Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijas kalnu slēpotājiem labi rezultāti slalomā Krievijā

Latvijas kalnu slēpotājiem labi rezultāti slalomā Krievijā
Pirmais trijnieks vīriem slalomā. K.Zvejnieks pirmais no kreisās. Foto: fgssr.ru

Ceturtdien Poļarnije Zori (Krievija) FIS sacensībās un Krievijas čempionātā kalnu slēpošanā slalomā labus rezultātus uzrādījuši Latvijas izlases dalībnieki. Vīriešiem 74 dalībnieku vidū trešo vietu izcīnīja Kristaps Zvejnieks, aiz sevis atstājot Olimpisko spēļu sestās vietas ieguvēju Adamu Zampu no Slovākijas un vēl dažus Pasaules kausa posmu trīsdesmitniekā iekļuvušos braucējus. Dāmām no 40 kalnu slēpotājām Lelde Gasūna ieņēma 7.vietu, sasniedzot labāko rezultātu FIS punktos šajā sezonā.

Tāpat kā Suomutunturos un Ternabī arī Poļarnije Zori labākos rezultātus no Latvijas izlases dalībniekiem uzrādīja Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna. Pirmajā braucienā Kristaps uzrādīja trešo laiku, 0,28 sekundes atpaliekot no līdera Pāvela Trikičeva (Krievija) un tikai 0,03 sekundes no otro laiku uzrādījušā krieva Sergeja Majtakova. Otrajā braucienā Kristaps uzrādīja ceturto laiku un spēja apsteigt Majtakovu, taču krievu līderis Aleksandrs Horošilovs, kas pirmajā braucienā Zvejniekam piekāpās par 0,27 sekundēm, otrajā braucienā uzrādīja ātrāko laiku un izvirzījās otrajā vietā, apsteidzot Kristapu par sekundi un atstājot mūsu sportistu trešajā pozīcijā. Līderpozīcijas saglabāja un uzvaru izcīnīja Trikičevs, kas Horošilovu apsteidza par 0,22 sekundēm. Majtakovs un spēcīgais čehs Krištofs Krizls, atpaliekot no Kristapa ceturtdaļsekundi, dalīja 4.vietu, bet vēl pusotru sekundi lēnāks bija un sešinieku tāpat kā Soču slalomā noslēdza Adams Zampa. Kristaps Zvejnieks nopelnīja 14,82 FIS punktus, kas ir otrais labākais rezultāts šajā sezonā un trešā reize zem 15 punktiem.

Līdzīgi par otro vietu mūsējo vidū cīnījās Mikls Zvejnieks un Mārtiņš Onskulis, kuri no Kristapa atpalika ap piecām sekundēm. Pirmajā braucienā ātrāks par sekundi bija Miks, bet otrajā par trešdaļu sekundes Mārtiņš, līdz ar to divu braucienu summā Miks bija nedaudz pārāks un ieņēma 17.vietu, bet Mārtiņam 18.vieta. Abi nopelnīja attiecīgi 41,8 un 45,12 FIS punktus. Tomam Sarkanim izstāšanās otrajā braucienā.

Dāmu konkurencē uzvarēja 18 gadus jaunā krieviete Darja Ovčiņņikova, kura divu braucienu summā par 0,58 sekundēm un 0,80 sekundēm apsteidza savas par trim gadiem vecākās tautietes – Sočos 23.vietu slalomā ieguvušo Kseniju Alopinu un 30.vietu nobraucienā ieņēmušo Mariju Bedarevu. Lelde Gasūna no uzvarētājas atpalika 1,77 sekundes un ieņēma 7.vietu, nopelnot 30,89 FIS punktus, kas ir viņas labākais rezultāts ne tikai šajā sezonā, bet arī pēdējos trīs gados. Lelde bija vienīgā no mūsējām, kas sasniedza finišu, jo Evelīna Gasūna izstājās otrajā braucienā, bet Lienei Bondarei un Katrīnai Krūmiņai sacensības beidzās jau pirmajā braucienā.


, 2014-04-04 09:17, pirms 10 gadiem
Kristaps ar Leldi atraisījušies. Žēl, ka Kristapam šādi starti nepadevās PK posmos un arī OS. Bija iespēja Sočos tikt 25niekā, pat varbūt 20niekā...nekas, nākamreiz.
, 2014-04-04 10:10, pirms 10 gadiem
PK un OS ir pavisam cits līmenis!!!!
, 2014-04-04 11:46, pirms 10 gadiem
Varbūt ar psiholoģisko...? Olimpiādē viņš ļoti lēni sāka slalomu un izstājās. Citi, kas brauca aiz viņa, uzrādīja pirmajā kontrolatzīmē labākus laikus, tā ka uz izsisto trasi visu nevar novelt. Mačos, kur atbildība nav tik liela, brauc teicami. Sacenšoties ar to pašu Paloniemi Santeru. Vismaz Eiropas kausos vajadzētu izšaut.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.