Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Eiduka "Tour de ski" ceturtajā posmā atkal iekļūst trīsdesmitniekā

Eiduka "Tour de ski" ceturtajā posmā atkal iekļūst trīsdesmitniekā
Patrīcija Eiduka jau septīto reizi šosezon tikusi trīsdesmitniekā. Foto: AP/Scanpix.

Latvijas slēpošanas līdere Patrīcija Eiduka „Tour de ski” seriāla ceturtajā posmā, kas norisinājās Itālijas ciematā Toblahā, 10km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu 52 dalībnieču konkurencē ieguva 22.vietu (+1:32.2 un 48,70 FIS punkti), pagarinot šīs sezonas lielisko trīsdesmitniekā iekļūšanas sēriju līdz septiņām reizēm pēc kārtas un atkārtojot karjeras trešo labāko rezultātu. Devīto uzvaru karjerā izcīnīja Olimpiskā un pasaules čempione komandu sprintā Džesika Diginsa no ASV.

Pēc pirmajiem trim startiem pagājušajā nedēļā Šveicē „Tour de ski” šonedēļ pārcēlās uz Itāliju, kur Patrīcija Eiduka, kas tūrē tagad ir palikusi vienīgā no latviešiem, ieradās svētdienas vakarā pēc aptuveni 300km pārbrauciena no Valmisteras. „Tour de ski” dalībniekiem vakar bija pirmā brīvdiena, kas svētdien iedzīšanā daudz spēkus atdevušajai slēpotājai no Kokneses novada bija ļoti nepieciešama un nāca par labu.

Kaut arī pēc trim posmiem Eiduka atradās 22.vietā, tomēr pat ar savu kroņa disciplīnu (10km brīvajā stilā) pakāpšanos kopvērtējumā līdz divdesmitniekam no mūsu slēpotājas nevarēja prasīt, jo divdesmitnieks atradās vairāk nekā pusminūtes attālumā. Toties šodienas sacensībās iekļūt Top20 bija paveicams uzdevums, neskatoties uz to, ka svētdien iedzīšanā brīvajā stilā tika uzrādīts 27.laiks, taču tas skaidrojams ar to, ka latviete atšķirībā no pārējām konkurentēm gandrīz visu distanci veica vienatnē. Šoreiz intervāla starta distancē pasaules kausa kopvērtējumā trīsdesmitniekā esošajai Patrīcijai Eidukai izloze nebija labvēlīga kā decembra vidū Davosā, un trasē viņai bija jādodas vienai no pirmajām – ar 4.numuru. Tas savukārt deva cerības mūsu slēpošanas līdzjutējiem sacensību pirmajā daļā kontrolatzīmēs pašā augšā ieraudzīt Latvijas karogu un pasaules elitei pieteikušās latvietes vārdu.

Pēc veiksmīgi iesāktās tūres Patrīcija Eiduka tādā pašā garā turpināja arī šodien. Slēpojumu Patrīcija uzsāka ļoti ātri, esot labāko desmitnieka otrajā pusē pirmajās divās kontrolatzīmēs (1,7kmun 2,1km) un uzrādot 11.laiku (+19,6 sek.) uz 3km kontrolatzīmes. Turpmākos pāris kilometrus mūsu slēpotājas temps nedaudz kritās, un viņa noslīdēja pāris vietas zemāk. Pēdējos trijos kilometros spēki mazinājās, bet tas nebija vienīgais iemesls, jo trases beigu daļa pārsvarā gāja lejup, un diemžēl nācās finišā nedaudz ierindoties aiz divdesmitnieka – 22.vietā, atkārtojot šī gada “Tour de ski” labāko rezultātu. Līdz divdesmitniekam pietrūka 8 sekunžu, bet tikai 7 sekundes ātrāk par Patrīciju noslēpoja pasaules čempionāta medaļniece un pērnā “Tour de ski” vicečempione. Līdz ar to Ingus Eiduka audzēkne visos tūres posmos ir iekļuvusi trīsdesmitniekā, bet pasaules kausa posmos tā jau bija septītā reize pēc kārtas.

Galvenās pretendentes uz uzvaru bija tūres līderes – Džesika Diginsa, Rozija Brenana (abas ASV) un zviedriete Frīda Karlsone. Uz trijnieku pretendēja arī Krievijas izlase, no kuras pagaidām labāko sniegumu rādījusi decembra vidū Davosā otro vietu izcīnījusī Jūlija Stupaka (iepriekš Belorukova). Vienīgā līdz šim visos tūres posmos trijniekā tikusī Diginsa uzņēma ātrāko tempu, ko spēja noturēt līdz pat beigām, uzrādot laiku 25:14,5 un svinot devīto uzvaru karjerā un palielinot savu pārsvaru kopvērtējumā. Vēlreiz dubultuzvaru ASV palīdzēja sarūpēt otrās vietas ieguvēja Rozija Brenana, kura tautietei piekāpās 14,8 sekundes, izcīnot karjerā piekto godalgoto vietu. Otro posmu pēc kārtas aiz divām amerikānietēm ir zviedriete, taču šoreiz Karlsones vietā tā bija Eba Andersone (+22,2 sek.), kura pēdējo reizi trijniekā bija novembra beigās Rukā. Līdz otrajam pjedestālam “Tour de ski” 3,5 sekundes pietrūka Stupakai, bet, atpaliekot no uzvarētājas 31 sekundi, ar savu labāko rezultātu (5.vieta) šogad atzīmējās somiete Krista Permekoski. Tikmēr pirmajā kontrolatzīmē uz 1,7km ātrāko laiku uzrādījusī Karlsone beigās atkrita uz 9.vietu (+52 sek.).

