Layout: current: getMobLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:0, Did:0, useCase: 4

Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
2

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Harri Saintula. Foto: LHF
3

Latvijas sieviešu izlase paziņo galīgo sastāvu IB divīzijas čempionātam Rīgā

Šodien, 28. martā, tika izziņots sastāvs Latvijas nacionālās sieviešu hokeja izlases dalībai pasaules hokeja čempionāta hokejā IB divīzijā sievietēm, kas norisināsies Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Čempionāts startēs no 31.03.2024. līdz 06.04.2024. "Volvo" ledus hallē
Emīls Veckaktiņš. Foto: AP/Scanpix
2

U20 izlases uzbrucējs Veckaktiņš maina klubu un paraksta līgumu Šveices augstākajā līgā

Šveices augstākās hokeja līgas klubs "Ajoie", kā trenera asistents ir Latvijas izlasē strādājošais soms Peteri Nummelins, pavēstījis par līguma parakstīšanu uz 1+1 sezonu ar 19 gadus veco latviešu uzbrucēju Emīlu Veckaktiņu, kuram ir vietējā spēlētāja licence.
Annija Zvirgzdiņa un LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss 2024. gada 24. martā. Foto: Ritvars Stankevičs

Annija Zvirgzdiņa: "Solvita Pleinica iedegās – Ventspilī jābūt sieviešu komandai!"

"Prieks un lepnums par visām meitenēm! Basketbols viņu sirdīs ir īstajā vietā un līdz galam. Visu sezonu cīnījāmies vienā sastāvā – ar to pašu paņēmām," pēc vēsturiskās uzvaras Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas finālā teica Ventspils kapteine Annija Zvirgzdiņa.
Raimonds Krollis spēlē pret Lihtenšteinu. Foto: LFF
13

Mokas pret pundurvalstīm: ne pirmo, ne pēdējo reizi

Latvijas futbola izlase 26. martā nespēja pieveikt Lihtenšteinas valstsvienību, pārbaudes mačā Kiprā cīnoties neizšķirti 1:1. Neapmierinātība ir ne tikai saprotama, bet pat loģiska - Lihtenšteina tomēr pirms spēles pret Latviju bija praktiski savā zemākajā punktā. Taču plašāks ieskats Eiropas futbola statistikā tomēr liecina, ka neveiksmes pret pundurvalstīm Latvijas līmeņa izlasēm ir regulāra parādība un ka Latvija šajā ziņā nemaz tik ļoti negatīvi neizceļas. Fakts ir tāds, ka Eiropā FIFA ranga 110.-140. vietas īpašnieces spēlēs pret ranga 165.-210. vietas ieguvējām bez uzvaras paliek vidēji 29% spēļu.

#12 "(Bez)maksas sports": sporta primārais mērķis Latvijā

Raidījums “(Bez)maksas sports” - informatīvi analītisku un izglītojošu stāstu un diskusiju raidījums 12 sērijās par mūsdienu lielajiem jautājumiem sportā.12. epizodes tēma: sporta primārais mērķis Latvijā – pašapziņas, patriotisma un valsts atpazīstamības pasaulē veicināšana vai veselīgs dzīvesveids? Vai sporta mērķis ir savā ziņā salīdzināms ar kultūras nozari vai tomēr ar veselības jautājumiem? Kā mērīta sporta atdeve dažādu mērķu sasniegšanai? Vai jebkādi mērījumi par tik plašiem jautājumiem vispār ir iespējami?Studijā: skeletona treneris un brāļu Martina un Tomasa Dukuru tēvs Dainis Dukurs un Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.Sportacentrs.com · #12 "(Bez)maksas sports": sporta primārais mērķis Latvijā
Ričards Bernhards. Foto: Agris Bricis/LHF

"Palīst pretiniekam zem ādas – saldais ēdiens." Bernhards grib atgriezties tronī

Trešdienas vakarā sāksies "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērija, un iepriekšējās divās sezonās izcīnīto titulu aizstāvēs "Zemgale"/LBTU. Jelgavas klubs regulārās sezonas beigās tika pie vērtīga papildinājuma – no Polijas mājās atgriezās Ričards Bernhards. Uzbrucējs sarunā ar portālu Sportacentrs.com stāstīja par sezonas laikā gūto savainojumu, lēmumu atgriezties un pretinieku kacināšanu.
Kārlis Lejnieks. Foto: twitter.com/Olimpiade_lv
20

