Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pasaules kērlinga čempionātā junioriem Latvijai uzvara un zaudējums

Jānis Celmiņš

Otrajā pasaules čempionāta dienā Latvijas meiteņu un puišu izlases aizvadīja spēles pret Skotijas un Lietuvas izlasēm. Latvijas meiteņu izlase spēlē pret Skotijas vienaudzēm piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 3:6, bet puišu izlase spēlē pret mūsu kaimiņiem, ļoti labi pazīstamo Lietuvas izlasi, guva pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 10:4.

Santa Blumberga, meiteņu izlases trenere: „Šoreiz meitenes iegāza uztraukums. Ja iesildīšanās laikā likās, ka esam tam tikušas pāri, tad sākoties spēlei tas atgriezās ar pilnu sparu. Īpaši neveiksmīga bija pirmā spēles puse, kur zaudējām 5 punktus. Kaut gan pēc pārtraukuma atgriezāmies ar jaunu cīņas sparu un atguvām 3 punktus, pret spēcīgo Skotijas izlasi tas bija par maz. Bet mani priecē meiteņu cīņas spars un ar svaigu galvu gatavojamies nākošajām cīņām."

Junioru meiteņu izlase: Madara Bremane, Evelīna Barone, Laura Gaidule, Zane Ilze Brakovska, Megija Anna Graumane. Trenere Santa Blumberga.

Latvijas meiteņu izlases spēļu grafiks (pēc Latvijas laika):
5. janvāris, plkst. 13.00 SPĀNIJA / LATVIJA
6. janvāris, plkst. 13.00 LATVIJA / ČEHIJA
7. janvāris, plkst. 13.00 LATVIJA / IGAUNIJA
(Video tiešraide https://www.youtube.com/worldcurlingtv
8. janvāris, plkst. 17.00 LATVIJA / NORVĒĢIJA

Puišu izlase spēlē pret mūsu kaimiņiem, ļoti labi pazīstamo Lietuvas izlasi, guva pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 10:4.

Raimonds Vaivods, puišu izlases treneris: „Ar Lietuvas izlasi pēdējo gadu laikā esam tikušies visvairāk un pazīstam viens otru ļoti labi. Šajā čempionātā Lietuvas komanda demonstrē ļoti labu tehnisko sniegumu, taču lielas problēmas sagādā endu un spēļu galotnes. Mūsu puiši uz laukuma šodien demonstrēja lielisku sadarbību visos aspektos, turklāt būtiski uzlabojies spēlētāju tehniskais izpildījums un sapratne par ledus apstākļiem. Lai arī kopējais izpildījums komandai sasniedza pat 76%, vairākas taktiskās kļūdas endu noslēgumos neļāva mūsu komandai iegūt ievērojamāku pārsvaru spēles sākumā un vidū. Izšķirošo pārsvaru (piecus punktus 7.endā) mūsu komanda ieguva, kad Lietuvas komanda ignorējot mūsu komandas jau mājā esošos trīs akmeņus nespēja precīzi nosargāt centra zonu. Šodien paredzama ārkārtīgi saspringta ar nervoza spēle ar Krieviju. Ja spēlēsim savu spēli un sakārtosim galvas tad labas iespējas arī šajā spēlē."

Latvijas puišu izlase: Jānis Bremanis, Anrijs Mikus Briežkalns, Kristaps Vilks, Andris Bremanis, Gundars Bremanis. Treneris Raimonds Vaivods.

Latvijas puišu izlases spēļu grafiks (pēc Latvijas laika):

5. janvāris, plkst. 17.00 LATVIJA / KRIEVIJA
6. janvāris, plkst. 17.00 ITĀLIJA / LATVIJA
7. janvāris, plkst. 17.00 ČEHIJA / LATVIJA
8. janvāris, plkst. 13.00 LATVIJA / AUSTRIJA
(Video tiešraide https://www.youtube.com/worldcurlingtv )
Komandas spēļu ieraksti ir pieejami: LiveStones by CurlCoach

Spēļu rezultāti un kalendārs pieejams čempionāta mājas lapā: Curling events Östersund | More than You expect

Pasaules junioru kērlinga cempionatā B grupas sacensībās piedalās 44 komandas. Trīs labākās puišu un meiteņu komandas nodrošinās vietu A grupā, lai jau februārī piedalītos Pasaules čempionātā junioriem A grupā, Phenčjanā, Dienvidkorejā. Pasaules junioru kērlinga čempionāta B grupas sacensības no 3 līdz 10. janvārim notiek Estersundā, Zviedrijā.

Izlases sacensībās piedalās ar Latvijas izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas komandu sporta spēļu asociācijas un Latvijas kērlinga asociācijas atbalstu.