Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Startē Latvijas čempionāta pusfināli: "Lāse" pret "Biolars", "DU" pret "Poliurs"

Startē Latvijas čempionāta pusfināli: "Lāse" pret "Biolars", "DU" pret "Poliurs"
Vitālijs Cinne centīsies diriģēt savu komandu - DU
Foto: Sportacentrs.com

Šovakar Rīgā un Ozolniekos tiks aizvadītas pirmās „Schenker” Latvijas čempionāta pusfināla sēriju spēles. Vienā no pusfināliem spēkus samēros „Lāse-R / Rīga” un „Biolars” volejbolisti, otrā – „Poliurs / Ozolnieki”. Finālā iekļūs komandas, kuras uzvarēs sērijās līdz divām uzvarām.

Daugavpils var izšaut vienā spēlē, bet vai uzvarēt sērijā?

Vienā no pusfināliem spēkus samēros „Poliurs / Ozolnieki” un „Daugavpils Universitātes” komandas. Ozolnieku komanda šogad jau izcīnījusi Latvijas kausu, „Schenker” līgas bronzas godalgas un noteikti centīsies tikt arī pie Latvijas čempionāta zelta godalgām. Lai to izdarītu „ozīšiem” vispirms pusfinālā jātiek galā ar daugavpiliešiem, kuri šosezon pirmo reizi komandas pastāvēšanas vēsturē iekļuva „Schenker” līgas astoņu labāko komandu skaitā.

„Ļoti gribētos spēlēt finālā,” pēc pirmās ceturtdaļfināla spēles pret „MSĢ / Sēja” komandu sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda „DU” treneris Edgars Savickis, tādejādi arī publiski paziņojot komandas mērķi Latvijas kausa izcīņas pusfinālā. Komandu pametis tās stabilais libero Igors Maksimovs, tādejādi daugavpiliešiem šobrīd jālāpās kā var. Šosezon Daugavpils komanda „Poliurs” vienību reizi ir apspēlējuši. „Oži” toreiz gan spēlēja bez sasirgušā Valērija Lomakina un Turcijā pludmales volejbolu spēlējošā Mārtiņa Pļaviņa, kurš dzimtenē atgriezās vakar un gandrīz pa taisno no lidostas devās uz Ozolniekiem, lai piedalītos komandas treniņā. Redzēsim cik gatavs zāles volejbolam šobrīd ir Mārtiņš, taču paredzams, ka tik pieredzējušam un tehniskam spēlētājam pārorientēties no smiltīm uz zāles volejbolu nevajadzētu sagādāt pārāk lielas problēmas. „DU” pluss ir pieredzējušā cēlāja Andra Krūmiņa saikne ar komanda diagonāli Edgaru Toču un pusīti Vitāliju Cinni. Tieši no šiem vīriem būs atkarīgs cik nopietni Daugavpils spēs pacīnīties ar „Schenker” līgas bronzas godalgu ieguvējiem. Labs palīgs augstāk minētajiem varētu būt arī Ēriks Voroņko, taču viņa izmantošana būs atkarīga no servju uzņemšanu. Ar to gan Daugavpils „studentiem” pēdējā laikā ir problēmas. Par pāra neapšaubāmiem favorītiem jāuzskata Ozolnieku volejbolisti, kuri visas sezonas garumā demonstrējuši stabilāku sniegumu.

Šosezon komandas spēkus samērojušas divas reizes un abās pārāks bijis Ozolnieku klubs. Daugavpils var izšaut vienā spēlē, bet vai uzvarēt sērijā? Diez vai… Pirmais sērijas mačs jau šovakar Ozolnieku Sporta namā pulksten 19.30.

Deveikus pret Vildi, „Biolars” pret „Lāsi” – kurš, kuru?

Otrajā no pusfināliem cīnīsies „Lāse-R / Rīga” un „Biolars” komandas. Ne viena, ne otra komandai sezona nevar nosaukt par veiksmīgu un nu reabilitēties tās var Latvijas čempionātā. Vēl otrdien pēc „Biolars” komandas treniņa, sarunā ar portālu Sportacentrs.com jelgavnieku treneris Jurijs Deveikus sūkstījās par problēmām komandā – darba dēļ treniņā nepiedalījās Vjačeslavs Grimailovs un treneris neprata teikt, kurš vadīs komandas spēli ceturtdien (paredzams gan, ka tomēr Vjačeslavs). Pārējie spēlētāji ir gatavi, taču neregulārie treniņi liekot par sevi manīt un Deveikus sevis vadīto komandu par favorīti pirms pusfināla sērija neuzskata. Problēmas ir arī „Lāsei”, šovakar, visticamāk, nespēlēs Artjoms Andiļevko, kurš bijis apslimis un šobrīd vēl neesot gatavs spēlēt.

Arī „Lāses” un „Biolars” komandas šosezon savā starpā spēlējušas divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Pirmā spēle šajā sērijā šovakar pulksten 20.30 Sporta namā „Daugava”. Šo maču tiešraidē varēsit noskatīties portāla Sportacentrs.com tiešraidē - 20:30 LČ 1/2fināls: "Lāse/R-Rīga" - "Biolars"

Pusfināla sēriju kalendārs:

DatumsLaiksKomandasSpēles norises vieta
31.0320.30Lāse-R/Rīga - VK BiolarsDaugavas SN
31.0319.00Poliurs/Ozolnieki – DUOzolnieku SN
02.0416.00VK Biolars - Lāse-R/RīgaZemgales OC
02.0417.00DU - Poliurs/OzolniekiDaugavpils BJSS
03.0417.00Lāse-R/Rīga - VK BiolarsDaugavas SN
03.0416.00Poliurs/Ozolnieki – DUOzolnieku SN

Trešās spēles – ja nepieciešams!


, 2011-03-31 13:04, pirms 13 gadiem
DU ceļ Krūms? Ja tā, tad točna gribu redzēt ko viņš var. Agrāk tik ātri pārvietojās pa laukumu un iemānīt arī varēja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-03-31 18:11, pirms 13 gadiem
Protams ka Krūmiņš! Starp citu viņš labi spēlē! Nu parasti kad pieņem visas serves!
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.