LOK apstiprina Parīzes OS delegācijas vadītāju un ieņem nostāju doties uz spēlēm

Šodien Latvijas Olimpiskās komitejas Ģenerālajā asamblejā tika pieņemts lēmums apstiprināt organizācijas ģenerālsekretāru Kārli Lejnieku par Latvijas delegācijas vadītāju Parīzes olimpiskajās spēlēs. Izplatītajā paziņojumā minēts, ka LOK ieņem nostāju doties uz spēlēm, kurā piedalīties varētu vairāki krievu un baltkrievu individuālie atlēti kā neitrālie sportisti.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Raimonds Feldmanis. Foto: LBS
3

Feldmanis par Porziņģa, Dāvja, citu izredzēm pret 3x3 OS čempioniem: ''Būtu ļoti grūti''

Raidieraksta ''Bufete'' jaunākajā epizodē viesojās Latvijas 3x3 basketbola izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis. Speciālists raidījumā norādīja, ka Latvijas klasiskā pieci pret pieci basketbola zvaigznēm pirmajās 3x3 basketbola spēlēs bez īpaša treniņprocesa pret Tokijas olimpisko spēļu čempioniem klātos ļoti grūti.
Foto: LFF
3

Sieviešu līgai pirmoreiz savs titulsponsors, LFF masveidību vēlas panākt arī dāmu futbolā

Pirmo reizi Latvijas Futbola federācijas (LFF) vēsturē Sieviešu futbola līgai būs savs titulsponsors, paziņojusi federācija. Turpmākos trīs gadus līgas oficiālais nosaukums būs "LuckyBet" Sieviešu futbola līga. Čempionāta jaunā sezona sāksies jau piektdien un sestdien ar pirmajiem četriem mačiem, no kuriem visi risināsies Rīgā.
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
8

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
4

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.
Roks Jokubaitis un Rolands Šmits. Foto: EPA/Scanpix
2

Lietuviešu saspēlnieks Jokubaitis nākamajā sezonā varētu pastiprināt ''Fenerbahce''

Turcijas basketbola grands Stambulas ''Fenerbahce'' gaidāmajā starpsezonā lūkos parakstīt līgumu ar lietuviešu saspēles vadītāju Roku Jokubaiti, ziņo Roks Pakens no ''15min.lt''.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes
1

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pluto visaugstāk no latviešiem Olimpijas tūrē, Lapiņam debija elites līmeņa sacensībās

Vakar Nīderlandē notikušajā "Olympia's Tour" velobrauciena (UCI kat. 2.2) pirmajā posmā Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto iekļuva četrdesmit labāko riteņbraucēju vidū un izcīnīja 38. vietu. Šajās sacensībās debiju pieaugušo konkurencē piedzīvoja Gusts Lapiņš, kurš pārstāv "Voltas Tartu2024 CCN" komandu.
Foto: Andris Mačāns.

Spēcīgs sastāvs rogaininga seriāla "Pilsētas leģendas" 5. sezonas atklāšanas posmā 1. aprīlī

Baltijas valstīs lielākais un populārākais rogaininga jeb komandu orientēšanās seriāls “Pilsētas leģendas” piekto sezonu uzsāks ar spēcīgu sastāvu un interesantā datumā, proti, 1. aprīlī, un tā būs neierastā pirmdiena un Svētku diena, jo pirmais aprīlis iekrīt otrajās Lieldienās. Ņemot vērā apvidu, kurā tas notiks, pirmā posma nosaukums ir “Spilves pļavu rogainings”, un tas tiek rīkots sadarbībā ar Rīgas valstspilsētas pašvaldību, kā arī Intervals.lv, Isostar, Garmin, Kokmuiža un “Magnesia” atbalstu.
Einars Fogelis. Foto: F64

LSFP prezidents Fogelis: "Jāpanāk, ka ar mums sarunājas kā ar veselu, vienotu nozari!"

