Layout: current: getMobLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:0, Did:0, useCase: 4

Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
5

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
32

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
6

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.
6

#18 "eXi": Sējējs par karjeras mirkļiem, piedzīvojumiem un Rīgas "Dinamo" laiku

Piedāvājam sporta sarunu šova “eXi” piektās - jubilejas sezonas 18. epizodi, kurā pie Jāņa Celmiņa viesojas bijušais Latvijas izlases aizsargs - hokejists, pirmais Rīgas “Dinamo” ģenerālmenedžeris, pēcāk arī hokeja treneris Normunds Sējējs.0:00:00 – 0:04:39 – šodien raidījumā;0:04:40 – 39:55 – par dzīvi pēc hokejista karjeras;0:41:38 – 1:28:21 – “Domina Shopping” tēmu rats.Seko "eXi" sociālajos tīklos:YouTube: https://ej.uz/eXiSportsYouTubeFacebook: https://www.facebook.com/exisports/Instagram: https://www.instagram.com/exi_sports/Twitter: https://twitter.com/eXi_SportsSportacentrs.com · #18 "eXi": Sējējs par savu karjeru, piedzīvoto un Rīgas “Dinamo” laiku
Vjačeslavs Isajevs. Foto: Kristians Putniņš/FK "Auda"

Isajevs par Audas treneriem, pacietību, Nani, svaru, mākslīgajiem un antifutbolu

Pagājušās sezonas bronzas medaļniece "Auda" pirms septītās kārtas futbola virslīgā ieņēma tikai astoto vietu un arī pēc "Daugavpils" apspēlēšanas (1:0) atrodas sestajā pozīcijā, izcīnījusi divreiz mazāk punktu par līderi RFS. Tomēr laukumā demonstrētais sniegums paniku komandā nevieš, un kapteinis Vjačeslavs Isajevs ir pārliecināts, ka agri vai vēlu viss nostāsies savās vietās un arī gūto vārtu un rezultātu ailītes rādīs to, kas ir vērojams virknē citu rādītāju – ka ilgtermiņā "Audai" joprojām vajadzētu būt pirmā četrinieka komandai.
Nacionālā stadiona projekta vizualizācija Rīgas domes preses relīzē
47

Kurš maksās par jaunā stadiona būvniecību, ja ne valsts?

Trešdien Rīgas dome atbalstīja zemes gabala Lucavsalā nodošanu Latvijas Futbola federācijai "nacionālā stadiona būvniecības ieceres izstrādei". Kāpēc uzrakstīts tik smagiem vārdiem? Jo par "būvniecību" kā tādu vēl pāragri runāt, galvenokārt jau tāpēc, ka finansējuma jaunā stadiona būvniecībai pagaidām gluži vienkārši vēl nav, pagaidām ir vienkārši "ieceres izstrāde".
Andrejs Rastorgujevs un viņa treneru komanda - Valdis Bērziņš, Intars Berkulis un Pērs Olavs Treteruds. Foto: Sportista Facebook profils
9

Rastorgujevs: "Šķiet, 99.9% cilvēku pie TV ekrāniem domāja, ka aizšaušu garām"

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs iepriekšējās nedēļas nogalē rīkoja pasākumu "Sudraba bulta", kurā atzīmēja aizvadīto sezonu, pateicoties saviem sponsoriem, atbalstītājiem un komandai par kopējo ieguldījumu sasniegtajos panākumos. Savu izcīnīto PČ medaļu Rastorgujevs novērtēja kā visu savu savu atbalstītāju kopējo sasniegumu, kopā ar saviem treneriem Valdi Bērziņu un Intaru Berkuli sīkāk pastāstīja par PČ sacensībām, kā arī atzina, ka 2026. gada olimpiskās spēles ir viens no viņa galvenajiem nākamajiem mērķiem.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
14

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.
Toms Skuja (#3). Foto: Jānis Lārmanis

Skuja: "Pirmajā puslaikā bijām bez enerģijas, pārtraukumā dabūjām iekšā"

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgā noskaidrojusies pirmā pusfināla sērija. Valmieriešus uzveikušie "Rīgas Zeļļi" sacentīsies ar "Ventspils" basketbolistiem. Pēc panākuma ceturtdaļfinālā rozo saspēles vadītājs Toms Skuja portālam Sportacentrs.com atklāja kā pats jūtas fiziskajā izslēgšanas spēļu basketbolā un ieskicēja galveno aspektu gaidāmajā cīņā pret ventspilniekiem.
Kārlis Čukste pēc vārtu guvuma. Foto: Jens Carlsson/Bildbyrån
1

