Layout: current: getMobLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:0, Did:0, useCase: 4

TTT basketbolistes 2024. gada 18. janvārī. Foto: EuroCup Women

Gulbja lidojums un lietuviešu ambīcijas: četras intrigas Baltijas līgas "Final 4"

Piektdien, 29. martā, Lietuvas kūrortpilsētā Palangā sāksies "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgas piektais finālturnīrs. Latviešu spēlētājas pulcētas trijās no četrām komandām, savukārt ceturto vienību pārstāv divas bijušās TTT basketbolistes. Sportacentrs.com iepazīstina ar "Final Four" galvenajām sižeta līnijām.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
1

Bļugeram piespēle zaudējumā pret Dalasu, Elvis paliek ''Blue Jackets'' rezervē

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja gan Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', gan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajiem neveiksme ar 1:3 pret Dalasas ''Stars'', bet otrajiem ar 2:3 pret ''Penguins''. Spēlēja vienīgi Teodors Bļugers, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajos ''Canucks'' gūtajos vārtos.
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
8

Porziņģim 20 punkti, Marejs pagarinājuma izskaņā atnes ''Hawks'' uzvaru

Naktī uz piektdienu otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Kristapa Porziņģa Bostonas ''Celtics'', kas viesos pagarinājumā ar 122:123 piekāpās Atlantas ''Hawks'', kuras rindās par galveno spēles varoni kļuva Dežonte Marejs. Porziņģim 40 minūtēs laukumā 20 punkti un septiņas bumbas zem groziem.
Annija Zvirgzdiņa un LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss 2024. gada 24. martā. Foto: Ritvars Stankevičs

Annija Zvirgzdiņa: "Solvita Pleinica iedegās – Ventspilī jābūt sieviešu komandai!"

"Prieks un lepnums par visām meitenēm! Basketbols viņu sirdīs ir īstajā vietā un līdz galam. Visu sezonu cīnījāmies vienā sastāvā – ar to pašu paņēmām," pēc vēsturiskās uzvaras Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas finālā teica Ventspils kapteine Annija Zvirgzdiņa.
Raimonds Krollis spēlē pret Lihtenšteinu. Foto: LFF
14

Mokas pret pundurvalstīm: ne pirmo, ne pēdējo reizi

Latvijas futbola izlase 26. martā nespēja pieveikt Lihtenšteinas valstsvienību, pārbaudes mačā Kiprā cīnoties neizšķirti 1:1. Neapmierinātība ir ne tikai saprotama, bet pat loģiska - Lihtenšteina tomēr pirms spēles pret Latviju bija praktiski savā zemākajā punktā. Taču plašāks ieskats Eiropas futbola statistikā tomēr liecina, ka neveiksmes pret pundurvalstīm Latvijas līmeņa izlasēm ir regulāra parādība un ka Latvija šajā ziņā nemaz tik ļoti negatīvi neizceļas. Fakts ir tāds, ka Eiropā FIFA ranga 110.-140. vietas īpašnieces spēlēs pret ranga 165.-210. vietas ieguvējām bez uzvaras paliek vidēji 29% spēļu.

#12 "(Bez)maksas sports": sporta primārais mērķis Latvijā

Raidījums “(Bez)maksas sports” - informatīvi analītisku un izglītojošu stāstu un diskusiju raidījums 12 sērijās par mūsdienu lielajiem jautājumiem sportā.12. epizodes tēma: sporta primārais mērķis Latvijā – pašapziņas, patriotisma un valsts atpazīstamības pasaulē veicināšana vai veselīgs dzīvesveids? Vai sporta mērķis ir savā ziņā salīdzināms ar kultūras nozari vai tomēr ar veselības jautājumiem? Kā mērīta sporta atdeve dažādu mērķu sasniegšanai? Vai jebkādi mērījumi par tik plašiem jautājumiem vispār ir iespējami?Studijā: skeletona treneris un brāļu Martina un Tomasa Dukuru tēvs Dainis Dukurs un Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.Sportacentrs.com · #12 "(Bez)maksas sports": sporta primārais mērķis Latvijā
Ričards Bernhards. Foto: Agris Bricis/LHF

"Palīst pretiniekam zem ādas – saldais ēdiens." Bernhards grib atgriezties tronī

Trešdienas vakarā sāksies "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērija, un iepriekšējās divās sezonās izcīnīto titulu aizstāvēs "Zemgale"/LBTU. Jelgavas klubs regulārās sezonas beigās tika pie vērtīga papildinājuma – no Polijas mājās atgriezās Ričards Bernhards. Uzbrucējs sarunā ar portālu Sportacentrs.com stāstīja par sezonas laikā gūto savainojumu, lēmumu atgriezties un pretinieku kacināšanu.
Foto: Zemgale/LBTU

