Layout: current: getMobLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:0, Did:0, useCase: 4

Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
16

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).
Toms Skujiņš
Foto: Getty Images
1

Skujiņam jauns karjeras rekords – 28. vieta pasaules rangā

Trīs vietu kāpumu aktuālajā UCI Pasaules rangā šosejas riteņbraukšanā veicis Baltijas valstu šobrīd vadošais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš tagad ieņem sev rekordaugsto 28. vietu. Nāciju rangā Latvija 124 valstu konkurencē saglabā 23. pozīciju, kas dod četras vietas dalībai šī gada Pasaules čempionātā.
Luka Dončičs un Pols Džordžs. Foto. AP. Scanpix
12

Dončičam 32+9 revanšā Losandželosā, Siakams lielisks uzvarā pār "Bucks"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadītas vairākas spēles. Vienā no tām Dalasas "Mavericks", pateicoties Lukas Dončiča 32 gūtajiem punktiem, viesos ar 96:93 pārspēja Losandželosas "Clippers". Indianas "Pacers" citā spēlē izdevās pārspēt bez Jaņņa Adetokunbo spēlējošo Milvoki "Bucks" un izlīdzināt rezultātu sērijā.
Elvis Merzļikins Latvijas hokeja izlases treniņā. Foto: LHF
8

Nerunāt ar medijiem? Viedokļus piedāvā Latvijas izlašu mentālie kouči

Komandas zvaigzne publiski pavēsta par atteikšanos runāt ar vietējiem medijiem. Ne gluži ikdienišķa, bet arī ne bezprecedenta situācija. Vai izlases iekšienē to vispār uzskata par apspriešanas vērtu situāciju un kā ar to strādāt pārējai komandai? Uz šiem jautājumiem portālam Sportacentrs.com atbildēja divi speciālisti ar pieredzi Latvijas nacionālajās izlasēs darbā ar komandas psiholoģisko sagatavotību - Mārtiņš Martinsons un Edgars Pukinsks.
Foto: Latvijas Galda tenisa federācija

Ping-pongs un galda teniss jeb kāpēc tās tagad ir divas dažādas lietas?

Vai vārdi "ping-pongs" un "galda teniss" ir sinonīmi, proti, divi nosaukumi vienam un tam pašam sporta veidam? Šī sporta veida sākuma perioda atbilde bija jā, taču mūsdienās galda teniss kļuvis citāds un ikoniskās "ping, pong" skaņas tajā vairs īsti nav. Ping-pongs gan pilnībā pazudis nav, tas joprojām tiek spēlēts kā galda tenisa paveids, podkāstā "Ārpus kadra" skaidroja galda tenisists un tiesnesis Eduards Spāģis un Latvijas Galda tenisa federācijas prezidente Ina Jozepsone. Piedāvājam raidījuma fragmentu."Ārpus kadra" pilnā garumā skaties trešdien, 24.04, TV4 kanālā plkst. 21.30, portālā Sportacentrs.com un klausies populārākajās audio straumēšanas vietnēs.Podkāstu "Ārpus kadra" atbalsta Aizdevums.lv.
12

Ankipāns par Merzļikina "pirmo un pēdējo" šī pavasara sarunu ar Latvijas medijiem

Piedāvājam fragmentu no sporta sarunu šova “eXi” piektās sezonās 20. epizodes (TV4 ēterā tā būs pieejama 9. maijā), kurā pie Jāņa Celmiņa viesojas bijušais Latviajs izlases hokejists, vēlāk Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris un treneris, bet šobrīd Baltijas čempiones “Mogo”/LSPA galvenais treneris Ģirts Ankipāns.Sarunas laikā vīri skar tēmu arī par un ap Elvi Merzļikinu un viņa vēstījumu pēc pievienošanās Latvijas izlasei. Pēc pirmās nodarbības uz ledus Elvis paziņoja, ka ar vietējiem medijiem šajā pavasarī viņš runā “pirmo un pēdējo reizi”.
Iga Švjonteka un Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjontekas treneris: "Ostapenko ir instrumenti, lai padarītu dzīvi nožēlojamu"

