Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Kēls: "Otrajā setā uzbrukām ar 60% efektivitāti, taču arī ar to bija par maz"

Rolands Eliņš

Kēls: "Otrajā setā uzbrukām ar 60% efektivitāti, taču arī ar to bija par maz"
Āvo Kēls. Foto: LVF

Pēc Latvijas volejbolistu pirmdienas mača ar grupas favorīti Spāniju Latvijas rezultatīvākais spēlētājs Hermans Egleskalns minēja nepadošanos un cīnīšanos līdz galam, kā arī iekrišanu ar planējošajām servēm. Savukārt vienības galvenais treneris Avo Kēls ar LVF starpniecību akcentēja izcilo uzbrukumu otrajā setā un spēju piecelties pēc pirmā seta, kā arī uzteica rītdienas pretiniekus Kipru.

“Labi bija tas, ka nepadevāmies, ka bija enerģija un tomēr spēlējām, kad varbūt arī kas neizdevās. Nenokārām galvas, bet turpinājām spēlēt,” teica mača rezultatīvākais spēlētājs Hermans Egleskalns. “Labi bija arī tas, ka vismaz vienu setu paņēmām. Vēl labāk būtu divi, taču ir vēl arī otrais riņķis. Varbūt otrajā spēlē būs vieglāk. Izanalizēsim šodienas spēli, un, iespējams, būsim gatavāki.”

“Pretinieki ļoti labi nospēlēja aizsardzībā,” lūgts raksturot spāņus, saka Latvijas izlases diagonālais uzbrucējs. “Mums savukārt tā kā vakar -nepadevās serve. Otrajā setā mazliet iekritām uz “planieri”, pretinieki saprata, ka ar planējošajām servēm var servēt un mums to uzņemšana nemaz tik labi nepadodas. “Sausajā” nezaudējām, cīnījāmies, un tas bija labi. Par cīņassparu “džekiem” neko nevaru pārmest.”

“Pirmajā setā starpība bija trīs punkti. Varbūt nedaudz labāk spāņi nospēlēja aizsardzībā,” spēles iznākumu pa setiem skaidroja Latvijas izlases galvenais treneris Avo Kēls. “Varbūt izšķīra rutīna un individuālā meistarība arī. Ja paskatāmies pēdējos četrus – piecus gadus, lielākā daļa pretinieku pie tāda ranga spēlēm ir pieradusi.”

“Otro setu zaudējām, kaut gan paši spēlējām labāk. Setā uzbrukām ar 60% efektivitāti, kas mēdz būt reti, bet šoreiz ar to nepietika, jo pretiniekiem tā bija vēl augstāka – 70%! Mēs spēlējām labāk, bet to pašu darīja arī pretinieks. Ja būtu nedaudz labāka servju uzņemšana vai aizsardzība, būtu ieguvuši vēl divus punktiņus, un jau būtu 23:23,” uz paradoksiem norāda treneris.

“Trešajā setā mums bija ļoti laba serve, arī uzbrukums. Servēs mēs stipri riskējām, un tas attaisnojās. Ceturtajā setā arī riskējām ar servēm, taču tās nesanāca,” uz izšķirošo faktoru trešā seta uzvarā norāda Kēls. “Jāsaka, ka spāņi tomēr ļoti labi spēlēja. Visu izšķīra nianses.”

“Manuprāt, labākais bija tas, ka izdevās izrauties no pirmā seta, kad reizēm sāka likties, ka mēs neticam, ka varam uzvarēt, jo pretī ir rangā spēcīga komanda. Sākām ieķerties rezultātā, un sāka izdoties,” uz pārmaiņām spēlē norāda treneris.

Rīt notiks pēdējā pirmā riņķa spēle pret mājiniekiem kipriešiem.

“Domāju pirms turnīra, ka Kipra droši vien nevar būt bīstama, taču vakar mačā pret Spāniju redzējām, ka viņiem ir seši – septiņi labi spēlētāji, ļoti nekaunīgs un kvalitatīvs, kaut arī augumā mazs cēlājs, divi fiziski ļoti spēcīgi otrā tempa spēlētāji, kuri labi lec un kuriem ir laba un ātra roka. Ja šajā komandā vēl būtu arī labas kvalitātes diagonālais spēlētājs, taču arī bez tā kiprieši divus setus kā līdzīgs ar līdzīgu cīnījās ar Spāniju. Trešajā un ceturtajā setā gan viņiem bija daudz kļūdu. Tomēr viņi var mums traucēt ļoti ievērojami,” piesardzīgs pirms otrdienas spēles ir Kēls. “Tagad savā starpā spēlēs Kipra un Moldova, un es šobrīd nevaru pateikt, ar kuru komandu no tām mēs par kuru vietu cīnīsimies.”

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija