Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

T. Dukurs: "Apbalvošanā mums pasniedza vienu no bobsleja zelta medaļām"

T. Dukurs: "Apbalvošanā mums pasniedza vienu no bobsleja zelta medaļām"
Tomass Dukurs un Martins Dukurs
Foto: Romualds Vambuts, LBSF

Latviešu skeletonists Tomass Dukurs, kurš piektdien kopā ar brāli Martinu Dukuru izcīnīja Eiropas čempionāta zelta medaļas, sarunā ar Sportacentrs.com izteicās, ka ir ļoti priecīgs pēc 12 gadu pārtraukuma atkal izcīnīt augstākā kaluma godalgu.

Pasaules kausa septītais posms Sanktmoricas trasē Šveicē vienlaikus bija arī Eiropas čempionāts. Ja Pasaules kausa ieskaitē brāļi piekāpās Dienvidkorejas sportistam Sunbinam Junam, kuram šī bija pirmā uzvara Pasaules kausa karjerā, tad Eiropas čempionāta ieskaitē Tomass Dukurs un Martins Dukurs dalīja pirmo vietu. Divu braucienu summā brāļi no dienvidkorejieša atpalika par 0,07 sekundēm, un Tomass atzīst, ka šī bijusi pirmā reize, kad sacensībās abiem divu braucienu summā bijis identisks rezultāts.

"Pasaules kausā esmu nobraucis jau vairāk par simts posmiem, bet identiski rezultāti divu braucienu summā ar kādu citu sportistu bijuši tikai divas vai trīs reizes. Turklāt tas nekad nebija noticis, cīnoties par medaļām," norāda Tomass, piebilstot, ka arī organizatori nebija gatavi šādam iznākumam. "Divu zelta medaļu komplektu viņiem nebija. Apbalvošanā mums tika pasniegta viena no bobslejam paredzētajām medaļām, kuru pēc apbalvošanas pa kluso bija jāatdod atpakaļ, jo tā acīmredzot bija nepieciešama šīsdienas bobslejistu apbalvošanai. Organizatori apsolīja, ka otra zelta medaļa vēlāk mums tiks atsūtīta."

"Martins pēc mačiem škrobījās, ka zaudēts dienvidkorejietim. Pēc "zirga pakava" kaut kas nebija sanācis, kā gribētos. Taču arī dienvidkorejietim bija kļūdas. Pats gan esmu apmierināts ar rezultātu un vietu. Šī man ir pirmā zelta medaļa sacensībās kopš 2004. gada Pasaules kausa posma Siguldā. Sanācis tāds 12 gadu pārrāvums," ironizē sportists.

Runājot par Sunbina Juna uzvaru Sanktmoricas posmā, Tomass nenoliedz, ka tas ir nopietns pieteikums uz visaugstākajiem mērķiem. "Jau pagājušajā sezonā tā likās, jo īpaši Sanktmoricā. Treniņos vispār viņš visiem bija priekšā ar lielu atrāvienu. Nav šaubu, ka viņš būs ļoti nopietns konkurents. Viņam ir labs mehāniķis, viņam ir ļoti labs starts un arī brauc viņš labi. Tretjakovs? Nezinu, kā viņam izdevās Sanktmoricā uzvarēt 2013. gada pasaules čempionātā, bet pārējos mačos tur viņš neko nav varējis izdarīt. Arī Tregubovs labi skrien. Startu viņi iestumj labi, bet līdz "zirga pakavam" visu jau ir pazaudējuši."

Šodien brāļi Dukuri jau aizvadījuši treniņus Īglsas trasē Austrijā, kur nākamās nedēļas nogalē sāksies pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā. Ņemot vērā, ka skeletonisti startēs tikai aiznākamās nedēļas nogalē (18.-20. februāris), nākamnedēļ Īglsā trenēsies tikai bobslejisti, tādēļ Dukuri dosies uz Itāliju, kur rūpēsies par fiziskās kondīcijas uzlabošanu pirms sezonas galvenajām sacensībām.

"Tehniku pasaules čempionātam esam sagatavojuši, katram līdzi ir pa divām kamanām. Vai Īglsā izdosies revanšēties Sunbinam Junam? Būs grūti," piebilst Tomass.


, 2016-02-06 19:26, pirms 8 gadiem
Tas ir labi, ka nav tikai eiforija par zeltu, bet arī neliela škrobe par zaudējumu korejietim. No vienas puses uzvarēt 100% visas gonkas vienā sezonā vēl nekad nevienam nav sanācis un maz ticams, ka kādreiz izdosies, bet tas jau neliedz censties sasniegt maksimumu.
Par krievu krāpšanās skandālu 2013.g. PČ laikā Sanktmoricā zina visi un tas, ka Tretjakovs Sanktmoricas trasē ne pirms, ne pēc tam NEKAD nav spējis tikt pat uz pjedestāla (nemaz nerunājot par pretenzijām uz uzvaru) izskaidro visu!
Īglsā gan būs grūti, jo krievi tur šoziem intensīvi trenējās. Arī korejietis negulēs uz lauriem, tā kā būs jābliež riktīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-06 21:43, pirms 8 gadiem
Varēja to boba medāli neatdot un viss!!!
, 2016-02-06 21:46, pirms 8 gadiem
mareks2 rakstīja: Tas ir labi, ka nav tikai eiforija par zeltu, bet arī neliela škrobe par zaudējumu korejietim. No vienas puses uzvarēt 100% visas gonkas vienā sezonā vēl nekad nevienam nav sanācis un maz ticams, ka kādreiz izdosies, bet tas jau neliedz censties sasniegt maksimumu.
Par krievu krāpšanās skandālu 2013.g. PČ laikā Sanktmoricā zina visi un tas, ka Tretjakovs Sanktmoricas trasē ne pirms, ne pēc tam NEKAD nav spējis tikt pat uz pjedestāla (nemaz nerunājot par pretenzijām uz uzvaru) izskaidro visu!
Īglsā gan būs grūti, jo krievi tur šoziem intensīvi trenējās. Arī korejietis negulēs uz lauriem, tā kā būs jābliež riktīgi.
Tretjakovs ja neskaita sočus un to vienu pasaules čempi(bet tur Martinam pašam nepaveicās ar to izlekšanu no gropes,kaut beigās vilka klāt un minimāli tik zaudēja) ,nekad nav bijis stabils braucējs,it sevišķi ja ir četri braucieni!
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.