Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Seškārtējais olimpiskais čempions Ans noslēdz karjeru

Rolands Eliņš

Seškārtējais olimpiskais čempions Ans noslēdz karjeru
Viktors Ans
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Slidošanas federācijas vadītājs Aleksejs Kravcovs krievu medijiem paziņojis, ka Viktors Ans, Krievijas un Dienvidkorejas sastāvā sešas olimpiskās zeļas medaļas ieguvušais šorttrekists, noslēdzis sportista karjeru, savukārt pārrunas par viņa darbu Krievijas izlasē kā trenerim noslēgušās neveiksmīgi.

„Viktors Ans nolēmis beigt sportista karjeru,” paziņoja Kravocs. „Diemžēl pēc ilgstošām pārrunām viņš nolēma, ka nestrādās pie mums kā treneris. Mēs tik un tā esam viņam ļoti pateicīgi par ieguldījumu Krievijas šorttreka attīstībā.”

32 gadus vecais Ans ir dzimis Dienvidkorejā, kuru pārstāvēja līdz 2011. gadam, iegūstot trīs olimpiskās zelta medaļas Turīnas spēlēs, kā arī vienu bronzu. Ans savu talantu spoži apliecināja, jau līdz 20 gadu vecumam paspējot iegūt 12 zelta medaļas pasaules čempionātos šorttrekā.

Kopumā savā karjerā Ans par pasaules čempionu dažādās disciplīnās kļuva 20 reizes, 18 no tām pārstāvot Dienvidkoreju.

Ans toties nespēja kvalificēties 2010. gada olimpiskajām spēlēm un drīz pēc tam kļuva par Krievijas pilsoni, nomainot vārdu no Hjunsū uz Viktors, un Soču olimpiskajās spēlēs palīdzēja savai jaunai valstij ar trim zelta medaļām, kļūstot par seškārtējo olimpisko čempionu. Ans savu pilsonības maiņu publiski skaidroja ar Dienvidkorejas slidošanas federācijā valdošo haosu un atbalsta trūkumu.

2018. gada olimpiskajās spēlēs, kas notika viņa dzimtenē Dienvidkorejā, Ans nepiedalījās Krievijas izlases diskvalifikācijas dēļ.

Ar sešām olimpiskajām zelta medaļām ziemas OS Ans ieņem dalītu ceturto visu laiku tituliem bagātāko sportistu sarakstā. Ziemas olimpiādē vairāk par viņu zelta medaļas ieguvuši tikai norvēģi Bjerns Delī, Ūle Einars Bjērndālens un Marita Bjergena (visiem pa astoņām), kamēr vēl sešas zelta medaļas ir krievu slēpotājai Ļubovai Jegorovai.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/other/ne...

  +2 [+] [-]

, 2018-09-05 16:02, pirms 6 gadiem
Likteņa ironija, ka mainītās pilsonības dēļ nevarēja piedalīties savā dzimtenē notiekošajās OS. Kazi būtu kļuvis par olimpiskajām medaļām bagātāko sportistu.