Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Tiek dots starts Baltijas volejbola līgai. Būs interesanti?

Jānis Celmiņš

Tiek dots starts Baltijas volejbola līgai. Būs interesanti?
Ingars Ivanovs pārcēlies uz Somiju
Foto: Renārs Buivids

Ar septiņām cīņām Latvijas, Igaunijas un Lietuvas volejbola laukumos šodien startēs jaunā Baltijas volejbola līgas sezona. Latviju līgā šosezon pārstāvēs piecas komandas, bet mūsu ziemeļu un dienvidu kaimiņus attiecīgi septiņas un divas. Latvijā šodien paredzēts izspēlēt divas spēles – Rīgā un Jelgavā.

Jau vēstīts, ka Latviju līgā šogad pārstāvēs par vienu komandu mazāk, nekā aizvadītajā sezonā. Starpsezonā savu pastāvēšanu beigusi “Poliurs/Ozolnieku” komanda, un Baltijas līgā turpmāk nestartēs arī “ASK Kuldīga”. Labā ziņa – klāt nākusi “OC Limbaži / MSĢ” komanda, kas aizvadītajā sezonā izcīnīja sudraba godalgas Nacionālās līgas 1.divīzijā. Komandu vadīt turpinās bijušais Latvijas izlases spēlētājs, šobrīd Murjāņu Sporta ģimnāzijas treneris Lauris Iecelnieks.

Vislabāk uz papīra pirms sezonas starta izskatās “Jēkabpils lūši”, kuri pēc Armanda Āboliņa un Ērika Voroņko pievienošanās izskatās, ka būs Latvijas nopietnākais spēks Baltijas līgā. Nedaudz šaubīga, iespējams, izskatās pirmā tempa uzbrucēju pozīcija, taču papildu pieteikumu beigu termiņš vēl aiz kalniem… Jēkabpils komanda iepriekšējās sezonās Baltijas līgā ļoti veiksmīgi sākuši, taču uz sezonas beigām vienmēr nedaudz nosēdusies. Jācer, ka komandas galvenais treneris Mārcis Obrumans būs izdarījis pareizos secinājumus, lai līdzīgas kļūdas neatkārtotos.

Sezonas startā jēkabpiliešiem divi nopietni pārbaudījumi. Šodien Rīgā jācīnās ar Latvijas čempioni “RTU/Robežsardzi”, bet svētdien viesos jāsamēro spēki ar “Biolars/Jelgava” volejbolistiem. Rīdziniekiem izteiktu robu sastāvā nav. Ingaru Ivanovu (tagad spēlēs Somijā) aizstāt mēģinās “rudā lapsa” Uģis Puķītis, bet cēlāja pozīciju papildinājis Raimonds Liniņš. Noteikti noderīgs būs Andis Cimoška, kurš komandai pievienojies no pajukušās Ozolnieku nometnes.

Arī jelgavnieki ieguvuši vairākas jaunas sejas. Uz komandas soliņa vientuļi turpmāk njutīsies Jurijs Deveikus, kuram šosezon asistēs Guntis Atars (iepriekš trenēja Ozolnieku komandu), bet no “Biolars/Jelgava” krekla sviedrus pēc spēlēm nu griezīs arī trīs bijušie “ozīši” Uģis Dombrivskis (libero), Aivis Āboliņš (2. temps) un Andris Zadovskis (1.temps). Uz papīra arī jelgavnieku sastāvs neizskatās slikti.

Vienu spēlētāju no Ozolniekiem pārvilinājuši arī daugavpilieši. Viņiem izdevies tikt pie pieredzējušā 1. tempa un joprojām viena no visas līgas labākajiem bloķētājiem Raimonda Vilmaņa. Vai vien ar jaunajiem cīņai par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs pietiks Laurim Iecelniekam un viņa “OC Limbaži/MSĢ”, maz ticams, taču šai komandai izcīnītās vietas šosezon vēl noteikti nebūs prioritāte. Galvenais uzdevums pavisam cits – jākrāj pieredze pieaugušo konkurencē.
Par sestdienas centrālo spēli noteikti var uzskatīt spēli Rīgas 49. vidusskolā, kur šķēpus krustos Latvijas čempionvienība “RTU/Robežsardze” un “Jēkabpils Lūši”. Mača sākums plkst. 17:00. Savstarpējo spēli šodien aizvadīs vēl divas Latvijas komandas - "Biolars/Jelgava" mērīsies ar DU, bet debijā līgā "OC Limbaži/MSĢ" Igaunijā tiksies ar trešo spēcīgāko līgas komandu "Bigbank Tartu".

Svētdienas centrālā spēle norisināsies Jelgavā, un tiešraidē tā tiks demonstrēta arī Sportacentrs.com TV tiešraidē. Lūši no Jēkabpils “Biolars” ķīmisko izstrādājumu smaku sāks ostīt ap plkst. 16:00 Zemgales Olimpiskajā centrā.

Izspēles sistēma Baltijas līgā šogad nemainīga: pamatturnīrā komandas izspēlēs divu apļu turnīru, pēc kura astoņas labākās turpinās cīņu izslēgšanas spēlēs, cīnoties par vietu “Final 4” turnīrā. 1/4 finālu uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā.

Diezgan droši prognzējams, ka cīņā par medaļām gan Latvijas komandām, visticamāk, iesaistīties neizdosies. Vai mūs sagaida nteresanta sezona? Dzīvosim, redzēsim!

Nedēļas nogales spēļu kalendārs (Latvijas komandas):

30. septembris

LaiksVietaSpēle
18:00TU SHBigbank TartuOC Limbaži/MSĢ
17:00Rīgas 49. vskRTU/RobežsardzeJēkabpils lūši
18:00Zemgales OCBiolars/JelgavaDU

1. oktobris

LaiksVietaSpēle
18:00Rakvere SHRakvere VKOC Limbaži/MSĢ
15:00Rīgas 49. vskRTU/RobežsardzeDU
16:00Zemgales OCBiolars/JelgavaJēkabpils lūši