Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Par NVL2 čempioni kļūst Kuldīgas NSS, sensācija NVL1

Par NVL2 čempioni kļūst Kuldīgas NSS, sensācija NVL1
Čempionu prieki
Foto: Kuldīgas NSS

Par Nacionālās volejbola līgas 2 uzvarētājiem kļuvuši Kuldīgas novada Sporta skolas volejbolisti, kas šodien piecos setos izbraukumā pieveica MSĢ/Jaunsardzi, sērijā uzvarot ar 2-1. Nacionālajā volejbola līgā 1 pusfinālā viesos SK RTU pieveica VK "Ventspils", bet Vecumnieki savā laukumā tika galā ar Aizputes volejbolistiem.

Nacionālajā volejbola līgā 1 kārtējo uzvaru šosezon izcīnījuši Vecumnieku volejbolisti, kas pusfināla pirmajā spēlē savā laukumā ar 3:0 (23, 15, 22) vēl par solīti tuvāk pavirzījās čempionu titulam, apspēlējot Aizputi. Andrim Zadovskim uzvarā 14 punkti, Armandam Grudulim – 10 (3 bloki) un Rolandam Plēsniekam – 9 punkti. Viesu rindās Mārtiņam Grundmanim 10 punkti.

Ar nosacītu pārsteigumu beidzās otra pusfinālspēle, kurā pašreizējie čempioni no VK „Ventspils” savā laukumā pēc diviem uzvarētiem pirmajiem setiem ar 2:3 (21, 18, -27, -24, -12) piekāpās SK RTU un nokļuva aizas malā.

Studentiem 17 punktus guva Pēteris Lanka, 16 (4 bloki) – Ģirts Glāzers, 15 – Oļegs Holodņuks un 10 – Daniēls Nātriņš. Mājiniekiem nelīdzēja arī 20 Kristapa Šeptes, 14 (6 bloki) Askolda Jāvalda, 13 Edgara Rutka, 12 Reiņa Grīnberga (3 „eisi”, 6 bloki) un Matīsa Kaņepa punkti.

Otrās spēles sērijā līdz divām uzvarām 6. aprīlī Rīgā un Aizputē.

Par Nacionālās volejbola līgas 2 šīs sezonas uzvarētājiem kļuvuši Kuldīgas novada Sporta skolas volejbolisti, kuri trešajā mačā Murjāņos ar 3:2 (-19, 19, 22, -18, 13) pieveica MSĢ/Jaunsardzi, kam jāsamierinās ar sudraba medaļām. Visās trijās sērijas spēlēs uzvarēja viesi, kas beigās deva 2-1 pārsvaru sērijā kuldīdzniekiem. Finālā klāt bija un tā dalībniekus apbalvoja arī Latvijas Volejbola federācijas valdes loceklis Toms Reiziņš.

„Šodienas spēle mums norisinājās labvēlīgi,” par mača gaitu stāsta Kuldīgas NSS kluba trenera palīgs Dāvis Andersons. „Bija atsevišķas kļūdas, taču arī pretinieki kļūdījās. Salīdzinot ar spēli Kuldīgā, bija labi. Spēles plāns bija – labāk nospēlēt aizsardzībā. Kuldīgā it bieži aizsardzībā bumbas krita mūsu laukumā, bet šodien turējās gaisā.

Runājot par visu sēriju, otro spēli zaudējām, jo to aizvadījām nākamajā dienā pēc pirmās. Pretinieki vairāk trenējas, ir atlētiskāki, bet mums svētdien piezagās nogurums.”

„Pats galvenais šosezon pamatturnīrā bija iekļūt izslēgšanas spēlēs,” joko treneris, jo play-off iekļuva visas sešas līgas komandas. „Sezonas mērķis bija – pārvarēt izslēgšanas spēļu turnīra pirmo kārtu, bet sanāca labāk. Dāvis Andersons, Kaspars Gertners...” lūgts izcelt kādu no spēlētājiem, šķelmīgi ar treneriem sāk Dāvis. „Toms Prokofjevs, kuram sezonas sākumā tika operēts plecs un par kuru nebija skaidrības, vai viņš varēs spēlēt, Mārtiņš Gecs, kurš tika atzīts par līgas labāko spēlētāju februārī... Visa komanda nospēlēja labi, jāsauc būtu visi.”

Atgādināsim, ka bronzu NVL2 izcīnīja Jelgavas NSC puiši.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija