Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Bjerndālens par strauju sācis, Bricis un Rastorgujevs - ātruma ziņā konkurētspējīgi

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Bjerndālens par strauju sācis, Bricis un Rastorgujevs - ātruma ziņā konkurētspējīgi
Ūle Einārs Bjerndālens
Foto: RIA Novosti
18:20
Biatlons, PK Vīriešiem 10/11, 1.posms. Esterzunda. 20km
Emil Hegle Svendsen
3.25
Ole Einar Bjorndalen
7.00
Martin Fourcade
10.00

Pēc šīs dienas Pasaules kausa izcīņas 1. posma pirmajām sacensībām vīriešu konkurencē 2. vietas ieguvējs Ūle Einārs Bjerndālens atzina, ka beigās pietrūcis spēku, iespējams, pārāk ātrā sākuma dēļ. Savukārt uzvarētājs Emils Hegle Svensens paziņojis, ka grib būt vēl ātrāks nekā šodien.

Norvēģi šodien patiešām valdīja - slēpojuma ātruma ziņā viņiem pirmās četras vietas. Pats ātrākais bija uzvarētājs Emils Hegle Svensens, 20 kilometru distancē tikai 36 sekundes šajā ziņā viņam zaudēja Ūle Einārs Bjerndālens, trešais ātrākais bija 4. vietas ieguvējs Tarjei Bo, bet ceturtais ātrākais bija Larss Bergers, kurš gan piecu soda minūšu laikā palika tikai 34 pozīcijā. Jāpiebilst, ka aukstajā temperatūrā (mīnus 16 grādi) tikai divi sportisti spēja sašaut 20/20 - amerikānis Leifs Nordgrēns (35. vieta) un rumānis Rolands Gerbačea (47. vieta), kurš finišēja tieši pirms mūsu Edgara Piksona. Piksons finišējušo 95 sportistu konkurencē uzrādīja 75. slēpojuma laiku, kamēr Andrejs Rastorgujevs uz slēpēm 24. ātrākais, bet Ilmārs Bricis - pat 17. ātrākais. Lēnāki par Ilmāru bija tādi biatlonisti kā Kristofs Zumans, Karls Johans Bergmans, Antons Šipuļins, Aleksandrs Uss, Maksims Čudovs un citi.

Komentāri

Emils Hegle Svensens: "Diezgan labas sacensības. Šautuvē jutos labi un zināju, ka varu nostartēt veiksmīgi. Jutos pārliecinoši nogāzēs - domāju, slēpošanas tehnikas ziņā tās bija vienas no labākajām sacensībām manā karjerā. Ātrais pēdējais aplis? Gribu būt viens no ātrākajiem pasaulē un ceru nākotnē būt vēl ātrāks. Abas šaušanas kļūdas pieļāvu no stāvus pozīcijas - ar to nav viss kārtībā. Domāju, arī stāvus šaušana būs perfekta - vienkārši jāpaiet vairākām sacensībām."

Ūle Einārs Bjerndālens: "Domāju, šodien bija pirmā reize kopš 1992. gada, kad atrados vadībā pēc divu kilometru veikšanas. Šodien bija patiešām auksti, un tas lika man sākt distanci ātri. Taču pēdējā aplī pietrūka spēku, tā ka 1. aplis, iespējams, bija pārāk straujš - beigās bija problēmas. Emils pēdējā aplī bija patiešām spēcīgs un man nebija cerību šodien viņu uzvarēt. Pēdējā šaušana [tajā Ūle pieļāva abas savas kļūdas - aut.piez.]? Noteikti gribēju aizvērt visus mērķus, taču kļūdījos divreiz - nedomāju, ka lodes bija tālas no mērķa... Taču ar to pietika. Normālā gadījuma man bija jāsašauj vismaz četri mērķi - varbūt nākamreiz."

3. vietu izcīnīja 9. slēpojuma laiku uzrādījušais francūzis Martins Furkads: "Nejutos labi šodien. Slimoju visas trīs nedēļas, kopš šeit trenējāmies. Domāju, tas bija vēl kaut kas cits, nevis netīrais ūdens [jau ziņojām, ka Esterzundā plosās infekcija, kas saistīta ar dzeramā ūdens kvalitāti - aut.piez.]. Tagad dzeru tikai kolu. Pēc 3. šaušanas teicu trenerim, ka gribu izstāties, tomēr turpināju, jo šajā sezonā nedrīkst izlaist nevienu posmu [atšķirībā no citām sezonām netiek izslēgti vājākie rezultāti - aut.piez.], ja vēlies tikt augstu PK kopvērtējumā. Esmu laimīgs ar sasniegto 3. vietu, taču zinu, ka varu būt ātrāks."

Izmantotie resursi:
International Biathlon Union - IBU

  +6 [+] [-]

, 2010-12-02 22:36, pirms 13 gadiem
Priekš Briča viņa izvēle startēt tikai dažps posmos un PČ,ir risinājums.Jo iepriekšējos gados jau pierādijās kad skrienot visur,neko nevar izskriet.Pareizi sadalot spēkus gan kautko sezonas gaitā izskries gan maciņam gan medaļu kolekcijai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-12-02 23:39, pirms 13 gadiem
Bricim jau 40 gadi.

     [+] [-]

, 2010-12-03 08:16, pirms 13 gadiem
Ja skatās uz cipariem, tad briesmīgas lietas notiek - 24.ātrākais zaudē 17.ātrākajam minūti..
nemaz nerunājot, ka 17-tais zaudē pirmajam 2 ar pus minūtes..
MILZĪGA starpība slēpošanā :S

     [+] [-]

, 2010-12-03 09:31, pirms 13 gadiem
Priekš Ilmaŗa gadiem un pēdējās sezonās uzradītajiem reuzltātiem 27.vieta ir labs rezultāts. Pirms desmit vai 5 gadiem gan tā nebūtu.
Rastargujevs pārsteidza ar ātrumu, bet ceru, ka viņš nekļūs par Latvijas "Hafsosu".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-12-03 10:53, pirms 13 gadiem
martinens rakstīja: Ja skatās uz cipariem, tad briesmīgas lietas notiek - 24.ātrākais zaudē 17.ātrākajam minūti..
nemaz nerunājot, ka 17-tais zaudē pirmajam 2 ar pus minūtes..
MILZĪGA starpība slēpošanā :S
tatad paskaidroju priekš 20km distances ta nav nekada milziga starpiba slepošana

     [+] [-]

, 2010-12-03 10:53, pirms 13 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: Rastorgujevs arī lēni šauj, to ar vajadzētu piebilst... 27 sekundes šaušanā vien no tās minūtes viņš Bricim zaudēja.... un tad nu tīrajā slēpojumā zudētais laiks ir tikai pusminūte
tie ir slēpošanas laiki, bez šaušanas laikiem

     [+] [-]

, 2010-12-03 14:10, pirms 13 gadiem
Tie ir laiki ar visām šaušanām