Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Uz 2026. gada OS rīkošanu paliek trīs kandidātes, ieskaitot Stokholmu un Siguldu

Uz 2026. gada OS rīkošanu paliek trīs kandidātes, ieskaitot Stokholmu un Siguldu
Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Pēc Turcijas pilsētas Erzurumas svītrošanas no 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanas kandidāšu saraksta Zviedrijas galvaspilsētas un Siguldas apvienotā kandidatūra turpina cīņu par četrgades nozīmīgākā foruma sarīkošanu.

Ceturtdien Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) sesijā Buenosairesā nolēma svītrot Erzurumu no kandidāšu saraksta. Līdz ar to uz 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanu atlikušas vairs tikai trīs kandidatūras - Itālijas pilsētas Milāna un Kortīna d'Ampeco, Kanādas pilsēta Kalgari un Zviedrijas pilsēta Stokholma, kas īpaši aktuāla ir Latvijai, jo tā sacensības kamaniņu sportā, bobslejā un skeletonā vēlas aizvadīt Siguldas trasē.

Sagaidāms, ka visas šīs trīs kandidātes no SOK puses nākamnedēļ tiks formāli apstiprinātas, bet 2026.gada Olimpiādes rīkotāja tiks noskaidrota nākamā gada septembrī.

Iepriekš savu kandidatūru atsauca zemestrīces skartā Japānas pilsēta Saporo. Savukārt jūnija sākumā Šveices kantona Valē iedzīvotāji referendumā neatbalstīja Sjonas pilsētas kandidēšanu, bet mēnesi vēlāk no cīņas par olimpiādi izstājās Austrijas pilsētu Grācas un Šlādmingas apvienotā kandidatūra.

Zīmīgi, ka līdzīgs referendums novembrī ir iecerēts arī Kalgari, turklāt sabiedrībā valdot liela neskaidrība, vai šai pilsētai un Kanādai ir nepieciešamas olimpiskās spēles.

Šī gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietai Phjončhanai no Dienvidkorejas savulaik rīkot četrgades nozīmīgāko forumu bija tikai divas konkurentes - Minhene (Vācija) un Ansī (Francija), kamēr Ķīnas galvaspilsēta Pekina uzvarēja cīņā par tiesībām rīkot 2022.gada Ziemas olimpiskās spēles ar tikai vienu citu pilsētu - Almati no Kazahstānas.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-10-04 22:00, pirms 6 gadiem
liekas ,ka Stokholma varētu vinēt balsojumā , jo gan Kanādā , gan Itālijā nesen ziemas spēles jau notika
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-04 22:26, pirms 6 gadiem
CAN: 1988. - Kalgari, 2010. - Vankuvera.
ITA: 1956. - Kortina D'Ampeco, 2006. - Turīna.
SWE notikušas tikai vasaras spēles 1912.gadā.

Ja cīņa būs godīga, tad galvenā nozīme tomēr būs kandidātu gatavībai sarīkot spēles augstā līmenī un par to pārliecināt SOK.
, 2018-10-04 22:36, pirms 6 gadiem
Heh, savā laukumā mazāk par 5 medaļām renē būtu kauns
, 2018-10-05 08:56, pirms 6 gadiem
Te vairāk skata kontinentu kā konkrētas valsts intereses...
Ziemas spēles Z-Amerikā notika 2010.gadā, kamēr Eiropā 2014.gadā...it kā jau blakus, bet lielie sponsori bļaus, ka vajag Z-Amerikas kontinentā...un tur ir lielāka iespēja 99%, ka būs hokejs...
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.