Čukstem divu minūšu laikā izšķirošs 1+1 "Allsvenskan" otrajā finālcīņā

Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgas otrajā finālspēlē galvenā varoņa lomā izvirījās latviešu aizsargs Kārlis Čukste, kurš trešās trešdaļas pirmajās sešās minūtēs rezultatīvi piespēlēja un guva savus pirmos vārtus kluba rindās, palīdzot Jēvles "Brynäs" atspēlēties un ar 2:1 pieveikt Stokholmas "Djurgården".
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
10

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
5

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Foto: Liepājas Novada Pašvaldība

WRC posma "Tet Rally Latvia" uzvarētāji tiks noskaidroti Vecpils autotrasē

Šodien Liepājas koncertzāles Lielais Dzintars kamerzālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Tet Rally Latvia preses konference, kurā klātesot Liepājas pašvaldības domes priekšsēdētājam Gunāram Ansiņam, Dienvidkurzemes novada izpilddirektoram Uldim Vārnam un Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Liepājā paredzētais servisa parks, gan arī īpaši apmeklētais pilsētas ātrumposms Liepājas Jūrmalas parka teritorijā, gan arī aktivitātes Vecpils autotrasē un Dienvidkurzemes novadā paredzētie Tet Rally Latvia ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs teju visās rallija norises dienās.
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Džons Hainss. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvijas pretiniekus amerikāņus vadīs Minesotas "Wild" galvenais treneris Hainss

LETA. Latvijas vīriešu hokeja izlases pretinieci maijā gaidāmajā pasaules čempionātā ASV valstsvienību turnīrā vadīs Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Minesotas "Wild" galvenais treneris Džons Hainss, šodien paziņoja ASV Hokeja federācija ("USA Hockey").
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.

Klausītava | Devītnieks: Haralds Egle. AHL traumu un apelsīnu pa galvu rūdījums

Haralds Egle grib, lai šis būtu viņa pavasaris – 27 gadus vecais liepājnieks grib aizbraukt uz pasaules čempionātu. Aprīlī iemeta savus pirmos, otros un – arī trešos vārtus Latvijas izlasē. Skolojies Amerikā un cīnījies par vietu zem Saules AHL. Kur savainojumi vajāja uz katra soļa. Liepājā uzspēlēja vienā maiņā ar Rūdolfu Balceru, bet no vecākajiem komandas biedriem varēja dabūt ar apelsīnu pa pakausi. Izspiedis asaru no leģendārā trenera Aleksandra Cicurska. Hokeja podkāsts Devītnieks – ciemos Haralds Egle.Paldies par atbalstu EHR, Venden, Balcia apdrošināšana
Agris Blaus. Foto: LJF
3

Latvijas Jātnieku federācijas prezidents Blaus iztur uzticības balsojumu un saglabā amatu

Šodien, 19.aprīlī, kultūras namā “Berģi” notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) Biedru sapulce, kuras darba kārtībā tika paredzēts arī jautājums par LJF prezidenta vēlēšanām.
Markuss Ozoliņš. Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Vairāki latviešu braucēji šonedēļ startē Nīderlandes un Francijas motokrosā

Vairāki latviešu motokrosa braucēji šīs nedēļas nogalē gatavojas startēt Nīderlandes atklātajā čempionātā "Dutch Masters", kā arī sacensībās Francijā.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Blūmam nedēļas nogalē Brazīlijā otrais UCI Pasaules kausa posms MTB

Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms šīs nedēļas nogalē Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīs UCI Pasaules kausa otrā posma sacensības MTB. Sestdien norisināsies saīsinātais kross, bet dienu vēlāk pamatsacensības olimpiskajā krosā.
Foto: Agnis Melderis.

Svētdien Ķegumā ar "Cape Epic" uzvarētājiem startēs Vivus MTB maratona jaunā sezona

Jau šīs nedēļas izskaņā, 21. aprīlī, visus aktīvos riteņbraucējus gaidīs Ķegumā, Atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs”, uz Vivus.lv MTB maratona 18. sezonas sākumu, kurā piedalīsies ne tikai pazīstamais un panākumus guvušais motosportists Matīss Karro, bet arī pirms pāris nedēļām lieliski prestižo daudzdienu braucienu Dienvidāfrikā "Cape Epic" aizvadījušie četri Latvijas riteņbraucēji.
Foto: wrc.com
4

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
"Grobiņas" līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
1

"Grobiņas" direktors: "Darba bija tik daudz, ka palaidām fanu kustību pašplūsmā"