Piedaloties 84 organizācijas biedriem, Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) – sporta nevalstiskā organizācija ar plašāko pārstāvniecību – savā ikgadējā kopsapulcē vakardien atskatījās uz iepriekšējā gada darbības rezultātiem, kā arī apstiprināja 2024. gada budžetu, teikts organizācijas mājaslapā.
Ots Tanaks. Foto: Marcin Snopkowski

Tanaks: "Uzvarēt Safari rallijā ir smags uzdevums"

Pēc pirmajiem diviem pasaules rallija čempionāta posmiem Ots Tanaks sezonas kopvērtējumā ieņem piekto vietu, 27 punktus atpaliekot no vadībā esošā komandas biedra Tjerī Noivila. Igauņu pilots cer, ka šonedēļ "Safari Rally Kenya" beidzot izdosies sasniegt labu rezultātu, kas viņa gadījumā nozīmētu uzvaru vai vismaz pjedestālu.
Roberts Prūsis (no labās) un Reinis Ziemelis 2023. gada decembrī. Foto: Dāvis Lejasmeiers

Roberts Prūsis: "Pirmo reizi bija jāaizrāda, ka nedrīkst pūst trompeti"

"Annija Zvirgzdiņa, Samanta Veidemane un Kristīne Hodžijeva – savā brīvajā laikā, bez atalgojuma, tikai ar savu entuziasmu palīdz jaunākās meitenes ievirzīt basketbolā. Bez viņām mēs to neizdarītu," Ventspils sporta skola "Spars" sieviešu komandas galvenais treneris Roberts Prūsis pateicās spēlētājām pēc vēsturiskās uzvaras Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrajā divīzijā.
Luiss Ruvjaless un Dženija Ermoso. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
5

Spānijas prokuratūra federāciju vadījušajam Ruvjalesam prasa 2,5 gadu cietumsodu

Bijušajam Spānijas Karaliskās futbola federācijas prezidentam Luisam Ruvjalesam izvirzītas divas apsūdzības, kā arī pieprasīts kopsummā divarpus gadu cietumsods, kas piespriešanas gadījumā gan varētu tikt izciests nosacīti.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Jānis Ikaunieks. Foto: LFF
11

J. Ikaunieks: "Vēl 3-4 gadus varu spēlēt augstā līmenī un labprāt atgrieztos ārzemēs"

Braucot uz atlases cikla pirmo spēli, Latvijas izlases futbolisti allaž tic, ka var cīnīties par augstākajām vietām, intervijā žurnāla "Sporta Avīze" marta numurā pastāstīja viens no Latvijas valstsvienības rezultatīvākajiem spēlētājiem Jānis Ikaunieks, kuram februārī apritēja 29 gadi.
Olivjē Žirū. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Milānas izcilnieks Žirū grasās iet Lorisa pēdās un tuvojas pārejai uz MLS

Francijas futbola izlases uzbrucējs Olivjē Žirū, kurš vasarā kļūs par brīvo aģentu, ir panācis principiālu vienošanos ar MLS klubu "Los Angeles", vēstī žurnālists Fabricio Romāno.
Foto: Rallycross.lv

Jau pēc mēneša startēs Latvijas autokrosa, folkreisa un rallijkrosa sezona

Vasaras autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sezona Latvijā sāksies tieši pēc mēneša: 28. aprīlī Smiltenē startēs Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kauss, kam sekos pirmie posmi arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa un Latvijas autokrosa čempionātā. Tikai mēnesis!
Andžejs Ļebedevs sekmīgi aizvadīja pirmo pārbaudes maču pirms jaunās sezonas.

Andžejam Ļebedevam 7 punkti, šovakar - pret bijušo komandu un Franci Gustu

Pirmo pārbaudes maču pirms jaunās spīdveja sezonas aizvadīja Andžejs Ļebedevs un viņa jaunā komanda Lešno "FOGO Unia" - titulētākais Polijas spīdveja klubs viesos ar 44:45 zaudēja Gožuvas "Stal" komandai. Abas komandas deva daudz iespēju braukt rezervistiem un junioriem.
Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.
Rolands Šulcs (#10). Foto: Aleksander Lustix
1

"Gulbene" un "Jelgava" uzvar pirmajos pusfinālos, "Madona" iekļūst RBL finālā

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā trešdienas vakarā tika aizvadītas pirmās pusfināla kārtas spēles. "Gulbenes Buki" ar desmit punktu pārsvaru (87:77) pieveica salaspiliešus, bet "Jelgava" ar 86:77 pieveica "VEF Rīga" fārmklubu "Rīgas Stradiņa Universitāti". Savukārt "Aizdevums.lv" Reģionālajā līgā par pirmajiem finālistiem kļuva "Madonas" basketbolisti.
Dāvis Bertāns noskatās, kā divus punktus gūst Aleksejs Pokuševskis. Foto. AP. Scanpix
34

