Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

"Jēkabpils lūši" piecu setu cīņā atspēlējas pret Kēla komandu

"Jēkabpils lūši" piecu setu cīņā atspēlējas pret Kēla komandu
Avo Kēls. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

"Credit24" meistarlīga šodien otro panākumu divās dienās izcīnīja DU, RTU/"Robežsardze" un "Jēkabpils lūši", izvirzoties turnīra tabulas augšdaļā.

„Credit24” meistarlīgas sezona Latvijas klubiem sākusies negaidīti labi. Šodien trīs Latvijas komandas sezonu turpināja ar otro uzvaru divās spēlēs.

Vislielākais pārsteigums ir Daugavpils Universitātes divas uzvaras. Teicami sezonu sākuši ar uzvaru vakar pār Pērnavas klubu, daugavpilieši uzvaru sēriju turpināja ar limbažnieku pieveikšanu šodien, taču panākums rokās nedevās viegli. Savā laukumā DU pieveica OC “Limbaži”/MSĢ ar 3:0 (23, 21, 28). Mājiniekiem tikai Mārcis Jirgensons guva vairāk par 10 punktiem (11), bet vēl pieci spēlētāji guva no 6 līdz 9 punktiem. Viesiem Aleksandrs Nasonovs sakrāja 20, bet Roberts Kļaviņš un Kristaps Šmits – pa 10 punktiem.

Daugavpiliešiem līgas līderpozīcijās pievienojās RTU/”Robežsardze”, kas šodien viesos ar 3:0 (22, 23, 23) pieveica jauno un talantīgo “Selver Tallinn” komandu. Tāpat kā dienu iepriekš galvenie punktu guvēji bija Aleksandrs Avdejevs ar 17 un Gatis Garklāvs ar 15 punktiem. Armandam Āboliņam – 11 punkti. Mājiniekiem Olivers Oravs guva 13 un Timo Lihmuss – 12 punktus.

Otro uzvaru savā laukumā svinēja arī Latvijas čempioni „Jēkabpils lūši”, kas ar 3:2 (-17, 17, -21, 23, 8) spēja atspēlēties pret Avo Kēla vadīto ”Parnu” VK, ieņemot 3. vietu turnīra tabulā. Panākumu ar 17 gūtajiem punktiem sekmēja Rihards Puķītis un Jānis Medenis, Vladislavs Blumbergs pievienoja 13, bet Ēriks Voroņko – 10 punktus. Viesu rindās Nevess Atu Šizoba Eduardu guva 26 punktus, taču ar to nepietika uzvarai. 16 punkti Iļjas Kovaļova kontā, Atvaram Ozoliņam 9, bet Tomam Švanam – 7 punkti.

Negaidītu zaudējumu viesos piedzīvoja līgas čempioni „Saaremaa” VK, kas viesos ar 1:3 (19, -16, -15, -25) atzina „Bigbank Tartu” pārākumu. Artis Caics spēli sāka čempionu pamatsastāvā un guva 5 punktus.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija


Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
5

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.