Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

2026. gada OS rīkošanai oficiāli pieteikušās septiņas kandidātes, ieskaitot Stokholmu

2026. gada OS rīkošanai oficiāli pieteikušās septiņas kandidātes, ieskaitot Stokholmu
SOK vadītājs Tomass Bahs
Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Septiņas kandidātes oficiāli izrādījušas interesi par 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanu, 18 mēnešus līdz rīkotājas paziņošanai apstiprināja Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK).

Kandidatūras sākuma fāzē, kas ilgs līdz 2018.gada oktobrim, tiks virzītas Grāca un Šlādminga (Austrija), Kalgari (Kanāda), Milāna, Turīna un Kortīna d’Ampeco (Itālija), Saporo (Japāna), Sjona (Šveice), Erzuruma (Turcija) un Stokholma (Zviedrija).

Stokholmas kandidēšana īpaši aktuāla ir Latvijai, jo tā sacensības kamaniņu sportā, bobslejā un skeletonā vēlas aizvadīt Siguldas trasē.

Mājvieta 2026.gada olimpiskajām spēlēm tiks nosaukta 2019.gada septembrī.

"Silti sveicu nacionālās olimpiskās komitejas un pilsētas, kurām ir interese uzņemt Ziemas olimpiskās spēles," sacīja SOK prezidents Tomass Bahs.

"SOK ir pāršķīrusi lappusi attiecībā uz olimpiskajām kandidātēm. Mūsu mērķis nav sasniegt kandidātu rekordskaitu, bet gan izvēlēt labāko pilsētu labāko Ziemas olimpisko spēļu sarīkošanai pasaules labākajiem sportistiem," uzsvēra Bahs.

Pieaugošo izmaksu un drošības apsvērumu dēļ pēdējā laikā samazinās gribētāju skaits uzņemt olimpiskās spēles. Īpaši izteikti tas ir Ziemas olimpiādei.

Šī gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietai Phjončhanai no Dienvidkorejas savulaik rīkot četrgades nozīmīgāko forumu bija tikai divas konkurentes - Minhene (Vācija) un Ansī (Francija), kamēr Ķīnas galvaspilsēta Pekina uzvarēja cīņā par tiesībām rīkot 2022.gada Ziemas olimpiskās spēles ar tikai vienu citu pilsētu - Almati no Kazahstānas.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-04-03 18:39, pirms 6 gadiem
kur Itāļi raus naudu prekš OS lai varētu sarīkot?
, 2018-04-03 18:43, pirms 6 gadiem
Tip itāļiem maz naudas būs? Visticamāk aizņemsies un labi nopelnīs, OS taču ir milzīgs bizness!
, 2018-04-03 19:05, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tip itāļiem maz naudas būs? Visticamāk aizņemsies un labi nopelnīs, OS taču ir milzīgs bizness!
nekādos lielos plusos nemaz nevar tikt šie.
, 2018-04-03 19:22, pirms 6 gadiem
Мужики, развести любую женщину на интим не прилагая при этом никаких усилий реально, я узнал из этой статьи ФортеЛАв Не важен возраст и как ты выглядишь! Я несколько раз пользовался - безотказный эффект!
, 2018-04-03 19:34, pirms 6 gadiem
Nu ziemas OS jau tiešām nav nekāds lielais pluss no biznesa aspekta... Tādēļ jau ar katrām OS ar vien mazāk rīkotāju piesakās.
, 2018-04-03 19:49, pirms 6 gadiem
Ko turki pīpē?
, 2018-04-04 06:50, pirms 6 gadiem
Un zviedri joprojām nespēj uzraut sev reni ka jācer uz Siguldu?... laika tak pietiekami
, 2018-04-04 08:10, pirms 6 gadiem
A tie zviedri ar Latviju/Siguldu ir vienojušies par noteikumiem? Neesmu neko dzirdējis. Vai šie pieteiks, bet mēs maksāsim par infrastruktūras un bāžu uzlabošanu?
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.