10km brīvajā stilā ar intervāla startu sievietēm, „Tour de ski” 4. posms, Toblaha (Itālija), 52 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Džesika DiginsASV25:14.5
2.Rozija BrenanaASV+14.8
3.Eba AndersoneZviedrija+22.2
4.Jūlija StupakaKrievija+25.7
5.Krista PermekoskiSomija+31.5
6.Tatjana SorinaKrievija+35.6
7.Delfīne KlodēFrancija+48.3
8.Terēze ŠtadlobereAustrija+51.8
9.Frīda KarlsoneZviedrija+52.4
10.Alisa ŽambalovaKrievija+56.9
22.Patrīcija EidukaLatvija+1:32.2

„Tour de ski” kopvērtējums sievietēm pēc četriem posmiem, 52 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Džesika DiginsaASV1:24:50
2.Rozija BrenanaASV+0:20
3.Frīda KarlsoneZviedrija+1:02
4.Jūlija StupakaKrievija+1:25
5.Tatjana SorinaKrievija+1:51
6.Krista PermekoskiSomija+2:02
7.Anamarija LampičaSlovēnija+2:21
8.Eba AndersoneZviedrija+2:30
9.Katrīna HennigaVācija+2:35
10.Maja DālkvistaZviedrija+2:48
24.Patrīcija EidukaLatvija+5:11

Slēpts komentārs: dakots
, 2021-01-05 16:50, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: ļoti labi!...vienīgi kā būs, kad atgriezīsies kādas 30 norvēģietes!
30 norvēģietes? Ja paskatīsies lielo protokolu, tad tur var redzet, ka puse no Zviedrijas slepotājām šodien bija zem Patrīcijas. Ar norvēģietēm būs līdzīgi. Nav jau tur visas kā Johauga.
, 2021-01-05 16:50, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: ļoti labi!...vienīgi kā būs, kad atgriezīsies kādas 30 norvēģietes!
Nekas jau diži nemainīsies, pāris vietas tikai. Šodien tikai trīs zviedrietes bija priekšā.
, 2021-01-05 16:51, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: 30 norvēģietes? Ja paskatīsies lielo protokolu, tad tur var redzet, ka puse no Zviedrijas slepotājām šodien bija zem Patrīcijas. Ar norvēģietēm būs līdzīgi. Nav jau tur visas kā Johauga.
Tieši tā.
Slēpts komentārs: neziniitis51
, 2021-01-05 20:49, pirms 3 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Autor!
Nu nevar tā atstāstīt sacensību gaitu! Nu nav pagaidām mūsu Patrīcija starp TOP10, bet tā pasniegt šo informāciju! Mūsējā brauca pašlaik savā formā un savu iespēju robežās! Un ka noplīsa-fui!
Īsti nepiekritīšu. Jā objektīvi, ja startētu visas labākās, tad tiešām nebūtu TOP 10, bet rāli šodien pēc Davosas domāju, ka lielais vairums gaidīja augstāku vietu. Bet arī šodienas noplīšana ir pilnīgi normāla un nav nekas ārkārtējs vai kritizējams. Ja ļoti nekļūdos ar visu to viņa bija labākā no 2000.gadā dzimušajiem un arī labākā no Kovaļčikas trenējamiem.
, 2021-01-05 21:03, pirms 3 gadiem
kasagrande rakstīja: Īsti nepiekritīšu. Jā objektīvi, ja startētu visas labākās, tad tiešām nebūtu TOP 10, bet rāli šodien pēc Davosas domāju, ka lielais vairums gaidīja augstāku vietu. Bet arī šodienas noplīšana ir pilnīgi normāla un nav nekas ārkārtējs vai kritizējams. Ja ļoti nekļūdos ar visu to viņa bija labākā no 2000.gadā dzimušajiem un arī labākā no Kovaļčikas trenējamiem.
Aha, pirms Eidukas tikai 2 U-23 vecuma slēpotājas. Viņas vecuma poliete 1 vietu zem Patrīcijas.
, 2021-01-05 21:48, pirms 3 gadiem
Labs gan autors! To ka Eiduka 2.1 km dabūja bonusa sekundes vispār nepiemin!
Laikam jau ikdiena mūsu slēpotājām
, 2021-01-06 01:59, pirms 3 gadiem
Ceru gan ka Patrīcija sestdien un svētdien neskries, izskatās ka nogurums jau sāk uzkrāties. Sprinta klasika nav viņas distance un tas nenormālais kāpiens svētdien var pamatīgi iedragāt organismu.
, 2021-01-06 08:58, pirms 3 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Autor!
Nu nevar tā atstāstīt sacensību gaitu! Nu nav pagaidām mūsu Patrīcija starp TOP10, bet tā pasniegt šo informāciju! Mūsējā brauca pašlaik savā formā un savu iespēju robežās! Un ka noplīsa-fui!
To,ka noplīsa,lielā mērā var norakstīt uz starta numuru. Nebija rezultātu,pēc kā varētu aptuveni orientēties,tāpēc sāka uz pilnu klapi,pavisam loģiski,ka visai trasei nepietika.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.