OHL fināls: ''Zemgale'' pēc izlīdzinājuma sērijā, ''Mogo'' - 2-0 vadības

Šodien plkst. 13:00 Jelgavā tiks aizvadīta Optibet hokeja līgas finālsērijas otrā spēle starp ''Zemgale''/LBTU un ''Mogo''/LSPA komandām. Pirmajā ar 3:2 uzvarēja ''Mogo'', sērijā izvirzoties vadībā ar 1-0. Tiešraide kanālā TV6.
Helvijs Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
16

broky un "FaZe" izvelk negaidītu trumpja dūzi un iekļūst "Major" pusfinālā

Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda sasniegusi datorspēles CS2 sezonas svarīgākā turnīra "Major" pusfinālu. Šovakar ceturtdaļfinālā "FaZe" revanšējās "Spirit" par zaudējumu Katovices finālā februārī un uzvarēja ar 2:1, turklāt izšķirošā karte bija "Vertigo", ko līdz šim "FaZe" nemaz nebija spēlējusi.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi piekāpjas brālēniem Grimaltiem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs piekāpās Čīles brālēniem Marko Grimaltam/Estebanam Grimaltam (15:21, 17:21) un ierindojās 25. vietā.
4

Klausītava | Devītnieks: Kauslis no naktskluba, Skudras bļaušana ausī. Renārs Krastenbergs

Bērnības mīļākais ēdiens – makaroni ar sieru un kečupu. 17 stundas autobusā cauri Amerikai. Treneris, pie kura negribējās iet uz halli – atkal vajadzēs klausīties lamāšanu. Komanda, kas padevās. Kauslis, kurš ieradās ar miskastes maisu rokās. Hokeja podkāsts Devītnieks apaļajā izlaidumā ciemos aicināja Latvijas izlases hokejistu, kurš piedalījies Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos – uzbrucējs Renārs Krastenbergs.Paldies par atbalstu Venden, EHR, Balcia apdrošināšana
"Skellefteå" hokejisti. Foto: Skellefteå AIK

Zviedrijas līgas pusfinālā arī Dzierkala "Skellefteå", Batņas "Jukurit" iekrampējas sērijā

Zviedrijas hokeja līgas (SHL) pusfinālu sasniedza "Skellefteå", ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā cīņā izbraukumā ar 2:0 pieveicot "Linköping".
Māris Verpakovskis. Foto: Elvis Žaldaris/RFS
14

Verpakovskis: "Cik no Latvijas izlases ir gājuši cauri akadēmijai ārzemēs? Viens Cigaņiks"

Jaunākajā raidījuma ''eXi'' epizodē pie Jāņa Celmiņa viesojās Latvijas futbola izlases visu laiku rezultatīvākais futbolists un pašreizējais Virslīgas čempiones RFS ģenerāldirektors Māris Verpakovskis, kurš izteica savu viedokli par jauno futbolistu dilemmu – palikt un attīstīties Latvijā vai doties laimes meklējumos ārzemēs.
Jeļena Ribakina. Foto: Jimmie48 / WTA

Ribakina un Kolinsa iekļūst Maiami "WTA 1000" finālā

Floridas metropolē Maiami tuvojas noslēgumam "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Šonakt finālā iekļuva kazahiete Jeļena Ribakina un amerikāniete Daniela Kolinsa.
Foto: RS Photography

Latvijas enduro čempionāta sezonas atklāšanas posms notiks Ķesterciemā

6. aprīlī Tukuma novadā, Ķesterciema "Bušu karjerā" un tā apkārtnē notiks Latvijas čempionāta pirmais posms enduro.
"Barcelona" futboliste Karolīna Hansena uzbrukumā Bergenas "Brann" vārtiem. Foti: Joma Garcia/Zumapress.com/Scanpix

Lielklubi "Barcelona" un PSG dominē un sasniedz Sieviešu ČL pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas titula aizstāvēšanu sekmīgi turpina "Barcelona", kura ceturtdaļfinālā divreiz uzveica Bergenas "Brann".
RVS/LU volejbolistes. Foto: Artūrs Stiebriņš

RVS/LU volejbolistes panāka izšķirošo spēli pusfināla sērijā pret "Jelgavu"

LETA. "Rīgas Volejbola skolas"/"Latvijas Universitātes" (RVS/LU) komanda ceturtdien panāca izšķirošo spēli "Optibet" Latvijas sieviešu volejbola čempionāta pusfināla sērijā pret "Jelgavu".
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
7

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.
Edmons Samners pret Nikolo Melli. Foto: Žalgiris Kaunas BC
3

''Žalgiris'' svarīga uzvara pret Milānu ļauj turpināt sapni par pārspēlēm

ULEB Eirolīgas 32. kārtā svarīgu uzvaru savā laukumā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas ar 87:73 pieveica Milānas ''Olimpia''.
Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto
1

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.