Bertāns iemet piecus punktus, "Hornets" pārtrauc piecu zaudējumu sēriju

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) piecu zaudējumu sēriju pārtraukusi Šārlotas "Hornets" komanda, kas savā laukumā ar 118:111 pārspēja Austrumu konferences šī brīža ceturto labāko komandu Klīvlendas "Cavaliers". Dāvis Bertāns nospēlēja nepilnas 23 minūtes, kuru laikā atzīmējās ar pieciem gūtajiem punktiem.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Daniela Kolinsa. Foto: Jimmie48 / WTA

Karjeras pēdējā mājas turnīrā Kolinsa sasniedz Maiami pusfinālu

Floridas metropolē Maiami tuvojas noslēgumam "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Šonakt noslēdzās 1/4 fināli, tostarp amerikāniete Daniela Kolinsa pārspēja francūzieti Karolīnu Garsiju, bet kazahiete Jeļena Ribakina apspēlēja grieķieti Mariju Sakari.
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.
Artis Ate. Foto: Gintaras Šiuparys/Pasvalio Pieno žvaigždės

Ate savāc septiņas atlēkušās bumbas zaudējumā Lietuvas līgas spēlē

Lietuvas Basketbola līgā (LKL) desmito zaudējumu šogad aizvadītajās desmit spēlēs piedzīvoja Arta Ates pārstāvētā Pasvales "Pieno žvaigždės", izbraukumā Telšos ar 73:79 atzīstot jaunpienācējas "M Basket-Delamonde" pārākumu.
Mihalovces "Dukla Ingema" hokejisti. Foto: Tomáš Feigl/HK Dukla Ingema Michalovce
11

Ābola "Rögle" aizslauka pamatturnīra uzvarētāju, latvieši tiek pusfinālā Slovākijā

Zviedrijas augstākajā hokeja līgā (SHL) savu lidojumu turpina izslēgšanas turnīrā ar devīto numuru izsētā Engelholmas "Rögle", šovakar atspēlējoties un ar 2:1 pagarinājumā uzvarot regulārās sezonas spēcīgāko vienību Kārlstades "Färjestad" un ceturtdaļfināla sērijā esot pārāka ar 4-0.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
9

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.
Una Šteinharde spēlē pret "VCU Rams". Foto: RSU sporta klubs
3

Četri minūtes pārtraukumi 50 sekundēs, RSU desmitais Latvijas pusfināls

Rīgas Stradiņa Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, uzvarēja "TTT juniores" ar 66:58. Studentes divcīņas summā bija pārākas ar 149:116 un desmito reizi vienpadsmit sezonās iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Tajā jāspēlē pret Liepājas komandu.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.
RSU/MSĢ komanda. Foto: RSU Sporta Klubs.

Rīgas Stradiņa universitātes komanda pirmoreiz kopš 2019. gada sasniedz LČ finālu

Šosezon Baltijas Volejbola līgā triumfējusī "Rīgas Stradiņa universitāte"/"Murjāņu Sporta ģimnāzija" arī Latvijas meistarsacīkšu pusfināla otrajā spēlē pārspēja "Spēka un fiziskās attīstības klubu"/"Daugavpils Universitāti".
Rolans Vasiļjevs. Foto: HK Mogo/LSPA
29

OHL finālsērija startē ar ''Mogo''/LSPA izrautu uzvaru džentlmeņu cīņā

''Optibet'' Hokeja līgas finālsērijā pirmo uzvaru izcīnīja ''Mogo''/LSPA, kas izbraukumā Jelgavā spēles izskaņā izrāva uzvaru pār iepriekšējo divu sezonu čempioni un pamatturnīra uzvarētāju ''Zemgale''/LBTU – 3:2.
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Martin Hlinka

Uz WRC posmu Horvātijā trasē atgriezīsies Ožjē un Mikelsens

Ir publicēts pasaules rallija čempionāta ceturtā posma "Rally Croatia" dalībnieku saraksts, kurā atrodamas 68 ekipāžas. Pēc divu posmu izlaišanas uz starta atkal izies Sebastjēns Ožjē un Andreass Mikelsens.
Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.
Artūrs Strautiņš. Foto: FIBA
16

