Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"RTU/Robežsardze" pārceļas uz Jūrmalu un gatavojas sākt sezonu

Jānis Celmiņš

"RTU/Robežsardze" pārceļas uz Jūrmalu un gatavojas sākt sezonu
Raimonds Vilde. Foto: Latvijas Volejbola Izlase

Ar vairākiem būtiskiem jauninājumiem komandas organizācijā šajā nedēļas nogalē volejbola komanda “RTU Robežsardze / Jūrmala” sāk startu “Credit24” meistarlīgā. Lai gan sākotnēji pirmā spēle bija paredzēta jau 26. septembrī pret Sāremā volejbola klubu, tomēr Covid-19 mainīja šos plānus. Sestdien, plkst.15.00 “RTU Robežsardze / Jūrmala” mērosies spēkiem ar “Jēkabpils Lūšiem”.

Kā jau volejbola fani ir pamanījuši, komandas nosaukums šosezon ir kļuvis garāks, tam klāt nācis arī Jūrmalas vārds, jo tieši šajā pilsētā nu komanda ir radusi savas mājas – Jūrmalas valsts ģimnāzijas Raiņa ielā 55 zālē. Nemainīgi stabili atbalstītāji komandai saglabājas Rīgas Tehniskā universitāte un Robežsardze.

Runas par komandas sastāva veidošanu sākās jau šī gada februārī, kad komandas vadībai radās vēlme Vidzemē izveidot spēcīgu volejbola klubu, kurā lielākā daļa sportistu būtu profesionāļi. Savas korekcijas plānošanā ieviesa Covid-19 pandēmija, taču kopējie mērķi palika nemainīgi – spert nozīmīgu soli uz priekšu kā profesionālai organizācijai, liekot pamatus ilgtspējīgai un profesionālai komandai. Līdz ar to loģisks lēmums bija divu klubu – “RTU Robežsardze” un “OC Limbaži/MSĢ” – apvienošana. Tā radās klubs, kurā katram spēlētājam sevi jāpierāda, jācīnās par vietu pamatsastāvā.

Komandas galvenā trenera amatu turpina ieņemt Raimonds Vilde, kurš vairākkārt pierādījis savas darba spējas un uzticību volejbolam. “Man ir liels prieks strādāt ar komandu, kurā nav izteikta pamatsastāva un cīņa par vietu komandā notiek jau treniņos. Katra trenera lielākais prieks ir iespēja strādāt ar motivētiem sportistiem, tā trenera ambīcijas aug reizē ar sportistiem un otrādi. Ļoti ceru, ka rezultāti mums visiem sniegs vēl lielāku gandarījumu,” saka treneris. R.Vildem talkā nācis arī uzticamais Klāvs Zaļkalns, kurš komandā atgriezies pēc vairāk nekā 10 gadu jebkura komanda ir tikai ieguvēja ar šādu treneri.

Komandai palīgā šogad nākuši arī Arnis Tunte un Rūta Voitkāne, kuri atbalstīs ar savām organizatoru prasmēm. A.Tunte allaž izcēlies ar patriotismu, tāpēc uzskata šo par lielisku iespēju stiprināt mūsu valsts tēlu citu valstu spēlētāju acīs: “Manuprāt, ir aplami, ka daudzi labākie Latvijas volejbolisti izvēlas spēlēt ārpus mūsu valsts uz tādiem pat noteikumiem, ko spējam piedāvāt paši. Ceram ar laiku izveidot klubu, kā starta platformu, arī pašmāju spēlētajiem uz volejbola lielvalstīm”

Komandas sportistu sastāvs ir plašs un daudzpusīgs, tajā vietējos spēlētājus papildina arī volejbolisti no Ukrainas un Argentīnas. Pilnajā komandas sastāvā ir: Ingars Ivanovs, Mareks Maksimovs, Kārlis Uģis Ābelītis, Roberts Kļaviņš, Vitālijs Šutkovs (Ukraina), Aivis Āboliņš, Vladimirs Visockis, Matīss Gabdulļins, Gatis Garklāvs, Patriks Pinka, Nikolass Asiels Matcs (Argentīna), Jēkabs Dzenis, Edgars Šimanskis, Renārs Pauls Jansons, Aleksandrs Avdejevs.

Lai arī komandas šīs sezonas kalendārs vēl nav pilnībā apstiprināts, jau šobrīd ir skaidrs, ka spēļu būs daudz, jo plānots piedalīties četros nozīmīgos turnīros - Latvijas kausā, Latvijas čempionātā, Credit24 meistarlīgā un CEV kausā.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-29 12:59, pirms 3 gadiem
Komanda var mainīt menedžerus un dislokācijas vietas, bet kamēr to vadīs esošais galvenais treneris, viss virzīsies uz to pašu skuju taku, kur ilgstoši virzījās Biolars (kur treneru rokādei/nomaiņai ieilgstot, komanda joprojām darbojas, bet diemžēl tuvāk amatieru, ne profesionāļu virzienam).
Visādi citādi - veiksmes.

     [+] [-]

, 2020-09-29 14:40, pirms 3 gadiem
Skatās, ka neuzmet kā basketbolistus.
Lai veicas!

     [+] [-]

, 2020-09-29 14:56, pirms 3 gadiem
Būs jums par velti jāspēlē! Tur ir slikta slava!