Klausītava | "VEF Rīga" podkāsts ar Edgaru Buļu

Šoreiz VEF Rīga podkāstā sporta menedžeris un basketbola kluba “Rīgas Zeļļi” prezidents Edgars Buļs, kurš pastāstīja par viņa profesionālā basketbolista sapņiem, darbu LBS un izlašu menedžera lomu, idejas rašanos par “Rīgas Zeļļiem” un centās atbildēt, kura īpašāka - Aļona Ostapenko vai Anete Jēkabsone-Žogota.
Oļegs Mihailovs atgriezies "Loko" rindās un tas, jācer, palīdzēs viņam atgriezties tajā līmenī, kādā viņš bija un kādā var braukt.
1

"Loko" nosauc sastāvu pirmajam mačam, Ļebedevam un Gustam - sparings

Daugavpils "Optibet Lokomotīve" spīdveja komanda Bidgoščā aizvadīja kopīgu treniņu ar vietejās komandas "Abramchyk Polonia" motobraucējiem un nosauca sastāvu pirmajam Polijas Nacionālās līgas mačam viesos ar Landshutas "Devils", bet Andžeja Ļebedeva un Franča Gusta komandas aizvadija savstarpēju sparingu jeb pārbaudes maču.
Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Alekss Rodrigess. Foto: AFP/Scanpix

Izjūk beisbola leģendas Rodrigesa mēģinājums iegādāties ''Timberwolves''

Bijušās Augstākās beisbola līgas (MLB) superzvagznes Aleksa Rodrigesa un viņa biznesa partnera Marka Lores mēģinājums iegādāties NBA vienību Minesotas ''Timberwolves'' un tās pašas pilsētas WNBA komandas ''Lynx'' izgāzies.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Sandro Tonali. Foto: AFP/Scanpix
1

Arī Anglijas Futbola asociācija apsūdz diskvalificēto Tonali par likmju izdarīšanu

Anglijas Futbola asociācija (FA) šodien nākusi klajā ar paziņojumu, kurā izvirzījusi apsūdzību Ņūkāslas ''United'' itāļu pussargam Sandro Tonali par likmju izdarīšanu uz futbola mačiem.
Aleksandrs Samoilovs un Mihails Samoilovs. Foto: Pim Waslander / Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi Sakvaremā sāk ar uzvaru un šovakar cīnīsies pret brālēniem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs pārspēja Urugvajas atlētus Hansu Hannibalu/Nikolasu Ljambiasu - 21:16, 21:15. Izšķirošā kvalifikācijas spēle notiks plkst. pēc 22.20 (sāksies krietni vēlāk).
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
29

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.
Roks Jokubaitis un Rolands Šmits. Foto: EPA/Scanpix
2

Lietuviešu saspēlnieks Jokubaitis nākamajā sezonā varētu pastiprināt ''Fenerbahçe''

Turcijas basketbola grands Stambulas ''Fenerbahçe'' gaidāmajā starpsezonā lūkos parakstīt līgumu ar lietuviešu saspēles vadītāju Roku Jokubaiti, ziņo Roks Pakens no ''15min.lt''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes
4

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.
Raimonds Feldmanis. Foto: LBS
3

Feldmanis par Porziņģa, Dāvja, citu izredzēm pret 3x3 OS čempioniem: ''Būtu ļoti grūti''

Raidieraksta ''Bufete'' jaunākajā epizodē viesojās Latvijas 3x3 basketbola izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis. Speciālists raidījumā norādīja, ka Latvijas klasiskā pieci pret pieci basketbola zvaigznēm pirmajās 3x3 basketbola spēlēs bez īpaša treniņprocesa pret Tokijas olimpisko spēļu čempioniem klātos ļoti grūti.
Foto: LFF
5

Sieviešu līgai pirmoreiz savs titulsponsors, LFF masveidību vēlas panākt arī dāmu futbolā

Pirmo reizi Latvijas Futbola federācijas (LFF) vēsturē Sieviešu futbola līgai būs savs titulsponsors, paziņojusi federācija. Turpmākos trīs gadus līgas oficiālais nosaukums būs "LuckyBet" Sieviešu futbola līga. Čempionāta jaunā sezona sāksies jau piektdien un sestdien ar pirmajiem četriem mačiem, no kuriem visi risināsies Rīgā.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pluto visaugstāk no latviešiem Olimpijas tūrē, Lapiņam debija elites līmeņa sacensībās