13 sezonas Itālijā: Strautiņš pagarina līgumu Tortonā līdz 2027. gadam

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Artūrs Strautiņš pagarinājis līgumu ar Itālijas A sērijas vienību Tortonas ''Derthona Basket'' līdz 2027. gadam, pavēstījis klubs.
Toms Skujiņš (no kreisās)
Foto: Getty Images
1

Skujiņa komandas līderiem smags kritiens; latvieši turpina krāt UCI punktus

Trešdien Beļģijā aizvadīta pasaules tūres klasika “Dwars door Vlaanderen”, kurā solo uzvaru svinēja ASV riteņbraucējs Mateo Jorgensons. Abi Latvijas riteņbraucēji – Toms Skujiņš un Krists Neilands – finišēja viens aiz otra, ieņemot 28. un 29. pozīciju. Skujiņa komanda triecienu piedzīvoja pēc trīs vadošu vienības braucēju kritiena.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.
Rolands Šmits. Foto: Dainius Lukšta/Basketnews.lt
1

Šmits potītes savainojuma dēļ nespēlēs arī Eirolīgas 32. kārtas mačā pret ''Olimpia''

Latviešu spēka uzbrucējs Rolands Šmits potītes savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Kauņas ''Žalgiris'' komandai ceturtdienas cīņā ULEB Eirolīgā, preses konferencē atklāja itāļu speciālists Andrea Trinkjēri.
Foto: wrc.com

WRC ekipāžas Kenijā sagaida safari piedzīvojums

Šonedēļ, no 28. līdz 31. martam, norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) 2024. gada sezonas trešais posms "Safari Rally Kenya". Šis ir vienīgais WRC posms Āfrikas kontinentā un viens no tehniski vissarežģītākajiem sezonas rallijiem, kurā šoreiz startēs kopumā 29 ekipāžas.
2

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Krišu Upenieku

"Pa pāris kausiem" viesos šoreiz "Riga FC" komunikācijas nodaļas vadītājs Krišs Upenieks. Par darbu Sportacentrs.com, sporta komentēšanu, "Futbolbumbām", nonākšanu "Riga FC", Eirokausiem, treneriem, lielākajām uzvarām un rūgtuma brīžiem.
Dāvis Bertāns. Foto: AP/Scanpix
11

Bertānam vēlreiz pretī ''Cavaliers'', Girgensonam mājas spēle pret ''Senators''

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz ceturtdienu maču aizvadīs Dāvja Bertāna pārstāvētā Šarlotas ''Hornets'', savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) cīņa Zemgus Girgensona pārstāvētajai Bufalo ''Sabres''. Abu latviešu pārstāvēto komandu spēles sāksies pulksten 1.00 pēc Latvijas laika.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Jānis Buks. Foto: LOK
1

Buks neatmet cerību par LOK un LSFP apvienošanu tuvākā vai tālākā nākotnē

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks cerēja, ka Latvijas sporta sabiedrība ir gatava pārmaiņām, kas ietvertu LOK un Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) apvienošanos, tomēr viņš neatmet cerību procesam tomēr notikt "tuvākā vai tālākā nākotnē", sarunā ar žurnālistiem norādīja Buks.

Motoklubs "Kalsnava MB" - tad un tagad

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) simtgades jubilejā uzzināsim, kā šo gadu laikā ir izmainījies ilggadīgais LaMSF biedrs - motoklubs "Kalsnava MB". Klubu dibināja divi tā galvenie vadītāji, tā laika motosportisti, enduro braucēji Mārtiņš Jakovičs un Jānis Lungevičs. Klubu pirmsākumos galvenokārt vadīja un tā sportistus trenēja Jakovičs, bet pēc Padomju Savienības sabrukuma līdz pat šodienai kluba vadītājs ir Lungevičs.
Romāns Kvačovs. Foto: Latvijas Futbola federācija.

Sieviešu izlasē pirms EČ kvalifikācijas vairākas izmaiņas sastāvā

Latvijas sieviešu izlase aprīlī sāks 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju un galvenais treneris Romāns Kvačovs izvēlējies kandidātes. Tajās redzamas vairākas izmaiņas, vēsta Latvijas Futbola federācija.