Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas jauktais pāris piekāpjas apakšgrupas favorītei Itālijai PČ kvalifikācijā

Linda Mangale
Linda Mangale

Latvijas jauktais pāris piekāpjas apakšgrupas favorītei Itālijai PČ kvalifikācijā
Foto: WCF/Tom Rowland

Otro spēli pasaules kērlinga čempionāta kvalifikācijas turnīrā jauktajiem pāriem šodien, 3.decembrī izspēlēja Latvijas izlase. Šoreiz nācās atzīt Itālijas izlase pārākumu, zaudējot ar 5:9.

Spēles pirmajā daļā mūsu izlase atradās iedzinējos ar 3:6, tomēr pēc sešiem endiem izdevās pietuvoties līdz -1 (5:6). Diemžēl septītajā endā itāļu izcīnītie trīs punkti vairs nebija atspēlējami, piekāpjoties ar 5:9.

Šajā spēļu kārtā Polija ar 8:4 uzvarēja Slovēniju, bet mūsu vakardienas pretiniece Taivāna tika pie pirmās uzvaras, pieveicot Honkongu ar 9:6.

Pēc vakardienas pirmās spēles Artis Zentelis dalījās iespaidos par turnīra norises vietu un aizvadīto spēli:
“Ledus testēšanas treniņos mājas centrs bija diezgan ekstrēms: 12.5-13.0 sekundes ar vismaz 12 pēdu kritienu un vismaz pieciem apgriezieniem. Šī ir arī viena no aukstākajām hallēm, kur esam spēlējuši. Līdz ar to līdzīgus ledus apstākļus gaidījām arī pirmajā spēlē.
Pirms spēles iesildīšanās laikā ledus jau vairs nebija tik agresīvs (joprojām 12 pēdas, bet varēja ne tik agresīvi strādāt), tomēr ātruma ziņā ledus joprojām nebija ieskrējies. Kamēr mēs pirmajos endos nodarbojāmies ar ledus izpēti, tikmēr pretinieki diezgan solīdi spēlēja. Otrajā endā ledus "aizskrēja" un māja jau 14,5 sekundes, kam vajadzēja laiku, lai adaptētos. Pamazām pielikām apgriezienus un sestajā endā Taivānas sportisti vairs neturēja līdzi.
Tā kā pārējās mūsu grupas spēles noritēja paralēli, tad īpaši daudz informācijas par pretiniekiem nav. Itāļi ir vieni no grupas favorītiem, bet pārējās komandas izskatās ļoti līdzvērtīgas. Tā ka nevienā spēlē nav gaidāmas vieglas uzvaras.”

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs jauktajiem pāriem no 2. līdz 7.decembrim norisinās Grīnakru kērlinga klubā netālu no Hovudas, Skotijā. Tajā startē 28 valstu izlases. Latvija C apakšgrupā cīnīsies par pirmajām divām vietām, lai turpinātu spēles izslēgšanas kārtā. Kvalifikācijas turnīra četras labākās izlases nodrošinās vietu pasaules jaukto pāru čempionātā, kas 2020.gadā no 18. līdz 25.aprīlim norisināsies Kanādas pilsētā Kelovnā.

Latvijas izlases sastāvs: Ieva Rudzīte, Artis Zentelis.
Online spēļu rezultāti: https://worldcurling.org/events/wmd...

Latvijas izlases spēļu grafiks (pēc Latvijas laika):

8:3 – Taivāna
5:9 – Itālija
03.12. 18:00 – Kazahstāna
04.12. 14:30 – Honkonga
04.12. 21:30 – Polija
05.12. 21:30 – Slovēnija

Kopvērtējums C apakšgrupā:

1. Itālija 2-2-0
2. Honkonga 2-1-1
2. Latvija 2-1-1
2. Polija 2-1-1
2. Taivāna 2-1-1
6. Kazahstāna 1-0-1
6. Slovēnija 1-0-1

Latvijas jauktā pāra izlases dalību pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā atbalsta Jelgavas Sporta servisa centrs, Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija.