Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vanags spēlēs Čehijā, cīnisies par kluba goda atjaunošanu

Vanags spēlēs Čehijā, cīnisies par kluba goda atjaunošanu
Pavasarī Latvijas izlases rindās
Foto: www.cev.lu

Šo sezonu Čehijā aizvadīs Latvijas izlases volejbolists Toms Vanags, kuram jāsekmē "SK Volejbal Usti nad Labem" kluba atgriešanās izslēgšanas spēlēs.

Jau otro nedēļu savā jaunajā klubā SK Volejbal Usti nad Labem trenējas Latvijas izlases otrā tempa uzbrucējsToms Vanags, kurš iepriekšējo sezonu aizvadīja Igaunijā, BIGBANK Tartu vienības rindās.

„Pamazām sāku iejusties,” pirmos iespaidus Čehijā komentē Toms. „Domāju, ka šeit ir spēcīgāks čempionāts nekā Latvijas, Igaunijas un Somijas līgās, kur esmu spēlējis līdz šim. Tas arī bija galvenais iemesls, kāpēc izvēlējos Čehiju – jauns izaicinājums augstākas klases čempionātā.”

Ūsti pie Labas atrodas apmēram 50 kilometrus no robežas ar Vāciju un ar nedaudz vairāk nekā 90 tūkstošiem iedzīvotāju ir septītā lielākā Čehijas pilsēta. Latvijas volejbolistam viss ir rokas stiepiena attālumā, arī laba jauna sporta zāle. Kopā ar vēl vienu otrā tempa uzbrucēju kanādieti Vanags šobrīd ir vienīgais ārzemnieks komandā. Iespējams, ka viņiem pievienosies vēl kāds vidējais bloķētājs. Par to vēl tiek domāts, taču pārējie ir vietējie spēlētāji, kas iepriekš spēlējuši labos klubos.

„Komanda ir veidota no jauna, jo iepriekšējā sezonā klubs neiekļuva izslēgšanas spēlēs. Protams, komandas vadību tas neapmierināja, un no iepriekšējā sastāva ir atlikuši, ja nemaldos, divi spēlētāji,” fonu komandas mērķiem iezīmē Vanags. „Šobrīd treniņos un spēlēs liekas, ka būs labi. Pirmkārt, no mums prasa iekļūšanu izslēgšanas spēlēs – labāko astotniekā 12 komandu konkurencē. Klubs ir aizvadījis kādas četras – piecas pārbaudes spēles, bet es esmu piedalījies divās. Pirmā notika nākamajā dienā pēc manas ierašanās, bet otrā – vakar (29. augustā). Abās uzvarējām ar 3:1 Rīt dosimies uz turnīru pie kāda no Čehijas klubiem, kurā piedalīsies piecas komandas. Aizvadīsim pa divām spēlēm dienā.”

Klubu Tomam palīdzēja atrast nolīgtais aģents. „Treneris ir labs. Viņš gan treniņus vada čehu valodā, bet vai nu pats pēc tam, vai puiši man izstāsta, kas ir jādara. Visi komandā vairāk vai mazāk runā angliski, bet pilsētas iedzīvotāji droši vien labāk pieprot vācu valodu.

Komanda ir labi nokomplektēta. Ir pat divi libero spēlētāji, ir labs cēlājs un diagonāle, bet viens no pirmajiem tempiem ir paspēlējis kādās Čehijas izlasēs. Turklāt arī aiz mums, diviem ārzemniekiem, ir divi pietiekami labi otrā tempa spēlētāji. Ir gan iespējas nomainīt, gan konkurence, kas palīdz izaugsmei.”

Pāreju uz gremdservi Tomam varētu sekmēt bumbas maiņa, jo Čehijā tiek spēlēts ar vietējā ražojuma Gala bumbām, kas ir nedaudz mazākas un smagākas par ierastajām Mikasa, līdz ar to – mazāk noderīgas Toma iemīļotajai planējošajai servei.

Čehijas čempionāts Tomam sāksies 30. septembrī, kad izbraukumā būs jāspēlē pret pašreizējiem vicečempioniem no Kladno.