Latvijas tenisa līderei Aļonai Ostapenko (WTA 10.) kopš septembra nav izdevies tikt pie cīņas pret pasaules ranga līderi Igu Švjonteku (Polija). Polietes treneris Tomašs Viktorovskis portālam "Fakt" norāda, ka savstarpējo spēļu bilance ir tikai skaitlis, līdz ar to nākamajā spēlē var notikt jebkas.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix

Trīs pagājušās sezonas Final Four dalībnieces sāks Eirolīgas play-off

ULEB Eirolīgā šovakar turpināsies izslēgšanas spēles. Pulksten 20.00 ''Monaco'' (#3) mājās spēkosies pret Stambulas ''Fenerbahce'' (#6), bet divas stundas vēlāk ''Barcelona'' (#4) savā arēnā uzņems Pirejas ''Olympiacos'' (#5). Maču translācijas ''Go3 Sport'' kanālos.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
3

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Roberts Blūms. Foto: VEF Rīga
19

Lācis par Blūma izredzēm draftā: ''Pēdējos gados eiropeisku mazo draftēšana ir retums''

Jaunākajā raidījuma ''Ūdenszeļļi'' epizodē tika apspriesta ''VEF Rīga'' aizsarga Roberta Blūma pieteikšanās gaidāmajam NBA draftam. Viens no raidījuma vadītājiem Reinis Lācis norādīja, ka patiesi eiropeisku mazo spēlētāju izraudzīšanās iepriekšējos gados bijis liels retums.
Tairīss Maksijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix
4

''76ers'' aizsargs Maksijs atzīts par NBA sezonas progresējušāko spēlētāju

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas ''76ers'' aizsargs Tairīss Maksijs atzīts par aizvadītās regulārās sezonas progresējušāko spēlētāju.
Kolorado hokejisti pēc gūtajiem vārtiem. Foto: USA Sports Today/Scanpix
3

"Rangers" vēlreiz pārspēj "Capitals", "Avalanche" panāk izlīdzinājumu sērijā

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā pie panākumiem tikušas Ņujorkas "Rangers" un Kolorado "Avalanche", kas uzvarējušas attiecīgi Vašingtonas "Capitals" un Vinipegas "Jets". "Rangers" sērijā ir vadībā ar 2-0, bet "Avalanche" un "Jets" sērijā ir līdzsvars (1-1).
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Foto: Autocross.lv

Pirms pēdējās pieteikumu dienas Smiltenes posmam iespaidīgs pieteikumu skaits

Trešdiena ir pēdējā pieteikumu pieņemšanas diena pirms Folkreisa Vasaras kausa un Krosa komisijas autokrosa kausa pirmā posma, kas svētdien norisināsies Smiltenē, Tepera trasē. Pirms izšķirošajām stundām dalībnieku skaits ir pozitīvi graujošs.
Foto: Aerodium

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.
Edgars Buļs un Aigars Rostovskis. Foto: Rīgas Zeļļi

"Rīgas Zeļļi" kļūst par Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras biedru

Pavasaris ir darbīgs ne tikai basketbola laukumā, bet arī ārpus tā - basketbola klubs "Rīgas Zeļļi" oficiāli kļuvis par Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) biedru.
Godalgoto trijnieks tranšejas stendā. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Latvijas kausa stenda šaušanā 1. posmā uzvar olimpietis Upelnieks un Jurgenovskis vecākais

Pirms dažām dienām Kuldīgā norisinājās Latvijas kausa izcīņas stenda šaušanā 1. posms, dalībniekiem sacenšoties gan apaļajā, gan tranšejas stendā. Par uzvarētājiem kļuva olimpietis Dainis Upelnieks un Tālis Jurgenovskis, kurš finālā pārspēja savu dēlu Kārli.
Agnese Kārkliņa (pirmā no kreisās). Foto: LHF

Sieviešu hokeja tiesnese Kārkliņa: ''Vēlos, lai sieviešu hokeja komandas ir katrā Latvijas pilsētā''

Par to, kā tas ir – būt sievietei hokejā, ar kādiem izaicinājumiem un stereotipiem jāsaskaras, kā nepadoties un sasniegt savus mērķus, stāsta Agnese Kārkliņa. Viņa ir hokeja tiesnese un sieviešu hokeja attīstības projektu vadītāja.
Godalgoto vietu ieguvēji. Foto: BJC "Laimīte".
1

Latvijai zelts un sudrabs pasaules klubu komandu čempionātā galda hokejā

Pagajušajā nedēļas nogale Čehijas galvaspilsētā Prāgā notikušajā pasaules klubu komandu čempionātā galda hokejā finālā tikās abas Latvijas komandas, Inčukalna galda hokeja klubam pārspējot Bērnu un jauniešu centra "Laimīte" komandu. Tādējādi Latvijas komandas izcīnīja zeltu un sudrabu.

