Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas kērlinga čempionātā noskaidroti finālisti

Linda Mangale
Linda Mangale

Pēc aizvadītām trīs pamatturnīra dienām Latvijas kērlinga čempionātā sieviešu un vīriešu konkurencē, divas labākās sieviešu – JKK/Staša-Šaršūne, JKK/Rudzīte un divas labākās vīriešu komandas – A41/Gulbis, Junkers Bosch/Smilga sacentīsies par 17. Latvijas čempiona titulu.

Ja pēc divām pirmajām sacensību dienām jau bija skaidrs, ka sieviešu konkurencē finālspēlēs piedalīsies JKK/Staša-Šaršūnes komanda, tad otrā fināliste tika noskaidrota pēdējā pamatturnīra dienā. Par to kļuva JKK/Rudzītes komanda, kura dienas pirmajā spēlē sarūpēja vienīgo zaudējumu JKK/Staša-Šaršūnes komandai ar 10:6, bet dienas otrajā spēlē piekāpās Nicoll/Regžas komandai ar 8:11, tomēr šis zaudējums viņām neliedza iespēju kvalificēties fināla kārtai. Savukārt pēc pamatturnīra jau ir skaidrs, ka 3.vietu šogad Latvijas čempionātā ir izcīnījusi RKK/Kāpostiņas komanda, jo abās savstarpējās spēlēs viņas pieveica Nicoll/Regžas komandu, kura šo čempionātu noslēdza 4.vietā.

Tā pat kā sieviešu tā arī vīriešu konkurencē viens no finālistiem pēc divām izspēļu dienām bija zināms – A41/Gulbja komanda. Ja dienas pirmajā spēlē viņi sešos endos ar 7:4 pārspēja pagājušā gada čempionus Junkers Bosch/Smilga komandu, tad vēlajā vakara spēlē JKK/Rēdliha komanda, iegūstot četrus vajadzīgos punktus desmitajā endā, sarūpēja viņiem pirmo zaudējumu čempionātā ar 8:9. Ļoti svarīga izrādījās vakara spēle starp Junkers Bosch/Smilgas un KKR/Trukšāna komandām, kuras uzvarētājs nodrošinātu sev vietu fināla kārtā. Spēle izvērtās spraiga līdz pašām beigām, kur gala rezultātā ar viena punkta pārsvaru 7:6 uzvaru un vietu finālā izcīnīja Junkers Bosch/Smilga. Savukārt šis zaudējums KKR/Trukšāna komandu atmeta uz 4.vietu, kurā viņi noslēdza šī gada Latvijas čempionātu, bet 3.vietā ierindojās JKK/Rēdliha komanda.

Visas finālkārtas spēles tiks izspēlētas svētdien, 4.februārī, kur līdz divām uzvarām tiks noskaidrots 17. Latvijas čempions sieviešu un vīriešu konkurencē.

Spēļu rezultāti: Curling.Lv
Spēle tiešraidē un pēc tam atkārtojumā var skatīties: https://www.youtube.com/channel/UC5...

Latvijas kērlinga čempionāta spēles sieviešu un vīriešu konkurencē no 1. līdz 4.februārim norisinās Kērlinga hallē Rīgā, Biķernieku ielā 121H. Ieeja bez maksas.

Kērlinga klubu atšifrējums:

JKK – Jelgavas kērlinga klubs
KKR – Kērlinga klubs Rīga
RKK – Rudzīšu kērlinga klubs