Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Spēcīgākās junioru izlases dosies cīņā par pasaules čempiona titulu kērlingā

Linda Mangale
Linda Mangale

Spēcīgākās junioru izlases dosies cīņā par pasaules čempiona titulu kērlingā
Kižeongs Lī (Koreja)
Foto: WCF/Richard Gray

Laikā, kad tikko kā beigušās 2018.gada ziemas olimpiskās spēles un vēl nav aizsākušās paralimpiskās ziemas spēles Dienvidkorejā, junioru kērlinga elites komandas uzsāks cīņu pasaules čempionātā. Meiteņu un puišu komandas sacensības aizvadīs no 3.marta līdz 10.martam Skotijas pilsētā Aberdīnā.

Kā katru gadu čempionāta A divīzijā startēs 10 komandas katrā konkurencē, šogad reprezentējot 12 dažādu valstu kērlinga asociācijas.

Meiteņu junioru izlases: Zviedrija, Skotija, Kanāda, Korejā, Šveice, Krievija, ASV, Ķīna, Turcija un Norvēģija.
Puišu junioru izlases: Koreja, ASV, Norvēģija, Skotija, Kanāda, Šveice, Zviedrija, Ķīna, Krievija, Vācija.

Pasaules junioru čempionātā piedalās tie spēlētāji, kuri vēl nav sasnieguši 21 gada vecumu līdz attiecīgā pasaules čempionāta gada 30.jūnijam ieskaitot.

Komandas pasaules junioru čempionāta A divīzijai kvalificējās no pagājušā pasaules junioru čempionāta, ieņemot pirmās sešas vietas, kā arī pirmo trīs vietu ieguvējas no pasaules junioru čempionāta B divīzijas, bez tam Skotijas abas izlases tiek automātiski kā mājinieku komandas.

Šogad B divīzijas junioru čempionātā janvāra sākumā dominēja Ķīnas junioru komandas, kuras tā pat kā Turcijas un Norvēģijas meiteņu, kā arī Krievijas un Vācijas puišu komandas izcīnīja tiesības startēt elites divīzijā. Vistuvāk šādai iespējai bija Latvijas junioru meiteņu izlase, kura ceturtdaļfinālā piekāpās Norvēģijai, paliekot B divīzijā 5.vietā, bet puišiem nācās samierināties ar 10.vietu.

Meiteņu konkurencē pasaules 2017.gada čempiones I.Vranas vadītā izlase, šogad atgriezušās pilnā sastāvā, lai aizstāvētu savu titulu. Savukārt Korejas puišu izlase šajā cempionātā startēs citā sastāvā. Vai viņiem izdosies tik pat veiksmīgs sniegums kā pagajušā gada komandai? To uzzināsim jau pēc nedēļas.

Komandas katrā konkurencē vispirms izspēlēs apļa turnīra kārtu, pēc kuras tiks noskaidrotas tās četras meiteņu un puišu komandas, kuras tālāk sacentīsies par čempiona titulu.

Spēles tiešraidē būs pieejamas Pasaules kērlinga federācijas YouTube kontā: https://www.youtube.com/channel/UCA...
Spēļu rezultāti: World Junior Curling Championships 2018