Vakar Nīderlandē notikušajā "Olympia's Tour" velobrauciena (UCI kat. 2.2) pirmajā posmā Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto iekļuva četrdesmit labāko riteņbraucēju vidū un izcīnīja 38. vietu. Šajās sacensībās debiju pieaugušo konkurencē piedzīvoja Gusts Lapiņš, kurš pārstāv "Voltas Tartu2024 CCN" komandu.
Harri Saintula. Foto: LHF
4

Latvijas sieviešu izlase paziņo galīgo sastāvu IB divīzijas čempionātam Rīgā

Šodien, 28. martā, tika izziņots sastāvs Latvijas nacionālās sieviešu hokeja izlases dalībai pasaules hokeja čempionāta hokejā IB divīzijā sievietēm, kas norisināsies Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Čempionāts startēs no 31.03.2024. līdz 06.04.2024. "Volvo" ledus hallē
Foto: Andris Mačāns.

Spēcīgs sastāvs rogaininga seriāla "Pilsētas leģendas" 5. sezonas atklāšanas posmā 1. aprīlī

Baltijas valstīs lielākais un populārākais rogaininga jeb komandu orientēšanās seriāls “Pilsētas leģendas” piekto sezonu uzsāks ar spēcīgu sastāvu un interesantā datumā, proti, 1. aprīlī, un tā būs neierastā pirmdiena un Svētku diena, jo pirmais aprīlis iekrīt otrajās Lieldienās. Ņemot vērā apvidu, kurā tas notiks, pirmā posma nosaukums ir “Spilves pļavu rogainings”, un tas tiek rīkots sadarbībā ar Rīgas valstspilsētas pašvaldību, kā arī Intervals.lv, Isostar, Garmin, Kokmuiža un “Magnesia” atbalstu.
Einars Fogelis. Foto: F64

LSFP prezidents Fogelis: "Jāpanāk, ka ar mums sarunājas kā ar veselu, vienotu nozari!"

Piedaloties 84 organizācijas biedriem, Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) – sporta nevalstiskā organizācija ar plašāko pārstāvniecību – savā ikgadējā kopsapulcē vakardien atskatījās uz iepriekšējā gada darbības rezultātiem, kā arī apstiprināja 2024. gada budžetu, teikts organizācijas mājaslapā.
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
9

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Ots Tanaks. Foto: Marcin Snopkowski

Tanaks: "Uzvarēt Safari rallijā ir smags uzdevums"

Pēc pirmajiem diviem pasaules rallija čempionāta posmiem Ots Tanaks sezonas kopvērtējumā ieņem piekto vietu, 27 punktus atpaliekot no vadībā esošā komandas biedra Tjerī Noivila. Igauņu pilots cer, ka šonedēļ "Safari Rally Kenya" beidzot izdosies sasniegt labu rezultātu, kas viņa gadījumā nozīmētu uzvaru vai vismaz pjedestālu.
Roberts Prūsis (no labās) un Reinis Ziemelis 2023. gada decembrī. Foto: Dāvis Lejasmeiers

Roberts Prūsis: "Pirmo reizi bija jāaizrāda, ka nedrīkst pūst trompeti"

"Annija Zvirgzdiņa, Samanta Veidemane un Kristīne Hodžijeva – savā brīvajā laikā, bez atalgojuma, tikai ar savu entuziasmu palīdz jaunākās meitenes ievirzīt basketbolā. Bez viņām mēs to neizdarītu," Ventspils sporta skola "Spars" sieviešu komandas galvenais treneris Roberts Prūsis pateicās spēlētājām pēc vēsturiskās uzvaras Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrajā divīzijā.
Luiss Ruvjaless un Dženija Ermoso. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
5

Spānijas prokuratūra federāciju vadījušajam Ruvjalesam prasa 2,5 gadu cietumsodu

Bijušajam Spānijas Karaliskās futbola federācijas prezidentam Luisam Ruvjalesam izvirzītas divas apsūdzības, kā arī pieprasīts kopsummā divarpus gadu cietumsods, kas piespriešanas gadījumā gan varētu tikt izciests nosacīti.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Jānis Ikaunieks. Foto: LFF
11