Ropažos tiks aizvadīti junioru izlases kontroltreniņi

No 30. aprīļa līdz 1. maijam gribētāji tiek aicināti uz Junioru izlases kandidātu kontroltreniņiem Ropažos “Vāveru mototrasē” kopā ar treneriem no “JJ Racers”.

Klausītava | "Ripa vārtos": kas izcīnīs Stenlija kausu?

Piedāvājam SynotTip podkāsta "Ripa vārtos" jaunāko epizodi. Šoreiz par NHL izslēgšanas spēlēm, latviešiem Eiropā, kā arī Dāvja un Roja atbildes uz skatītāju un klausītāju uzdotajiem jautājumiem.
Ergins Atamans. Foto: EPA/Scanpix
1

Atamans: ''Ja neiekļūsim Final Four, nākamajā sezonā nebūšu ''Panathinaikos'' treneris''

ULEB Eirolīgā otrdien startēja izslēgšanas spēles. Jau pirmajā cīņā nelielu pārsteigumu sarūpēja Telavivas ''Maccabi'', kas izbraukumā pieveica Atēnu ''Panathinaikos''. Pēc spēles mājinieku galvenais treneris Ergins Atamans sev ierastā manierē izcēlās ar skaļiem apgalvojumiem un kritizēja soģus.
Foto: Hyundai Motorsport

WRC, līdzīgi kā F1, varētu ieviest tiešsaistes radiosakaru sistēmu starp ekipāžām un inženieriem

WRC rīkotājs cer, ka jau nākamgad varētu ieviest komandu un braucēju sazināšanos tiešraidē pa radio, līdzīgi, kā tas šobrīd notiek Formula 1, pārraidot šīs sarunas televīzijā.
Jaunzēlandes valstsvienības hokejisti Sofijā. Foto: New Zealand Ice Hockey Federation (NZIHF)
3

Jaunzēlandes hokejisti pārsteidzoši satriec ar krieviem pārpilno Gruzijas komandu

Pasaules hokeja meistarsacīkšu otrās divīzijas B grupas sacensībās Sofijā negaidītu panākumu izcīnījusi Jaunzēlandes valstsvienība, kura sakāva (6:2) pērn otro vietu augstākā līmenī izcīnījušo, taču pēcāk diskvalificēto Gruzijas izlasi.
Mirklis pēc Arkadiuša Milika vārtu guvuma. Foto: Juventus FC

"Lazio" spēj dzēst divu vārtu deficītu, taču "Juventus" galotnē tiek kausa finālā

22. reizi vēsturē Itālijas kausa izcīņas finālu sasniedzis sacensību titulētākais klubs Turīnas "Juventus", pusfināla otrajā cīņā izbraukumā gan piekāpjoties (1:2) Romas "Lazio", taču summā izrādoties pārāka ar 3:2.

Video: "Grobiņa" izjūt pirmo sāpīgo zaudējumu Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas 8. kārtā, pēc spēles pārcelšanas laikapstākļu dēļ, “RFS” ar 4:0 uzvar “Grobiņa SC/LF”. Spēles pirmajā puslaikā “RFS” nodrošināja sev divu vārtu pārsvaru un otrajā puslaikā dubultoja rezultātu. Piedāvājam jums spēles spilgtākos momentus.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.
Ronalds Ķēniņš. Foto: Lausanne HC
3

Balcera vārti neglābj, Ķēniņam rezultatīvu piespēļu virkne: Lozannas un Cīrihes sērijā 2-2

