Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

92 gadus pazīstamais zīmols FIBT pārtop par IBSF

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

92 gadus pazīstamais zīmols FIBT pārtop par IBSF
Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas jaunais logo
Foto: fibt.com

92 gadus Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija tika saīsināta kā FIBT. Šodien pieņemts lēmums par jaunu abreviatūru - IBSF. Tāpat arī no šodienas pasaules bobsleja un skeletona vadībai ir jauns logo.

FIBT (Fédération Internationale de Bobsleigh et de Tobogganing) tagad jau ir pagātne. "Jaunais logo ir moderns un dinamisks, tas reprezentē abus mūsu sporta veidus," saka IBSF prezidents Ivo Feriani, kurš norāda, ka tagad pienācis doties tālāk ar jaunu nosaukumu un logo.

Kā jau ziņots, Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija pirmdien nolēma, ka no 2017. gada pasaules čempionāta un olimpiskajā spēlēs valsts maksimālais ekipāžu skaits tiks samazināts līdz divām. Izmaiņas vēl jāapstiprina Starptautiskajai olimpiskajai federācijai, kas, visticamāk, nebūs pret. Līdz ar to bobsleja un skeletona lielvalstis vairs nevarēs startēt ar trijām ekipāžām. Minētās izmaiņas gan neattiecās uz Pasaules kausu posmiem, tās tiek veiktas ar domu par sieviešu bobsleja četrinieku iekļaušanu pasaules čempionātā un olimpiskajās spēlēs. Savdabīgi, ka Pasaules kausa pagājušajā sezonā sievietēm ļāva startēt vīriešu četriniekos.

Atgādinām, ka 2014. gada boblsleja pasaules čempionātā Latvija pirmoreiz ar trijām divnieku ekipāžām, turklāt visi mūsējie iekļuva astoņniekā - Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens ieguva sudrabu, Uģis Žaļims un Intars Dambis ierindojās sestajā vietā, bet Oskars Ķibermanis un Vairis Leiboms finišēja astotajā pozīcijā.

Pasaules kauss jaunā sezona sāksies novembrī ar Altenbergas posmu Vācijā, bet pasaules čempionāts notiks 2016. gada 8.-21. februārī Īglsas trasē.

Izmantotie resursi:
www.fibt.com
www.ap.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-06-02 21:51, pirms 9 gadiem
Nesaprotu, kādēļ skeletons ir zem bobsleja federācijas, ja tas ir krietni līdzīgāks kamaniņu sportam?

  -1 [+] [-]

, 2015-06-03 02:50, pirms 9 gadiem
Converse87 rakstīja: Nesaprotu, kādēļ skeletons ir zem bobsleja federācijas, ja tas ir krietni līdzīgāks kamaniņu sportam?
padzer vēl