Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Parabobslejists Klots uzvar Pasaules kausa noslēdzošajās sacensībās

Krišs Upenieks

Parabobslejists Klots uzvar Pasaules kausa noslēdzošajās sacensībās
Artūrs Klots
Foto: Viesturs Lācis / IBSF

LETA. Latvijas parabobsleja braucējs Artūrs Klots piektdien Šveicē izcīnīja uzvaru slavenajā Sanktmoricas trasē notikušajās Pasaules kausa sezonas pēdējās sacensībās.

Latvijas sportists uzrādīja labākos rezultātus abos braucienos, uz goda pjedestāla kāpjot otro reizi divu dienu laikā, jo ceturtdien viņš pirmajās sacensībās Sanktmoricā izcīnīja otro vietu. Divu braucienu summā Klots par 0,25 sekundēm apsteidza britu sportistu Koriju Mapu, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās šveicietis Kristofers Stjuarts, kurš ceturtdien guva uzvaru.

Vēl no Latvijas pārstāvjiem piektdien sestais bija Lauris Zutis, kurš uzvarējušajam tautietim piekāpās par 1,05 sekundēm, bet astotais bija Alvils Brants, kurš no pirmās vietas atpalika par 1,54 sekundēm. Savukārt priekšpēdējo vietu 18 braucēju konkurencē ieņēma Annija Krūmiņa.

Pasaules kausa noslēgumā kopvērtējumā uzvaru ar 1084 punktiem izcīnīja Maps, kamēr otro vietu ar 982 punktiem ieguva Stjuarts. Savukārt labākais no Latvijas ar 952 punktiem bija Brants, kurš tikai par astoņu punktu tiesu atpalika no trešās pozīcijas īpašnieka, kanādieša Lonija Bisonē.

Vēl septītā ar 610 punktiem bija Krūmiņa, bet septītais ar 562 punktiem bija Klots, kamēr pirmo desmitnieku ar 496 punktiem noslēdza Zutis. Klots un Zutis šosezon piedalījās tikai sešās Pasaules kausa posma sacensībās, pirmos četrus startus izlaižot.

Kā vēstīts, tad janvārī Brants Īglsas trasē triumfēja Pasaules kausa sestajās sacensībās, paralēli arī kļūstot par Eiropas čempionu. Savukārt novembrī posmā Kalgari triumfēja Krūmiņa, līdz ar to kļūstot par pirmo sievieti, kurai izdevies uzvarēt Pasaules kausa sacensībās parabobslejā.

Iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā Brants izcīnīja otro vietu, kamēr Klots bija astotais, bet Zutis ieņēma devīto vietu. Tāpat Klots pērn izcīnīja pasaules čempiona titulu. Sezona parabobslejistiem noslēgsies marta sākumā, kad Norvēģijas trasē Lillehammerē notiks pasaules čempionāts.

Sportisti startē ar monobobsleja kamanām. Braucēja svars kopā ar kamanām nedrīkst pārsniegt 280 kilogramus. Parabobslejā piedalās dalībnieki ar muguras smadzeņu bojājumiem un kāju amputācijām. 2016.gadā Starptautiskā Paraolimpiskā komiteja (IPC) provizoriski apstiprināja parabobsleja iekļaušanu 2022.gada paraolimpisko spēļu programmā.

Informāciju sagatavoja:
LETA