J. Ikaunieks: "Vēl 3-4 gadus varu spēlēt augstā līmenī un labprāt atgrieztos ārzemēs"

Braucot uz atlases cikla pirmo spēli, Latvijas izlases futbolisti allaž tic, ka var cīnīties par augstākajām vietām, intervijā žurnāla "Sporta Avīze" marta numurā pastāstīja viens no Latvijas valstsvienības rezultatīvākajiem spēlētājiem Jānis Ikaunieks, kuram februārī apritēja 29 gadi.
Olivjē Žirū. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Milānas izcilnieks Žirū grasās iet Lorisa pēdās un tuvojas pārejai uz MLS

Francijas futbola izlases uzbrucējs Olivjē Žirū, kurš vasarā kļūs par brīvo aģentu, ir panācis principiālu vienošanos ar MLS klubu "Los Angeles", vēstī žurnālists Fabricio Romāno.
Emīls Veckaktiņš. Foto: AP/Scanpix
2

U20 izlases uzbrucējs Veckaktiņš maina klubu un paraksta līgumu Šveices augstākajā līgā

Šveices augstākās hokeja līgas klubs "Ajoie", kā trenera asistents ir Latvijas izlasē strādājošais soms Peteri Nummelins, pavēstījis par līguma parakstīšanu uz 1+1 sezonu ar 19 gadus veco latviešu uzbrucēju Emīlu Veckaktiņu, kuram ir vietējā spēlētāja licence.
Foto: Rallycross.lv

Jau pēc mēneša startēs Latvijas autokrosa, folkreisa un rallijkrosa sezona

Vasaras autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sezona Latvijā sāksies tieši pēc mēneša: 28. aprīlī Smiltenē startēs Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kauss, kam sekos pirmie posmi arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa un Latvijas autokrosa čempionātā. Tikai mēnesis!
Andžejs Ļebedevs sekmīgi aizvadīja pirmo pārbaudes maču pirms jaunās sezonas.

Andžejam Ļebedevam 7 punkti, šovakar - pret bijušo komandu un Franci Gustu

Pirmo pārbaudes maču pirms jaunās spīdveja sezonas aizvadīja Andžejs Ļebedevs un viņa jaunā komanda Lešno "FOGO Unia" - titulētākais Polijas spīdveja klubs viesos ar 44:45 zaudēja Gožuvas "Stal" komandai. Abas komandas deva daudz iespēju braukt rezervistiem un junioriem.
Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.
Rolands Šulcs (#10). Foto: Aleksander Lustix
1

"Gulbene" un "Jelgava" uzvar pirmajos pusfinālos, "Madona" iekļūst RBL finālā

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā trešdienas vakarā tika aizvadītas pirmās pusfināla kārtas spēles. "Gulbenes Buki" ar desmit punktu pārsvaru (87:77) pieveica salaspiliešus, bet "Jelgava" ar 86:77 pieveica "VEF Rīga" fārmklubu "Rīgas Stradiņa Universitāti". Savukārt "Aizdevums.lv" Reģionālajā līgā par pirmajiem finālistiem kļuva "Madonas" basketbolisti.
Dāvis Bertāns noskatās, kā divus punktus gūst Aleksejs Pokuševskis. Foto. AP. Scanpix
35

Bertāns iemet piecus punktus, "Hornets" pārtrauc piecu zaudējumu sēriju

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) piecu zaudējumu sēriju pārtraukusi Šārlotas "Hornets" komanda, kas savā laukumā ar 118:111 pārspēja Austrumu konferences šī brīža ceturto labāko komandu Klīvlendas "Cavaliers". Dāvis Bertāns nospēlēja nepilnas 23 minūtes, kuru laikā atzīmējās ar pieciem gūtajiem punktiem.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Daniela Kolinsa. Foto: Jimmie48 / WTA

Karjeras pēdējā mājas turnīrā Kolinsa sasniedz Maiami pusfinālu

Floridas metropolē Maiami tuvojas noslēgumam "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Šonakt noslēdzās 1/4 fināli, tostarp amerikāniete Daniela Kolinsa pārspēja francūzieti Karolīnu Garsiju, bet kazahiete Jeļena Ribakina apspēlēja grieķieti Mariju Sakari.
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.
Artis Ate. Foto: Gintaras Šiuparys/Pasvalio Pieno žvaigždės
1

Ate savāc septiņas atlēkušās bumbas zaudējumā Lietuvas līgas spēlē

Lietuvas Basketbola līgā (LKL) desmito zaudējumu šogad aizvadītajās desmit spēlēs piedzīvoja Arta Ates pārstāvētā Pasvales "Pieno žvaigždės", izbraukumā Telšos ar 73:79 atzīstot jaunpienācējas "M Basket-Delamonde" pārākumu.