Šveices Nacionālās līgas finālā turpina uzvarēt savā laukumā spēlējošās komandas, Lozannas vienībai šovakar ar 5:2 pārspējot Cīrihes "Lions" un sērijā panākot 2-2. Galvenajās individuālajās statistikas ailēs ierakstījās abi cīņas dalībnieki no Latvijas.
Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller
2

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas basketbola klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.
Jēvles "Brynäs" hokejisti. Foto: Jonas von Hofsten/Lidingöfoto
7

Čukstem 16. punkts, "Brynäs" triumfē "Allsvenskan"; Gudļevskim finālsērijā 1-3

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā jeb "Allsvenskan" triumfējusi un augstākajā līgā (SHL) atgriezusies Kārļa Čukstes un Mika Indraša pārstāvētā Jēvles "Brynäs", kura arī finālsērijas ceturtajā kaujā pārspēja (3:1) Stokholmas "Djurgården".
Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Kate Vilka pēdējā spēlē nomedī antilopes, Francijas pusfināls bez latvietēm

Kate Vilka un "Charnay Basket" otrdien, 23. aprīlī, izbraukumā svinēja lielu uzvaru pār "Lattes Montpellier" – 75:64, taču ceturtdaļfināla spēļu summā zaudēja sāncensēm ar 137:141 un neiekļuva Francijas pusfinālā.
Hanness Bjerninens. Foto: Leijonat

Somi atstāj bešā Trīs kroņus

Trešo savstarpējo cīņu sešu dienu laikā izspēlēja Somijas un Zviedrijas hokeja valstsvienības, šovakar Linšēpingā ar 2:0 uzvarot somiem.
Tamazs Pertija. Foto: Jānis Līgats
19

Pertija: "Pats šādā brīdī prom neiešu - tikai tad, ja prezidents lūgs"

Pēc astoņām aizvadītām spēļu kārtām "Tonybet" Virslīgas čempionātā FK "Liepāja" atrodas negaidīti zemā pozīcijā - devītajā vietā. Otrdienas vakara spēlē liepājnieki ar 0:1 zaudēja turnīra pēdējās vietas īpašniecei "Jelgavai", tādējādi turpinot savu samocīto sezonu. Pēcspēles preses konferencē "Liepājas" galvenais treneris Tamazs Pertija norādīja, ka negrasās pats atkāpties no sava posteņa.Video: Futbola Virslīga

Video: "Liepājai" netiek ieskaitīti divi vārti un zaudējums "Jelgavai"

"TonyBet'' futbola Virslīgas astotajā kārtā “Jelgava” viesos ar 1:0 pārspēja “Liepājas” komandu. Mājiniekiem divus vārtus neieskaitīja VAR, pirmajā situācijā konstatēja spēli ar roku, bet otrajā epizodē video tiesneši mainīja lēmumu sākuma ieskaitīja vārtus, bet pēctam tomēr neieskaitīja tos, konstatējot aizmuguri. Ar vienīgajiem vārtiem izcēlās Gļebs Kļuškins, skaistā sitienā no gaisa. Piedāvājam īsu spēles apskatu.
Francis Gusts sezonas pirmajā U24 Ekstralīgas mačā ieguva 10 punktus.
1

Četri Latvijas spīdvejisti debitēja Polijas U24 spīdveja Ekstralīgā

Polijas spīdveja U24 Ekstralīgā - pasaulē spēcīgākās spīdveja klubu līgas fārmklubi jeb otrās komandas - debitēja četri Latvijas spīdvejisti - Daniils Kolodinskis un Ričards Ansviesulis Krosno komandā "Orlen Cellfast Wilki", Francis Gusts Vroclavas "Sparta" un Ernests Matjušonoks Ļubļinas "Motor" rindās.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Ēriks Vītols. Foto: Keuruulla Printek
9

Vārtsargs Vītols un aizsargs Tumānovs panāk vienošanās ar somu klubu JYP

LETA. Somijas augstākās hokeja līgas klubs Jiveskiles JYP noslēdzis līgumus ar diviem latviešu hokejistiem - vārtsargu Ēriku Vītolu un aizsargu Miku Tumānovu.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Romandijas velobrauciena prologā Liepiņš ieņem 14. vietu

