paziņojis, ka pēc vairāku mēnešu cīņas ar vēzi, ir uzvarējis šajā cīņā. Vēzis Bjernam Einaram tika atklāts pagājušā gada jūlijā. Viņš uzreiz sāka ārstēšanās kursu. Šajā laikā slavenajam tramplīnlēcējam tika veiktas 13 ķīmijterapijas un 36 staru terapijas. Romorenam 1.aprīlī palika 39 gadi.

Bjerns Einars Romorens ir OS, PČ, PČ lidojumos medaļnieks komandu sacensībās (kopā 8 medaļas, no tām 2 zelta lidojumu PČ). Individuālās medaļas gan neizdevās izcīnīt šajos čempionātos. Labākajā sezonā Pasaules kausā viņam 3.vieta kopvērtējumā, kas izdevās 2003./04.g. sezonā. Vēl noteikti jāatzīmē 2.vieta Ziemeļu turnīrā tajā pašā sezonā. Šis turnīrs vairs nenotiek, taču notika laika posmā no 1997.- 2010. gadam. Uzvarētāja noskaidrošanas princips bija tāds pats kā 4 tramplīnu turnejā, jo arī te bija 4 posmi un kopvērtējumā skaitīja abu lēcienu summā izcīnītos punktus. PK kopumā individuāli viņam 8 uzvaras un 22 pjedestāli. Romorens ir arī bijušais pasaules rekordists ar personisko rekordistu 239 m. Karjeru noslēdza 2014.gadā.


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.