Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Bahs cer, ka jau pirms sezonas sākuma varēs lemt par Krievijas dalību 2018. gada olimpiādē

Bahs cer, ka jau pirms sezonas sākuma varēs lemt par Krievijas dalību 2018. gada olimpiādē
SOK prezidents Tomass Bahs
Foto: AFP / Scanpix

Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs atklāj, ka cer gūt skaidrību par Krievijas sportistu dalību 2018. gada spēlēs jau pirms ziemas sezonas sākuma.

Osvalda komisija un Šmita komisija turpina darbu, izvērtējot profesora Ričarda Maklarena ziņojumos minētos pierādījumus par dopinga sistēmu, kur varētu būt iesaistīti vismaz 1000 Krievijas sportisti. SOK prezidents cer, ka komisiju atzinumi tiks paziņoti pirms 2018. gada ziemas olimpiskajām spēlēm.

"Mūsu sankcijas būs atkarīgas no šo divu komisiju darba rezultātiem," atklāj Tomass Bahs, kurš šoreiz vēlas izvairīties no situācijas, kad neilgi pirms Riodežaneiro olimpiādes lielā steigā un vairākos etapos tika lemts par Krievijas sportistu tiesībām startēt. "Es gribētu, lai [komisiju darba rezultāti] būtu pirms ziemas sezonas sākuma, ļaujot gūt skaidrību olimpiskajā kvalifikācijā."

Ziemas sezonas sāksies oktobrī, bet 13.-17. septembrī Peru galvaspilsētā Limā notiks SOK sesija. Bahs vēlas, lai lēmuma pamatā ir taisnīgums, nevis politiski apsvērumi. "Ļoti viegli būt skaļam šajos jautājumos un darboties ar politikas simboliem, taču es neatbalstu šādu pieeju. Tas ir arī jautājums par ilgtermiņa apsvērumiem. Esmu atbildīgs ne tikai par šo brīdi, bet arī par daudziem gadiem. Sportistiem, asociācijām un valdībām jājūt, ka mēs paliekam uzticīgi saviem principiem, nevis padodamies īslaicīgiem politiskajiem apsvērumiem," norāda SOK prezidents.

Atgādinām, ka 2016. gada 18. jūlijā WADA neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens publiskoja ziņojumu jeb izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu - valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu ne tikai Soču olimpiskajās spēlēs, bet arī vasaras sporta veidos.

Baha dzimtenē tika kritizēta SOK saudzīgā pieeja, kuras dēļ daudzi Krievijas sportisti tomēr drīkstēja startēt 2016. gada olimpiskajās spēlēs. Kritiķi nekautrējās kritizēt Bahu arī aizskaroši. "Protams, zinu šīs diskusijas Vācijā. Man vienkārši žēl, ka ir tik vienpusīgs skatījums uz darbu, ko darām. Citās valstīs ir citāds skatījums, un tas dod pamatu dzīvotspējai. Vācijā bija mēģinājumi mani diskreditēt personīgi, taču tajā pašā laikā man ir pieredze arī ar laipnu attieksmi. Neesmu saticis nevienu, kurš būtu teicis: "Ko tu tur esi sastrādājis?" Domāju, ka prāti jau nomierinājušies, tagad mērķis ir diskusija," atzīst Tomass Bahs.

Izmantotie resursi:
insidethegames.biz
waz.de


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.