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš otrdien izcīnīja dalītu 14.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" pirmajā posmā - prologā.
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmi ieguvusī šāvēja Agate Rašmane. Foto: Romans Kokšarovs

Latvijas Olimpiskajā komitejā atklāj Parīzes Olimpiešu sienu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks kopā ar Francijas vēstnieci Latvijā Aurēliju Ruajē-Gunēnu, Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta pienākumu izpildītāju Juri Zīvartu un Olimpiešiem – šāvēju Agati Rašmani un svarcēlāju Ritvaru Suharevu otrdien atklāja Parīzes Olimpiešu sienu.
Foto: AP/Scanpix

Olimpiskā kvalifikācija paukošanā norisināsies bez okupantvalstu sportistiem

LETA. Agresorvalstu (krievu un baltkrievu) paukotāji nepiedalīsies Parīzes olimpisko spēļu sacensībās, otrdien paziņoja Eiropas Paukošanas konfederācijas (EFC) prezidents Džordžo Skarso.
Unajs Emerijs. Foto: Aston Villa
3

Emerijs pagarina līgumu ar "Aston Villa" līdz 2027. gadam

LETA. Anglijas premjerlīgas klubs Birmingemas "Aston Villa" otrdien pagarināja līgumu ar vienības galveno treneri Unaju Emeriju, ziņo Anglijas mediji.
Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix
11

Bļugeram otrā spēle pret Nešvilu, "Canucks" pamatvārtsargs izkrīt no ierindas

Nacionālas hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīrā šonakt otrās spēles aizvadīs Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. Piecos no rīta savu pārsvaru pār Nešvilas "Predators" lūkos palielināt Teodors Bļugers un Vankūveras "Canucks". Savukārt divas ar pusi stundas agrāk sāksies Floridas komandu derbija otrā cīņa.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
19

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: LHF
11

Nosaukts Latvijas U18 izlases sastāvs pasaules čempionātam

Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins nosaucis valstsvienības sastāvu gaidāmajam pasaules čempionātam elitē, kas no 25. aprīļa līdz 5. maijam norisināsies Somijas pilsētās Espo un Vantā.
Foto: Roberts Voskāns.

LK 4. posmā peldēšanā uzvar Tolstihs un Magrins, kopējā ieskaitē līderpozīcijas nemainīgas

Aizvadītās nedēļas nogalē Liepājas sporta centra “Ezerkarsts” peldbaseinā norisinājās Latvijas kausa 6. posms peldēšanā, kurā pulcējās 200 dalībnieku no visas Latvijas un kur par uzvarētājiem kļuva Dmitrijs Tolstihs junioriem un Ēriks Magrins jauniešiem.
Kristaps Pļavnieks. Foto: Raimonds Subatovičs

Pļavnieks, Ginters, Klegeris, Armanovs un Šulcs tiek iekļauti zvaigžņu pieciniekā

Latvijas Basketbola savienība (LBS) pēc izšķirošajām "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas medaļu spēlēm nosaukusi turnīra zvaigžņu piecinieki, kurā iekļauti pa diviem "Jelgavas" un "Salaspils" basketbolistiem, kā arī viens "Gulbenes Buku" pārstāvis.
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Juris Ivanovs
Foto: gladiator.lv

Pāragri mūžībā devies bijušais bokseris Juris Ivanovs

35 gadu vecumā mūžībā devies bijušais pasaules junioru čempiona titula pretendents GBC (Global Boxing Council) versijā Juris Ivanovs.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Māris Landmanis un Ēriks Frīdlanders pirms gada vēl draudzīgi kopā "Leevon Saldus" klubā. Foto: Leevon Saldus
15

Frīdlanders pārmet "Leevon PPK" trenerim vēlmi atriebties: "Viņš zaudēja mūža darījumu"

Nākotnes līga kluba "Skanste" jaunais ģenerālmenedžeris Eriks Frīlanders uzskata, ka "Leevon" līdzdibinātājs Māris Landmanis, skaidrojot starpsezonā līdz galam nerealizēto licences pārdošanas darījumu, ir veicis nepatiesus apgalvojumus, jo vēlējies viņam atriebties par to, ka nav izdevies līdz galam noslēgt finansiāli izdevīgo darījumu.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
1

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.