Pirmajā Virslīgas Liepājas derbijā tika fiksēts šokējošs rezultāts, "Grobiņa" ne tikai uzvarēja ar iespaidīgu atbalstu tribīnēs, bet arī laukumā ar 3:2 apspēlēja bagāto "Liepāju". Pirms lielās Dienvidkurzemes komandu cīņas futbola entuziasts Edmunds Novickis apsprieda dažus no aktuālajiem jautājumiem sarunā ar "Grobiņas SC"/LFS sporta direktoru Andi Ādiņu.
Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Viktors Dobrecovs. Foto: Liepājniekiem.lv
23

Dobrecovs iesmej par ''Liepājas'' izīrēto nepieejamību: ''Viņi nebija vajadzīgi''

Ceturtdienas vakarā ''TonyBet'' futbola Virslīgas septītajā kārtā ''Grobiņa'' derbijā apspēlēja ''Liepāju'' ar 3:2. Pēcspēles preses konferencē uzvarētāju galvenais treneris Viktors Dobrecovs ironiski komentēja no ''Liepājas'' izīrēto Grobiņas kluba spēlētāju nepieejamību derbija mačam.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Foto: canoelatvia.lv

Ar “Brīvo ūdeņu” ceļojošā kausa izcīņu Iecavā atklāta jaunā airēšanas slaloma sezonā Latvijā

Pagājušajā nedēļas nogalē Iecavā ar “Brīvo ūdeņu” kausu tika atklāta šī gada airēšanas slaloma sezona. Komandu konkurencē “Brīvo ūdeņu” ceļojošo kausu izcīnīja Peikeru ģimene no igauņu kluba SK “Pirita”, kamēr junioru drosminieku kausu ieguva Ozolnieku sporta skola.
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
17

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.
Foto: LVF

Vai "Jēkabpils Lūši" lauzīs mājinieku lāstu un kļūs par čempioniem?

Iespējams, jau šovakar Jēkabpilī uzzināsim uzvarētājus “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā. Sērijā līdz trim uzvarām SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti ir vadībā (2-1) pret “Ezerzeme”/DU un sērijas ceturto spēli aizvadīs savā laukumā. Cīņas sākums plkst. 19.45, tiešraide LTV7.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Reinis Avotiņš. Foto: Ģirts Gertsons
5

"Liepājai" jāpanāk izlīdzinājums vai jāsāk kalt atvaļinājuma plāni

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla stadijā šovakar pulksten 19:00 tiks aizvadīta sērijas ceturtā spēle starp "Liepāju" un "Ogri". Liepājnieki centīsies pagarināt savu sezonu un panākt piekto spēli, kamēr ogrēnieši lūkos tikt pie pusfinālu atvedošā panākuma sērijā, kurā šobrīd ar 2-1 priekšā ir Ulda Švēdes komanda.
"Optibet Loomotīve" sastāvs pirmajam mačam savā mototrekā. Klāt vēl nāks Ņikita Kauliņš.

"Optibet Lokomotīve" un "Ultrapur Start" nosauc sastāvus

Svētdien, 21. aprīlī, Daugavpils "Optibet Lokomotīve" aizvadīs pirmo šīs maču savā mototrekā Polijas Nacionālajā spīdveja līgā ar Gņezno komandu "Ultrapur Start". Abu komandu treneri nosauca provizoriskos sastāvus.
Linards Jaunzems. Foto: Dāvis Lejasmeiers
19

Latvijas basketbola klasikā dalīs apvienotās līgas bronzas godalgas

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā piektdienas vakarā "Rimi" Olimpiskajā centrā (pulkst. 19:00) tiks aizvadīta turnīra priekšpēdējā sezonas spēle. Savstarpējo cīņu par bronzas godalgām aizvadīs "VEF Rīga" un "Ventspils" komandas. Tiešraide būs skatāma kanālā TV4.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Foto: North Bay Battalion
37

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
9

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Canucks'' zaudē viesos pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.
Inguna Grišāne. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Inguna Grišāne: "Nākamais solis ir minirallijs"

Par spīti stereotipam, ka autosports  - tā ir vīriešu pasaule, ir sievietes, kas pierāda pilnīgi pretējo, sacensību trasē jūtas kā zivs ūdenī un nereti izrādās ātrākas arī par stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tāda ir arī Inguna Grišāne, šī gada pirmās vietas ieguvēja Dāmu klasē gan Rīgas Ziemas kausā, gan Kurzemes Ziemas kausa izcīņā.
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Mirklis no Igaunijas un Francijas U18 valstsvienību spēles. Foto: Catherine Kõrtsmik/Eesti Hoki

Arī Igaunijas jaunie hokejisti pārspēj Franciju, ukraiņi izlaiž pārsvaru pret Vāciju

