Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

LOK prezidents Vrubļevskis: "Pieņemts Zālamana lēmums"

LOK prezidents Vrubļevskis: "Pieņemts Zālamana lēmums"
Kārlis Šadurskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kamēr Krievija nepārvērtēs savu lomu, "tikmēr viņiem sportā nav ko darīt", šādu viedokli pēc Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmuma par dopinga pārkāpumiem diskvalificēt Krieviju no olimpiskajām spēlēm aģentūrai LETA pauda par sporta nozari atbildīgais izglītības ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Kārlis Šadurskis

"Mēs cīnāmies par augstiem ideāliem un godīgu spēli. Ir situācija, kad viens vai otrs individuālā līmenī šmaucas ar sportiskiem rezultātiem, taču, ja valstiski tiek organizēta blēdīga sistēma un godīgam sportam uzspļauts, tad cik ilgi pasaule ir gatava ar šādu stāvokli samierināties?" retoriski norādīja politiķis.

Šadurskis norādīja, ka Phjončhanas olimpiskajās spēlēs būs jātur īkšķi par Latvijas sportistu startiem un iespējām izcīnīt medaļas. Jau ziņots, ka SOK otrdien par antidopinga pārkāpumiem piesprieda diskvalifikāciju Krievijas Olimpiskajai komitejai, līdz ar to Krievija nevarēs piedalīties nākamā gada februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Krievu sportisti gan varēs startēt četrgades nozīmīgākajā forumā, taču to viņi drīkstēs darīt zem neitrāla karoga.

Aldons Vrubļevskis

"Olimpiskajās spēlēs ir jāsacenšas "tīriem" atlētiem. Šoreiz pieņemts Zālamana lēmums - Krievijas vaina ir pierādīta un atzīta, attiecīgās amatpersonas izraidītas no Olimpiādes uz visiem laikiem, bet "tīrie" krievu sportisti varēs piedalīties. Viņi netiks pazemoti, jo uz formastērpiem būs rakstīts "Olympic athlete from Russia". Tā kā viņu valsts būs pieminēta, bet uz pjedestāla nebūs karoga un himnas," sarunā ar LETA sacīja Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Vrubļevskis.

"Nevienu reizi vien esmu teicis, ka skeletonists Martins Dukus un Oskara Melbārža četrinieks ir olimpiskie čempioni. SOK lēmums tam ir vēl viens apliecinājums," pauda Vrubļevskis, norādot, ka Phjončhanas olimpiskajās spēlēs tiem sportistiem, kuriem pēc krievu atlētu sodiem pienāksies medaļas, tiks rīkota īpaša apbalvošanas ceremonija. "Tas ir taisnīgs process pienācīgos apstākļos. Protams, emocijas nebūs tās pašas, kas bija Sočos, bet tik un tā ceremonija tiks rīkota Olimpiādes laikā."

SOK savā paziņojumā norāda, ka tās padome otrdien apspriedusi bijušā Šveices prezidenta Semjuela Šmita vadītās komisijas izpētē iegūtos materiālus, kas liecina par sistemātiskām Krievijas antidopinga iekārtas manipulācijām, kas turklāt tieši iespaidojušas Soču olimpiskās spēlēs. 17 mēnešu garumā Šmita komisija ievākusi pierādījumus un informāciju, kā arī veikusi noklausīšanās ar galvenajiem iesaistītajiem cilvēkiem. Šmita ziņojumā secināts, ka Krievijā notikusi sistemātiska manipulācija ar antidopinga noteikumiem un sistēmu, tostarp pozitīvu dopinga analīžu pazušanu 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs.

Šmita komisija rekomendējusi SOK padomei veikt atbilstošus pasākumus, kam jābūt pietiekami stingriem, lai efektīvi sodītu šos pārkāpumus, vienlaikus aizsargājot arī "tīro" sportistu tiesības.

Izmantotie resursi:
leta.lv
leta.lv


, 2017-12-05 22:01, pirms 6 gadiem
o,Šadurskim cepums,pirmais no politiķiem kurš sāk spodrināt spalvas pirms nākamā gada vēlēšanām.
, 2017-12-05 22:17, pirms 6 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: o,Šadurskim cepums,pirmais no politiķiem kurš sāk spodrināt spalvas pirms nākamā gada vēlēšanām.
Ja Tu nezināji tad sports Latvijā ir IZM paspārnē, tā ka Šadurskis veic savus tiešos pienākumus un nekādus speciālus cepumus viņš te nevāc, tas ir viņa darbs!
, 2017-12-05 23:13, pirms 6 gadiem
Es nemaz nebūtu bijis dusmīgs, ja Kārlis būtu paklusējis... Bet vēlēšanas tuvu, un tas liek Šadurskim steigties ar orāliem iznācieniem. Bet kopumā SOK lēmums ir vietā un laikā.
, 2017-12-05 23:50, pirms 6 gadiem
Šadurskis tfuij kāju pamesls..
, 2017-12-06 01:25, pirms 6 gadiem
PraporšiksPingvins3 rakstīja: Šadurskis tfuij kāju pamesls..
Tev jau kā kremļa atraugai viss latviskais ir šķebīgs.
, 2017-12-06 01:48, pirms 6 gadiem
norcha 172 rakstīja: Tev jau kā kremļa atraugai viss latviskais ir šķebīgs.
Jebkurš zinātnieks kurš ,zinātnes vietā izvēlās politiku ,arī manī neko pozitīvu neizraisa
, 2017-12-06 09:03, pirms 6 gadiem
Kā būs ar hoķīti? Ja RU saņem DSQ, kas nāks vietā?
, 2017-12-06 12:31, pirms 6 gadiem
Vrubļevskim ar galvu nav labi? Kādi pierādījumi??? Pierādījumu, ka kaut kas noticis valsts mērogā nav, bet ir diskvalifikācija! Riebjas. Brauktu uz topusokeāna un gultos zem jeņkiem! Bet te varētu nekvakšēt. Bet tikmēr Rodčenkovs jau paspējis sarakstīt jaunu dienasgrāmatu par dopingu Krievijas futbolā. Pusotrs gads - pietiekams laiks, lai ko sacerētu. Naudu taču viņam vairs nemaksā, tā kā vajadzēja vēl ko sacerēt!
, 2017-12-06 12:31, pirms 6 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Kā būs ar hoķīti? Ja RU saņem DSQ, kas nāks vietā?
Latvija jau nenāks, neceri.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.