Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Atcelts Skotijā paredzētais pasaules jaukto komandu kērlinga čempionāts

Linda Mangale
Linda Mangale

Atcelts Skotijā paredzētais pasaules jaukto komandu kērlinga čempionāts
Foto: WCF/Richard Gray

Šodien, 3.augustā Pasaules kērlinga federācija (PKF) izziņoja, ka Skotijas pilsētā Aberdīnā no 10. līdz 17.oktobrim gaidāmais pasaules jaukto kērlinga komandu čempionāts tiek atcelts Covid-19 pandēmijas dēļ.

PKF bija noslēgusi trīs gadu līgumu ar “Curl Aberdeen”, lai no šī gada līdz 2022.gadam pasaules jaukto komandu čempionāti norisinātos Aberdīnā. Šobrīd līgums ir pārtaisīts uz divu – 2021. un 2022.gada termiņu.

Vīrusa izplatība turpinās, kas liedz drošu ieceļošanu un izceļošanu no čempionāta dalībvalstīm. Šis ir pirmais no PKF kalendārā paredzētajiem čempionātiem 2020./2021.gada sezonā, kas ir atcelts. Kā nākamais kalendārā ir pasaules ratiņkērlinga čempionāts B divīzijā (31.oktobris – 6.novembris). Vai arī šī čempionāta norise ir apdraudēta vēl nav zināms.

Jau iepriekš bija skaidrs, ka 2020.gada Latvijas čempionāts jaukto komandu konkurencē nenotiks. Sākotnēji dalību sacensībās apsvēra trīs komandas. Tikai divas no tām iesniedza pieteikumus, bet vēlāk viena dalību atsauca. Komanda SK OB/Freidensons bija gatava iet līdz galam. Tā kā viņi bija vienīgie kandidāti uz izlases godu, tad viņi ieguva iespēju pārstāvēt Latviju Aberdīnā. Diemžēl atceltā čempionāta dēļ SK OB/Freidensona komandai šī iespēja iet secen.

Kērlinga halle Rīgā savu darbību uzsāks 17.augustā, kas būs 2020./2021.gada sezonas sākums.