Pasaules hokeja meistarsacīkstēs U18 valstsvienībām pirmās divīzijas A grupā cīņu par pirmo vietu turpina Vācijas un Ukrainas komandas, bet B grupas līderpozīcijā joprojām ir Lietuvas hokejisti, savukārt mājiniecei Igaunijai izdevās pieveikt (4:3) Franciju.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
1

Video: Gaušu trīs vārti „Valmieras“ uzvarā pār „Jelgavu“

Pēc trīs neuzvarētām spēlēm pie panākuma beidzot tikuši „Valmiera“ FC futbolisti, kas ar 3:0 izbraukumā sakāva Virslīgas šībrīža vājāko vienību FS „Jelgava“. Visi trīs vārtu guvumi šoreiz Leo Gaušu rēķinā.
Vācijas valstsvienības hokejista Džastina Šica vārtu guvuma mirklis. Foto: Karl-Josef Hildenbrand/DPA/Picture-Alliance/Scanpix

Latvijas pretinieču cīņā Vācija saber septiņas ripas slovākiem, Zviedrijai 4:0 pār Somiju

Bavārijas pilsētā Kaufboirenā šovakar Vācijas hokejisti ar 7:3 sakāva Slovākijas valstsvienību. 10. maijā komandas spēkosies pasaules meistarsacīkšu pirmajā spēļu kārtā.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
11

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Ingars Aizpurs (#17) un Sandis Bēts (#25) ar izcīnītajām bronzas medaļām. Foto: LBS

Aizpurs: "Gribējās finālu, bet arī bronza ir ļoti garšīga"

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā ceturtdienas vakarā bronzas svinības varēja uzsākt "Gulbenes Buki", kuri sērijā ar 2-1 uzveica RSU vienību. Izšķirošo sērijas cīņu no komentētāja pozīcijas laukumā malā vērojušais Niks Gaigalietis īsi pēc bronzas medaļas uzkāršanas buku spēlētāju kaklos vaicāja pirmās emocijas komandas kapteinim Ingaram Aizpuram.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
"Coyotes" pēdējā spēle Arizonā. Foto: NHL

NHL pamet tuksnesi: Arizonas "Coyotes" no nākamās sezonas spēlēs Jūtā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) padome balsojumā vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu atbalstīt Arizonas "Coyotes" pārcelšanos uz Jūtas štatu.

Video: “Rīgas Zeļļi” uzvar Valmierā un iekļūst LBL pusfinālā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē “Rīgas Zeļļi” viesos uzveic “VALMIERA GLASS VIA” ar 74:81. Panākot trešo uzvaru sērijā “Zeļļi” tiek pusfinālā. Piedāvājam jums spēles spilgtākos momentus.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".

Video: Aizraujošā spēlē "Grobiņai" izcīna uzvaru pār "Liepāju"

''TonyBet'' futbola Virslīgas septītajā kārtā “Grobiņas SC/LFS” ar 3:2 pieveica “Liepājas” komandu. Pirmais puslaiks noslēdzās ar 1:1 rezultātu, kur izcēlās Rūdolfs Meļķis ar sitienu no gaisa, atlecot bumbai uz kājas no rikošeta. Grobiņas spēlētājiem vārti ģērbtuvē. Ba Rasouls no vārtu priekšas pēc elegantas piespēles raidīja bumbu pretinieku tīkliņā. Otrajā puslaikā pēc piesķirtā 11 metru soda sitiena, vārtus guva Andris Krušatins. Pēc tam arī dubultoja pārsvaru Devids Dobrocevs, triecot ar galvu bumbu vārtos. Spēles beigās "Liepāja " vienus vārtus atspēlēja, izcēlās Arams Bagdasarjans ar sitienu vārtu kreisajā apakšējā stūrī. Piedāvājam īsu spēles apskatu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
4

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.
Aigars Šķēle. Foto: Rafał Jakubowicz/Stal Ostrów Wielkopolski

Siliņam 18 punkti, Šķēlem 10+8+8+8 Polijas līgas spēlē, Bagatska padotie izsēj +22

Polijas basketbola meistarsacīkstēs otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja latviešu pārstāvētā Ostruvas Velkopolskas "Stal" (bilance 18-11), savā laukumā ar 96:93 pieveicot vienu no sekotājām Ļubļinas "Start" (16-13).
Sandis Bēts. Foto: Aleksander Lustix

"Gulbenes Buki" vēlreiz pasniedz savai pilsētai bronzas godalgas

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā pie bronzas godalgām ceturtdienas vakarā tika "Gulbenes Buku" basketbolisti, kuri trešajā sērijas spēlē ar 84:75 pārspēja "Rīgas Stradiņa Universitāti".